Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Adliye

Şenol Çiçek’in malları iade edilecek

Daha önce Kanun Hükmünde Kararnameyle kapatılan ve tüm mallarına el konulan Manşet Kocaeli Gazetesi’nin sahibi Şenol Çiçek’e ait taşınmazlar ve ulaşım araçları kendisine iade edilecek

5 Nisan 2018 Saat: 23:37
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 6.229 kez okunmuştur

Şenol Çiçek’in malları iade edilecek
Şenol Çiçek’in malları iade edilecek

Manşet Kocaeli Gazetesi 15 Temmuz Darbe Girişiminden sonra kapatılmış, gazetenin sahibi Şenol Çiçek 27 gün gözaltında tutulduktan sonra serbest bırakılmıştı.

Mahkeme Şenol Çiçek ve Manşet Kocaeli’nin mal varlıklarına el koymuş, KHK ile kapatılan gazeteye ait malvarlıkları ise geçtiğimiz aylarda satışa çıkarılmıştı. Hatta geçtiğimiz günlerde Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu tarafından satılığa çıkarılan Şenol Çiçek’e ait BMW marka araç 315 bin liraya satılmıştı.

Bugün Kocaeli 3. Sulh Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada Şenol Çiçek’e ait taşınmazlar ve ulaşım araçlarına yönelik el koyma emri tamamen kaldırıldı.

 

KOVUŞTURMA AŞAMASINA GEÇİLEMEDİĞİ…

Öte yandan mahkemenin gerekçeli kararında şu ifadelere yer verildi: “… Şenol Çiçek hakkında silahlı terör örgütüne üye olma suçundan yürütülen soruşturmanın 23/08/2016 tarihinden beri devam ettiği, kovuşturma aşamasına geçilemediği, sulh ceza hakimliği tarafından mal varlığına konulan tedbirin ailesini de mağdur ettiğinden bahisle söz konusu tedbir kararının kaldırılmasını talep ettiği görülmekle; Soruşturma dosyası kapsamına göre şüphelinin üzerine atılı suçun vasıf ve mahiyeti, mevcut delil durumu, soruşturmanın geldiği aşama ve Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 14/02/2018 tarihli tedbirin kaldırılması yönündeki mütalaası göz önüne alınınca şüpheli müdafiinin tedbirin kaldırılması talebinin kabulüne dair yazılı şekilde karar verilmişti.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑