Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Siyaset

30 Mart seçimlerinde BBP sıçrama yapacak

BBP Kandıra Belediye Başkan Adayı Murat Anar ile keyifli bir söyleşi yaptık. Anar, 2014 yerel seçimlerde BBP’nin büyük ölçüde sıçrama yapacağını ve Kandıra’da iyi bir oy oranı alacaklarının altını çizdi.

25 Mart 2014 Saat: 16:05
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 8.720 kez okunmuştur

30 Mart seçimlerinde BBP sıçrama yapacak
30 Mart seçimlerinde BBP sıçrama yapacak
Aslen Kandıralı olan fakat baba mesleği nedeniyle farklı illerde yaşamını sürdüren Murat Anar, Büyük Birlik Partisi’nin Kandıra adayı olarak 2014 yerel seçimleri için sahalara indi. İl başkanı ve Büyükşehir belediye başkan adayı ile birlikte Kandıra merkez ve köylerde seçim çalışmalarını hızlı bir şekilde yürüten Anar, gazetemizi de ziyaret etmeyi ihmal etmedi. Bizde kendisine halkın merak ettiği soruları yönelttik. İşte Büyük Birlik Partisi Kandıra Belediye Başkan Adayı Murat Anar’ın Kandıra için düşünceleri ve projeleri; KANDIRALI’YIM Sizi kısaca tanıyabilir miyiz? Aslen Kandıralıyım. Fakat doğma büyüme buralı değiliz. 1970, Çorlu doğumluyum. Babam astsubay olduğu için Türkiye’nin tüm illerini dolaştım. Kandıralı Berber Şeref Alendar amcamdır. Rahmetli dedem Kürek Yaşar diye tabir edilirdi Kandıra’da. 2001 yılında Kocaeli’ne kesin dönüş yaptık iş nedeniyle. Yaklaşık 15 yıl kadar özel bir şirkette tıbbi satış mümessilliği yaptım. Yaklaşık 2 yıldır Yuvacık’ta ticaretle uğraşıyorum.
Siyasette aktif olarak ne zamandan beri varsınız? Daha önce aktif olarak siyasetin içinde değildim. Dolaylı yollardan bir yerlerde bulunuyorduk. Ağustos ayından bu yana ise Büyük Birlik Partisi ile birlikte yürüyoruz. Belediye başkan adayı olma fikriniz nasıl gelişti? Geçmiş zamandan bu zamana kadar baktığımızda Kandıra da hiçbir şey yapılmamış. Sadece son zamanda göstermelik birkaç şey yapılmış ama Kandıra’nın hakkı bu değil. Kandıra ile ilgili bir cümle var biliyorsunuz. Bölük dur Kandıralı sende dur. Ben şunu söylemek istiyorum. Kandıralı artık durmasın. Kandıra yoğurduyla, hindisiyle, organik tarımla, farklı turizm hizmetleriyle tanınsın. Bunları buraya getireceğimi ve Kandıra’ya faydalı olacağımı da düşündüğüm için Büyükşehir başkanımla birlikte ve genel merkezin desteğiyle böyle bir yolun içerisine girdik. Allah yolumuzu açık etsin. Kandıra için projeleriniz nelerdir? Kandıra için çok özel düşüncelerimiz var. Organik tarım, turizm ve balıkçılık üzerinde çok fazla duruyoruz. Geçtiğimiz dönemlere baktığımız zaman burada hayvancılığın azaldığı görünüyor. Buradaki insanlar üçüncü köprü yolu nedeniyle tarlalarını satarak kazanç elde etmeye çalışıyorlar. Burada iş sıkıntısı olduğu için bir şekilde sanayiyi canlandırmak lazım. Hane halkı araştırması yapılması gerekiyor. Hane halkı araştırması yapılması için görüntülü iletişim merkezi kuracağız. Aile geliştirme merkezi açacağız. Bu merkezlerde insanlar kendilerini nasıl geliştireceğini ve nelerle mutlu olabileceğini öğrenecekler. Tarımla mı hayvancılıkla mı turizmle mi ya da herhangi bir meslekle ilgilenmek isteyen insanların burada eğitim almasını sağlayacağız. Bilgisayar ve bilişim teknolojisini öğrenebilecekleri merkezler açacağız. Kandıra’da organik tarım uygulaması yaparak çeşitli illere ve hatta yurt dışına satma imkânı sağlayacağız.
Kandıra’daki oy hedefiniz nedir? Şuan da seçim yardımı alan üç parti var. 370 milyon lira kadar parayı bu üç parti seçim sürecinde dağıtıyor. Biz kendi imkânlarımızla, kendi çabalarımızla belirli bir noktaya gelmeye çalışıyoruz. Biz BBP olarak Kandıra’da çok büyük partilerden biriyiz. Biz hizmet vermek için değil, millet bizden ne hizmet bekliyorsa onu vermek için adayız. Çok büyük şeyler konuşmuyoruz fakat Kandıra’da ciddi sonuçlar elde edeceğimize inanıyorum. İktidar ve muhalefet partisinin hizmetlerini ve kavgalarını nasıl değerlendiriyorsunuz? İktidar olarak ve belediye olarak herkesin asli görevleri var. Bunları yerine getirmeleri lazım. Görsellik olarak çok iyi hizmetler verdiğini düşünüyorum. Milletin gözünü boyamak amaçlı. Doğru yaptığı şeylerden çok yanlış yaptığı projeler var. Ama şu an öyle bir duruma girildi ki ben vatana ihanet olarak adlandırıyorum. Cemaatle olan kavgalar ve ortaya atılan ses kayıtları. Bizde bekleme aşamasındayız müdahale etmiyoruz. Seçmen Büyük Birlik Partisi’ne nasıl bakıyor, köylerde nasıl karşılanıyorsunuz? Şu ana kadar karşılaştığımız hiçbir partiliden tepki almadık. Rahmetli Muhsin başkanımız çok iyi bir miras bırakmış. O nedenle köylerde güler yüzle ve cana yakın karşılanıyoruz.
       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑