Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Yaşam

'2/B sorunu çözülmezse oy kullanmayacağız'

Kandıra’ya bağlı Karaağ

3 Aralık 2013 Saat: 13:01
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 8.366 kez okunmuştur

'2/B sorunu çözülmezse oy kullanmayacağız'
'2/B sorunu çözülmezse oy kullanmayacağız'
4.150 DÖNÜM VE 520 KÖYLÜ Kandıra’ya bağlı Karaağaç Köylüleri 520 köylüyü ilgilendiren yaklaşık 4.150 dönüm 2-B arazisi için belirlenen rayiçlerin çevre köylerden çok yüksek olduğu ve bu paraların köylü tarafından ödenmesinin mümkün olmadığı gerekçesiyle yerel seçimlerde köy olarak oy kullanmamaya ve Kocaeli Valiliği önünde protesto gösterisi yapmaya hazırlanıyor. KÖYLÜLER PROTESTO ETMEYE HAZIRLANIYOR 19/04/2012 tarihli ve 6292 sayılı hazine adına orman sınırları dışına çıkarılan yerlerin değerlendirilmesi ile hazineye ait arazilerin satışı hakkında kanuna göre, 2-B’ye çıkarılan arazilerinin dönümüne yerine göre 8000-15000 lira arasında rayiç çıkan köylüler tüm girişimlerine rağmen fiyatta hiçbir değişiklik yapılmamasını protesto etmeye hazırlanıyor.
YEREL SEÇİMLERDE OY KULLANMAYACAĞIZ İzmit Emlak Müdürlüğü tarafından 2-B taşınmazların paralarının üç ay içinde ödenmesi için tebligat gönderilen köylüler, zamanın daralması karşısında kara kara ne yapacaklarını düşünüyor. Milli emlak müdürlüğünden, milletvekillerine, valiliğe, siyasilere kadar yapılan görüşmelerde “Bu saatten sonra yapılacak bir şey yok” cevabı alan köylüler, milli emlaktan gelecek yetkililerinde söz verdikleri saatte köy kahvesine gelmemesi üzerine durumu protesto etme kararı aldılar. Durum değerlendirmesi yapan köylüler en kısa sürede Kocaeli Valiliği’ne yürüme kararı almalarının yanı sıra duruma çözüm bulunmazsa 2014 yerel seçimlerinde köy olarak oy kullanmayacaklarını belirttiler. KOMŞU KÖYLERDEN 5 MİSLİ PAHALI Köy halkı adına açıklama yapan Köy Muhtarı Mehmet Elmacı köylerine haksızlık yapıldığını dile getirirken, “Burası bir orman köyü. Orköy’den ceviz, hayvancılık, arıcılık desteği alan bir köy. Daha vatandaşlarımız bunun parasını ödeyemiyorlar. Denize 7 km uzaklıktayız. Köyümüz gelişmiş köy diye, emlakçılara sormuşlar, altı emlakçının verdiği fiyata göre buradaki rayiçleri belirlemişler. Komşu köylerimiz Akçabeyli’de 2-B arazilerinin fiyatı 1.000 ile 3.500 lira, Ballar’da yine aynı. Sınır köyü Arifağa’da 300-500 lira, bizim köyümüzde 8.000 ile 15.000 arasında. % yirmisi peşin, altı aylık taksitlerle 5 yılda ödenecek. Tebliğ tarihinden itibaren 3 ay içinde bu paranın % 20 ‘sinin ödenmesi lazım yoksa hakkımız kalmıyor. Vatandaşlarımızın bu parayı bu şartlar altında taksitle bile ödemeye gücü yok” dedi.
KÖYLÜ ZOR DURUMDA Köy halkının çok zor durumda kaldığının altını çizen ve çabalarına rağmen kimsenin kendilerine destek olmadığını belirten köy muhtarı Elmacı, ‘’Milletvekillerimizden, valimize kadar herkesin kapısını çaldık fakat yapılacak bir şey yok cevabı aldık. Bu köyde yolu olmayan tarım arazisin dahi 8.000 lira bedel biçilmiş. Vatandaşın evinin yanındaki 2-B’lere 15.000 lira fiyat belirlenmiş. Köylümüz peşin para indirimiyle bile almaya kalksa 8.700 lira dönümüne para vermek zorunda. VALİLİĞE YÜRÜYECEĞİZ Köylü olarak zaten biz 10-18.000 lira arasında isteyene yer satıyoruz. Bu parayı köylünün ödemesi mümkün değil. Vali beyden randevu istedik vermedi. Köy halkı olarak sesimizi duyurmak için valiliğe yürüyeceğiz. Hatayı düzeltmek için yardım isteyeceğiz. Bu hata düzeltilmezse köy halkı olarak yerel seçimde oy kullanmayacağız. Büyüklerimizden konunun çözümü noktasında yardım bekliyoruz” dedi.
       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑