Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Adliye

Sungurlu için bakanlık itirazına ret

Kandıra Akçaova ve Teksen bölgesinde yapılması planlanan Sungurlu Barajı için Bakanlığın yapmış olduğu itiraz reddedildi.

16 Ekim 2020 Saat: 23:42
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 6.482 kez okunmuştur

Sungurlu için bakanlık itirazına ret
Sungurlu için bakanlık itirazına ret

Ağva ve Kandıra arasına yapılması planlanan Sungurlu Barajı ile ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ÇED olumlu kararı vermişti. Baraj nedeniyle kimi köyler ve yollar sular altında kalacak, bölgede yer yer yaşanan taşkın riski ile ortadan kalkacaktı. Köylüler de daha önce ÇED toplantısını yaptırmamış ve tepkilerini dile getirmek için eylem yapmıştı.

Danıştay'ın kararından sonra köylülerin itirazını hiçe sayan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Sungurlu Barajı projesine 3 Nisan tarihinde 'ÇED Olumlu' kararı verdi. DSİ ise bölgedeki yurttaşlar tarafından yeniden açılan ÇED iptal davası sonuçlanmadan Sungurlu Barajı için 25 Eylül’de gerçekleşmek üzere yapım ihalesi ilanı açma kararı almıştı.

Geçtiğimiz ay ise baraj ile ilgili ise çok önemli bir karar çıkmış, Kandıra’nın pek çok köyünü sular altında bırakacak olan Sungurlu Barajı’na mahkeme red karar vermişti. İstanbul 12. İdare Mahkemesi’ne açılan davada bir kez daha yürütmenin durdurulması kararını verilmişti.

Alınan bu kararın ardından bugün bölge halkı için sevindirici haber geldi. DSİ, açtığı ihaleyi iptal etmek zorunda kaldı. Sonrasında ise Çevre ve Bakanlığı 30 Eylül tarihinde yürütmeyi durdurma kararına itiraz etti. İtirazı inceleyen İstanbul 12. İdare Mahkemesi itirazı kabul etmeyerek yeni başvuruyu reddetti.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑