Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Ekonomi

Valilik ekmekte son noktayı koydu! O fırınlara ceza yağdı!

Kocaeli Valiliği, denetlenen 51 fırından 40'ına ceza yazıldığını açıkladı

27 Eylül 2018 Saat: 17:03
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 6.920 kez okunmuştur

Valilik ekmekte son noktayı koydu! O fırınlara ceza yağdı!
Valilik ekmekte son noktayı koydu! O fırınlara ceza yağdı!

İşte konuyla ilgili Kocaeli Valiliği'nden yapılan açıklama:

İlimiz genelinde ekmek fiyatlarına ilişkin olarak, Kocaeli Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği tarafından 26.04.2017 tarihinden itibaren yürürlüğe konan ekmek fiyatı tarifesi halen geçerli olup, herhangi bir fiyat artışı verilmemiştir.

“04/01/2012 tarihli ve 28163 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliğinin 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (e) bendinde tanımı yapılan ekmeğin fiyatına ilişkin tarifeler, sırasıyla, ilgili belediye, Ticaret İl Müdürlüğü, İl Gıda Tarım Hayvancılık Müdürlüğü, Ticaret ve Sanayi veya Ticaret odası ile ilgili odanın temsilcilerinden oluşan komisyonun değerlendirmesinin, ilgili federasyonun ve Ticaret Bakanlığının görüşünün alınmasından sonra Birlik tarafından onaylanır.” hükmüne yer verilmiş olup bu süreç ilimiz için henüz tamamlanmamıştır.

Kocaeli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından kendi yetkileri çerçevesinde 21.09.2018 tarihli tarifede sadece katkılı ekmeklerin satış fiyatı belirlenmiştir.

Diğer taraftan Valiliğimize gelen şikâyetlerden; bazı fırınların 250 gr 1.25 TL olan ekmeği 200 gr. üreterek 1.25 TL’ den satışa sundukları, bazı fırınların sadece katkılı ekmek sattıkları, bazı fırınların ise yetersiz miktarda halk tipi ekmek ürettikleri ve böylece tüketicileri mağdur ettikleri anlaşılmıştır.

Konuya ilişkin olarak Valiliğimizce (Ticaret İl Müdürlüğü) fiyat etiketleri ile ilgili 51 fırında denetim yapılmış olup 40 fırında tespit edilen aykırılıklardan dolayı 10.960,00 TL idari para cezası uygulanmıştır.

Henüz fiyat tarifesi değişmemiş olan 250 gr ekmek yerine, 200 gr ekmek üreten fırıncılar hakkında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve 12 İlçe Belediyesi ayrıca bilgilendirilmiştir.

Haksız yere fiyat artışı ve gramaj eksikliği uygulayan fırınlar hakkında ilgili Kurumlarca denetimler yapılarak, gerekli idari yaptırımlar uygulanacaktır.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑