Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Yaşam

5 buzağı aldı diye engelli maaşı kesildi

İki elini de kullanamadığı i

14 Mart 2014 Saat: 18:02
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 11.334 kez okunmuştur

5 buzağı aldı diye engelli maaşı kesildi
5 buzağı aldı diye engelli maaşı kesildi
Kandıra Balaban Köyü Kocaoğlu Mahallesi’nde çiftçilikle geçimini sağlayan Fatma ve Mehmet Aksoy’un engelli oğlu Salih Aksoy, 8 yıldan beri engelli maaşı alıyordu. Annesi Fatma Aksoy’a ise 23 yaşındaki her iki elini de kullanamayan oğlu Salih Aksoy için devlet tarafından bakım ücreti veriliyordu. Hastaneye muayene için giden Aksoy, sigortasının olmadığını, kendisinin ve annesinin maaşının kesildiğini öğrendi.
MAAŞIN ÇOK DEDİLER Salih Aksoy, bunun üzerine babası Mehmet Aksoy ile birlikte Kandıra Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na giderek yetkililerden konuyla ilgili bilgi aldı. Yetkililer iddialara göre baba Mehmet Aksoy’un emekli maaşının ve mal varlığının bulunduğunu, eşine ve oğluna alınan maaşın bir aile için çok olduğunu belirterek maaşlarının kesildiğini öne sürdü.
BUZAĞI ALDIK DİYE Çiftçi emeklisi olduğunu ifade ederek durum hakkında bilgi veren baba Mehmet Aksoy, şunları söyledi: “Aylık emekli maaşım 650 lira. 6 dönüm babadan kalma yerim var. Kendi yağımda kavrulmak için borçla 5 tane buzağı aldım. Vay niye buzağı alıyormuşum diye iki kolunu kullanamayan bakıma muhtaç oğlumun engelli maaşını kesmişler, eşimin de bakım ücretini. Yetkili kurumlardan devletin evladıma vermiş olduğu bu hakkı geri istiyorum” dedi.
       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑