Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Röportaj

Tek hedefimiz Kandıra Belediyesi'ni almaktır

Kandıra'da yerel seçimler için iddialı konuşan DP İlçe Başkanı Olcay Çelik,"Kandıra'da ulaşmadık kimse bırakmayacağımız gibi girmediğimiz evde

10 Nisan 2009 Saat: 22:59
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 4.946 kez okunmuştur

Tek hedefimiz Kandıra Belediyesi'ni almaktır
Tek hedefimiz Kandıra Belediyesi'ni almaktır

Kandıra'da yerel seçimler için iddialı konuşan DP İlçe Başkanı Olcay Çelik, “Kandıra’da ulaşmadık kimse bırakmayacağımız gibi girmediğimiz evde kalmayacaktır. Tek hedefimiz önümüzdeki yerel seçimleri açık ara farkla kazanmaktır” dedi

 

GÜNDEMİMİZ artık tamamen yerel seçimler oldu. Tüm ilimizde olduğu gibi Kandıra'da da vatandaşın gündemi artık yerel seçimler. Kandıra'da bu hafta, son dönemlerde yüksek bir ivmeyle yükselişe geçen Demokrat Parti'nin ilçe başkanıyla görüştük. Kandıra DP İlçe Başkanı Olcay Çelik, Belediye Başkanı adayı olduğunu ve halkın desteği ile yerel seçimleri kazanarak Kandıra Belediyesi'ni almak için DP olarak elinden geleni yapacağını söylüyor. Bizde yerel seçim rüzgarının hızlıca estiği bu günlerde kendisine sorular sorarak değerlendirmelerini aldık.

 

Siyasete başladığınız ilk günden bu güne kadar ki görevlerinizi anlatır mısınız?

1984 yılında DYP İlçe Gençlik Kolları'nda görev alarak siyasete başladım. 1984–1996 yılları arasında DYP İlçe Gençlik Kolları başkanlığı görevine devam ettim. 1999–2004 yılları arasında Mustafa Gebeş’in İlçe Başkanı olduğu zaman iki dönem yöneticilik ve 2. başkan olarak görev yaptım. 1999–2004 yılları arasında Ercüment Şahin ve İsmail Genç’in Belediye Başkanı olduğu dönemlerde Belediye Meclis üyeliği yaptım.

28 Mart 2004 seçimlerinde Belediye Başkanı adayı oldum. Yerel seçimleri kaybedince 24 Kasım 2004 tarihinde DP İlçe Başkanı olarak görev yapmaya devam ettim.

Göründüğü gibi, 46 yaşındayım ve 25 yıldır siyasetin içindeyim. 25 yıllık siyasi tecrübem ve birikimim var. Siyasette en çok tecrübeye önem veririm. Siyasette cesaret, akılcılık ve girişimcilikte benim için tecrübe kadar önemlidir. Günümüzde başarının en önemli şartlarından biri de ortak akıl ve ekiptir. Zaten yönetimde çağdaşlık ekiple sağlanan başarıda yatar. Ayrıca 10 yıl Belediye’de meclis üyesi olarak görev yaptım ve belediyecilik konusunda da deneyimim var diyebilirim.Şunu da belirtmem gerekir ki ahlaklı siyasete inanıyorum. Siyasete başladığım ve geldiğim nokta da herkes tarafından bilinir. Rant, makam ve mevki peşinde koşmadım hiçbir zaman. Hep doğrunun peşinden koştum. Güçlünün değil, doğrunun yanında durdum ve bedeli ne olursa olsun doğrularımdan şaşmadım. Görev ve sorumluluklarımı yerine getirdim. Her zaman Kandıra’nın menfaatini kendi menfaatlerimin önünde tuttum. Bu günün siyasi anlayışının; yani işin kolayına kaçmadım. Mücadele ettim.

 

Demokrat Parti olarak Kandıra’daki seçim çalışmalarınız nelerdir ?

Şuan da seçim çalışmalarımız belirli bir plan ve program çerçevesinde hızla ilerliyor. Bütün olumsuzluklara rağmen Kandıra’da 2004 yılında yüzde 18 oy aldık. 2004 yılından bu güne kadar hem tecrübe kazandık hem de epey bir yol katettik. Parti çalışmaları devamlılığı olan bir süreçtir. Kandıra’da ulaşmadık kimse bırakmayacağımız gibi girmediğimiz evde kalmayacaktır. Tek hedefimiz önümüzdeki yerel seçimleri açık ara farkla kazanmaktır. Kandıralıların desteğini alarak onların isteği doğrultusunda hizmet üreteceğiz.

2009 yerel seçimlerinde en iddialı partiyiz. Biz kendimize ve Kandıralı sağduyulu insanlara güveniyoruz. Misyonumuz belli; seçimi kazandığımızda da vizyonumuzu görecekler. Özveriyle başladığımız çalışmaların sonucunda seçimi kazanırsak başarıya ulaşacağımıza inanıyorum.

 

DP olarak Kandıra ve köylerinde bu güne kadar neler yaptınız?

DYP’nin devamı olan, DP olarak tek tek sıralamaya kalksam çok uzun sürer. Yaptığımız hizmetlerin en önemlileri Kandıra İzmit yolu, Sağlık Meslek Lisesi, KOÜ Kandıra Meslek Yüksek Okulu, Kandıra Devlet Hastanesi, 150 yataklı bölge hastanesi yapmak; köylerde sağlık ocakları, Kandıra Anadolu Lisesi, Kandıra köylerine yapılan yollar, en az 1500 kişiye istihdam sağladığımız hizmetlerin bazılarını sayabilirim. Kandıra organize sanayi bölgesi yatırımlarının ilk adımları atılmış, belirli bir aşamaya gelinmiştir. Ancak iktidar partisinin değişmesi üzerine bu projemiz daha sonra askıya alınmıştır.

 

Kandıra’da yerel seçimleri kazanırsanız projeleriniz nelerdir?

Kandıra'nın sorunlarını ve bunların çözümlerini biliyoruz. İşsizlik, eğitim, sağlık ve göç en başta gelen sorunlarımız. Tabi bu saydığımız sorunlar aynı zaman da Türkiye’nin genel sorunları; bunlarla ilgili çalışmalar makro düşünülmelidir. Ancak Kandıra ilçemiz bunları daha ağır hissediyor. Göç veren bir ilçeyiz. Burada bütün siyasiler, sivil toplum örgütleri ve Kandıra’mızın aydınları düşünmeli ve hep beraber çare bulmalıyız. Lokal çözümler, popülist politikalardan ileri gitmez. Tabi bütün bunlar belediyenin bu sorunlara ilgisiz kalacağı anlamına gelmez. Tencere ve raf fabrikası gibi kobilerin Kandıra’da çoğalması için üzerine düşeni yapmalıdır.

Bizim en büyük projemiz “Halk ile Belediye’yi buluşturma projesi” olacaktır. Halkın güvenini kazanmak, yapılacak hizmetler de başarının esasıdır. Öyle yalnız başına belediyecilik yapılmaz. Belediyecilikte esas olan vatandaşın isteğidir. Diğer projelerimizi zamanı gelince toplantılar yaparak tek tek açıklayacağım. Maliyet hesaplarını da ortaya koyacağım. Hayali projeler seçim yalanı olmaktan başka ne ifade eder. İşte bizim tarzımızdaki en önemli fark bu olacaktır.

 

DP'nin bu aralar biraz karışık olduğu söyleniyor; sizce bunun doğruluk payı var mı? Bu konu hakkındaki düşünceleriniz neler?

Şu anda birlik ve beraberliğin sağlandığı tabanı ve yöneticileriyle bütünlük içinde hareket eden ve bütün enerjisini seçimleri kazanmak için harcayan tek siyasi partiyiz. Bu söylemler sadece dedikodudan ibarettir. Daha önceki seçimlerde olduğu gibi yine bizim üzerimize oynanmak isteniyor. Artık tecrübeliyiz. Hedefimiz tüm Kandıralıların desteği ile seçimi açık ara farkla almaktır. Hangi siyasi görüşe sahip olursa olsun tüm Kandıra’nın oylarına talibiz. Belediye hizmetlerinde siyaset olmaz. Sandık açılınca, seçimi kazanınca siyasetin hizmet olması gerekir. Biz buna inanıyoruz; bu inançla ve azimle yolumuza devam ediyoruz.

 

Son iki seçimde barajın altında kaldınız. 29 Mart yerel seçimleri hakkında neler düşünüyorsunuz?

Bu sorunuza çok memnun oldum. Şimdi olaya biraz tersten bakalım. DP kökü 1946’lara dayanan misyon bir partidir. Misyonu olan parti zaman zaman sıkıntılar yaşayabilir. Şu anda bunların pansumanı yapılıyor. Mart 2009 seçimleri DP için onarım tarihi olacaktır. Politikada gençlerin önünü açan DP, Kandıra içinde umut olacaktır. Partimizin misyonu bellidir.

2002–2004 ve 2007 yıllarında oy oranlarımız her seçimde partimizin Türkiye'de aldığı oyun iki katını almışızdır. Bu şu anlama gelir; bütün olumsuzluklara rağmen DP’nin Kandıra’da tabanı var. Dimdik ayakta duruyor. Kandıra merkezde de taban oyumuz 1200 civarındadır. Mecliste olmamamız, Kandıra’da olmadığımız anlamına gelmez. Kandıra’da herkes birbirini tanır. Halkımız sandık başına gittiği zaman da kendine yakın gördüğü, derdini anlatabileceği insanları destekliyor.

 

Şu an ki mevcut belediye hakkındaki düşünceleriniz nelerdir?

Bu konuda söyleyeceğim seçim zamanı yaklaştı. Halkımız yaptıkları ve yapamadıkları ile mevcut Belediye’yi en iyi şekilde değerlendirecek ve seçimlerde oyunu ona göre kullanacaktır. Takdir Kandıra halkınıdır. Demokrat Parti olarak bizim halkın iradesine güvenimiz ve saygımız sonsuzdur.

 

Genel Başkanlık ile ilgili problemler olduğu söyleniyor. Bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz?

Bu konu da her hangi bir problemimiz yoktur. 39 yaşında ve siyasi geçmişi olan çalışkan, DP’yi yeniden şaha kaldıracak olan Soylu ile birlikte süratli bir şekilde yerel seçimlere hazırlanacağız. Kendisine inanıyor ve güveniyoruz.

 

Son olarak söylemek istediğiniz bir şeyler var mı?

Şunu bir kez daha belirtmek isterim. Başkasının başarısızlığı üzerine kurulmuş bir çalışma tarzım olmayacak. Bu seçimlerde cazibe merkezi olacağız. Hangi siyasi görüşe sahip olursa olsun kıyıda köşede kalmış insanların DP çatısı altında bir araya geleceğine inanıyorum. Çünkü doğrudan halkımızın kaderine sahip çıkacağız. İdeolojik bir çatı değiliz. Kişilerin mekanı değiliz, Belediye’yi Kandıra halkımıza hizmet etme iddiası olan herkese açık mekan haline getireceğiz. Beni seçin demekle seçim alınmaz. Vatandaşın kalbini fethedersen başarıya ulaşırsın. Biz buna inanıyor ve paylaşacağımız güzel günlerin temennisi ile tüm Kandıralılara sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

 

Olcay Çelik kimdir?

10 Kasım 1963 yılında Kandıra’da doğdu. İlköğretim, ortaokulu ve liseyi tamamladıktan sonra 1989 yılında Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü'nü tamamladı. Askerliğini Erzurum Aşkale’de kısa dönem yaptı. 1990 yıllarının sonunda Numan ve Yavuz Güneş’e ait GÜNPAŞ AŞ’de uzun yıllar yöneticilik ve muhasebe müdürü olarak görev yaptı. 2008 yılı Mayıs ayında işten ayrılan Çelik, kendine ait Ray Sigorta acenteliği ve emlak işlerini yürütüyor. Ayrıca DP Kandıra İlçe Başkanlığı yapıyor. Aynı zaman 25 yıldır aktif olarak siyasetin içinde yer alan Çelik, evli ve bir çocuk babasıdır.



       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑