Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Yaşam

29 Ekim Cumhuriyet Bayramını Kandıra'da coşkuyla kutlandı

Kandıra Kent Meydanında 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı büyük bir coşku içerisinde kutlandı. Cumhuriyet Bayramı'nın 99'uncu yıldönümü kapsamında, şiirler okundu ve folklor gösterileri ile Kent Meydanında coşkulu bir hava esti.

29 Ekim 2022 Saat: 13:24
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.562 kez okunmuştur

29 Ekim Cumhuriyet Bayramını Kandırada coşkuyla kutlandı
29 Ekim Cumhuriyet Bayramını Kandıra'da coşkuyla kutlandı

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Cumhuriyet'in ilan etmesinin 99'uncu yıl dönümü, tüm yurtta olduğu gibi İlçemizde de törenle Kutlandı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı bugün Kandıra Çarşı Mahallesi Cumhuriyet Caddesi üzerinde coşku ve gururla kutlandı.

Hükümet Konağı önündeki Atatürk büstüne çelenk sunma töreni ile başlayan programa Kandıra Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran, Kandıra Cumhuriyet Başsavcısı Gökner Kayaş Zor, Garnizon Komutanı Piyade Albay Mehmet Özgül, Belediye Başkanı Adnan Turan, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, Askeri Personel, sivil toplum kuruluşları, gaziler ve şehit yakınları, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, öğrenci ve velilerin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende önce Atatürk ve aziz şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Sonrasında ise Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı tarafından Atatürk büstüne çelenk koyuldu.

Kandıra Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran, Kandıra Cumhuriyet Başsavcısı Gökner Kayaş Zor, Garnizon Komutanı Piyade Albay Mehmet Özgül, Belediye Başkanı Adnan Turan tarafından Cumhuriyet Bayramı’nın 99. yıl dönümü dolayısıyla Kandıra merkezde vatandaşlara ve esnafa Türk bayrağı hediye ettiler.

ŞİİRLER OKUNDU
Akabinde Cumhuriyet Bayramı ile ilgili şiirler okundu ve folklor gösterileri ile coşkulu bir hava esti. Büyük bir coşkuyla kutlanan törenin ardından Cumhuriyet Bayramı ile ilgili ilçe genelinde yapılan şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere hediyeleri verildi.

DERECEYE GİRENLER
Resim yarışmasında Akçakoca İlkokulu İlkokulu öğrencisi Rümeysa Güneş birinci olurken, ikinciliği Zafer İlkokulu öğrencisi Fatoş Yağmur Yoldaş, üçüncülüğü ise Kocakaymaz Yunus Emre İlkokulu öğrencisi Eylül Aden Biçici elde etti.

Şiir yarışmasında Tasvire Hurşit Güneş Ortaokulu öğrencisi Ceylin Dilek Akbaş birinci, Kandıra Anadolu İmam Hatip Lisesi (İHO) öğrencisi Salih Şimşek ikinci, Kocakaymaz Yunus Emre Ortaokulu öğrencisi Ravza Turgay üçüncü oldu.

Kompozisyon yarışmasında ise Kandıra Akçakoca Anadolu Lisesi öğrencisi Esmanur Meydan birinci, Kandıra Şehit Yavuz Sonat Güzel MTAL Lisesi öğrencisi Yusuf Henki ikinci, Kandıra Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi M. Fatih Cebeci de üçüncü oldu.

Birincilerin hediyelerini Kaymakam Yaran takdim ederken, ikincilerin hediyelerini Albay Özgül, üçüncülerin hediyelerini ise Başkan Turan verdi.

Program bando gösterileri eşliğinde okul öğrencilerinin, askeri geçitlerin, kurum araçlarının ve taksicilerin tören alanından Türk Bayrağı ile geçmeleriyle sona erdi.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑