Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Siyaset

“Tahir başkanın bölgeye zarar vermeyeceğini düşünüyorum”

Kandıra’da kurulması planlanan çöp depolama alanı ile ilgili Başkan Ölmez, Başkan Büyükakın’a güvendiğini vurgulayarak, “İlçemizin kalkınması noktasında ki samimiyetine şahidim, bölgeye zarar vereceğini düşünmüyorum” dedi

15 Ocak 2020 Saat: 22:40
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 4.826 kez okunmuştur

“Tahir başkanın bölgeye zarar vermeyeceğini düşünüyorum”
“Tahir başkanın bölgeye zarar vermeyeceğini düşünüyorum”

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın gazetecilerle bir araya geldiği toplantıda yaptığı çöp bertaraf tesisleri ile ilgili açıklamasının yankıları sürüyor. Başkan Büyükakın ilimize iki bertaraf tesisi kurulacağını birinin Kandıra diğerinin ise Gebze bölgesine yapılacağını ifade etmişti. Büyükakın’ın açıklamalarını kocaelikoz.com’a değerlendiren AK Parti Kandıra İlçe Başkanı Erol Ölmez, başkan Büyükakın’a destek vererek, “Başkanımıza güveniyoruz, açıklamalarını doğru kabul ediyoruz” dedi.   GEREKLİ TEDBİRLER ALINDI

Ölmez, çöp bertaraf tesisiyle ilgili çekincelerini Başkan Büyükakın’a ilettiklerini belirterek, “Tahir başkan bize burada yapılacak olan tesisin normal bir çöp tesisi olmayacağını, katı atık denilen sıfır atık tesisi yapılacağını, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da sıfır atık projesine imza attığını söyledi. Bölgede kurulacak tesisin bertaraf tesisi olacağını söyledi başkanımız. Akabinde bertaraf tesisinde bir paso atık kalıyor ve bu konuda da başkanımız gerekli tedbirlerin alındığını ifade etti” dedi.  

“BÖLGE İNSANININ TALEPLERİNİ DİNLİYORUZ’’

AK Parti Kandıra İlçe Başkanı Ölmez, kurumların raporlarını da merak ettiğini ifade ederek, “Kim hangi şekilde rapor verdi açıkçası tam olarak bilmiyorum. Bunları da göreceğiz. Bölge insanının taleplerini dinliyoruz, başkanımıza iletiyoruz.  Sabahta beri STK ve ilgili kişileri dinliyorum notumu alıyorum başkanıma ileteceğim. Sonuçta başkanımız akademisyen bir insan, Kandıra’yı en az bizim kadar sevdiğini biliyorum. Bir kötülük yapacağını, kötü bir tesis kuracağını düşünmüyorum. Çevreye etki değerlerini konuştuk başkanımızla ve çevreye zarar vermeyeceğini söyledi. Dediğim gibi konunun uzmanı değilim ahkamda kesmek istemiyorum. Ben karşıyım demenin hiçbir anlamı olmadığı gibi koşulsuz destekliyorum demenin de bir anlam ifade etmediğini söyleyebiliriz. Biz başkanımıza bu konuda güveniyoruz ve inanıyoruz. Tahir başkan talimat verdi, Cuma günü konunun uzmanları bizi bilgilendirecekler. Bu konuyu aslında uzmanlar konuşmalı, siyasetçiler en son konuşmalı’’ diye konuştu.  

“YETERLİ DONANIMA VE TEKNİK BİLGİYE SAHİP” 

Çöp Kocaeli’nin kaderi olduğunu ifade eden Ölmez, “Samimiyetle söylüyorum konuyu sadece anlamaya çalışıyorum. Seçilen yeri biliyorum, bölge insanını tanıyorum. Biz konuya kurulacak olan tesisisin su havzasına toprağa zarar verip vermeyeceğin hususuna odaklandık. Başkan mühendislerin, teknik ekibin rüzgar hesabını yaptığını tesisisin kesinlikle su havzalarına ve toprağa zarar vermeyeceğini söyledi. Kocaeli kendisine yetki vermiş ve bu konuda da yeterli donanıma ve teknik bilgiye sahip başkanımız. Bütün veriler kendisinde ve onun söylediklerini de doğru kabul ediyoruz. Fakat şunu da dipnot olarak ekleyeyim bunun aksini ispat eden olursa inceleyeceğimizden de kimsenin şüphesi olmasın. Konunun uzmanları olan Jeoloji, çevre ve ziraat mühendislerinin açıklama yapması gerekiyor.   

“BAŞKANIMIZ KANDIRA’NIN TARIM’DA KALKINMASINI İSTEYEN BİRİ”

Tahir başkan samimi bir politikacı ve Kandıra’da yüzde 5’in kaldırılması için mücadele eden, tarımın kalkınması için emek ortaya koyan bir insan. Bu samimiyetine ben şahidim, 6 aydır kendisiyle çalışıyorum. Tarımı nasıl ayağa kaldırırız diye kafa yoruyoruz, Kandıra için bu kadar ince düşünen bir insanın da bölgeye zarar verebileceğini düşünmüyorum. Haklı olarak çöp tepki çekiyor, biz kamuoyunu da insanlarımızı da yanıltacak değiliz, biz insanlarımızla dün burada nasıl oturuyorsak yarında aynı bölgede oturacağız’’ şeklinde konuştu.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑