Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Siyaset

Sarıbay patladı: 'Partiyi vekiller değil ben yönetiyorum'

CHP önseçim isteyen Örgütün Sesi İzmit grubu, il Başkanı Cengiz Sarıbay ile görüştü. Toplantı sırasında Engin Özcan ve çok sayıda partili Sarıbay’a, İlçe Başkanı Hakan Çakar’a ve milletvekillerine çok sert açıklamalarda bul

19 Ekim 2018 Saat: 08:44
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 2.279 kez okunmuştur

Sarıbay patladı: 'Partiyi vekiller değil ben yönetiyorum'
Sarıbay patladı: 'Partiyi vekiller değil ben yönetiyorum'

CHP İzmit İlçe’de kendilerini Örgütün Sesi olarak adlandıran bir grup CHP il binasına gelerek 31 Mart 2019’da yapılacak yerel seçimlerde adayların belirlenmesi için önseçim istediklerini dile getirdi. Düzenlenen basın açıklamasına CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay’ın yanı sıra İl Kadın Kolları Başkanı Songül Kaya, İl Sekreteri Hüseyin Acurman, İl Bilişim Sorumlusu Metin Düzgün,  Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı Keramettin Gençtürk ve çok sayıda partili katıldı.

TEMAYÜL YOKLAMASI OLMALI

Örgütün Sesi adına basın açıklamasını Zafer Hazar açıklama yaptı. Hazar, “Üyelerimize sağlıksız yapı zihniyetiyle bakmak en hafif tarifi ile vefasızlıktır. Unutmayalım ki parti üyesine "sağlıksız yapı " benzetmesi yapanlar, bu yapının seçtiği delegasyonla koltuklarında oturmaktadır. 2019 yılı Mart ayında yapılacak olan Yerel Seçimler öncesi Cumhuriyet Halk Partisi'nin; büyükşehir belediye başkanlığı, ilçe belediye başkanlığı ve meclis üyelikleri de dâhil olmak üzere aday tespit yöntemi CHP üyesi herkesin katılacağı adil bir teamül yoklaması olmalıdır” dedi.

SAĞLIKSIZ ÜYEYLE ÖNSEÇİM OLMAZ

Hazar’ın konuşmasının ardından düşüncelerini sunan Fetih Güven, “Üye bazlı önseçime ben karşıyım. Bu sağlıksız üyeyle önseçim yapılmasına karşıyım. Muhtarlar, sendikalar bunlara eyvallah. Burada önseçim yapma taraftarı değilim. Evet önseçim istiyorum ama bu üye yapısıyla önseçim istemiyorum. Çünkü genel merkez de dahil üye yapılanmasının sağlıksız olduğunu biliyor” açıklamalarında bulundu.

ÜYELERİMİZ SAĞLIKLI

Fetih Güven’in ardından söz alan Mustafa Kahraman, “26 yıldır bu partide yöneticilik yaptım. Üyeler hakkında sağlıklı, sağlıksız diye dedikodu yapmayın. Her üyemiz iyidir. Zaten gelmeyen önseçime gelmiyor. Üye belediyede çalışıyordur,korkuyordur gelmiyordur. 5 bin kişiyle yapılacak önseçim mi1600 kişiyle yapılacak önseçim mi? Tercihinizi siz söyleyin. Bu üyeler sağlıklı bir aday çıkartır” diye konuştu.

ÜYELERİ İNSAN YERİNE KOYALIM

Fetih Güven’in üyeler sağlıksız söylemine tepki gösteren Halime Keçeci ise, “Ben yıllardır CHP’de üye olarak çalıştım. Ben partim öne çıksın diye çalıştım. Siz önce üyeleri partiye kazandırın. Üyelerimizi ayrıştırmayın. Üyelerimizi partiye kazandıralım, aktif hale getirelim. Üyeleri insan yerine koyalım” ifadelerini kullandı.

İLÇE ÖRGÜTÜ SİZE KIRILDI

Daha sonrasında konuşan Sarıbay, “Mahalle seçimlerinde en az 1 sene önce adaylarımızı belirleyip çalışmalarımızı yapalım dedim. Biz 15 Kasım’a kadar adayımızı belirlemeliyiz. Yüksek Seçim Kurulu nezaretinde önseçim yaparsak çalışmaya fırsat olmaz, geç belirleriz. Hakim nezaretinde önseçim yapamayız. Ben de önseçim kararındayım. İl de ilçe de önseçim kararında. En azından önce ilçeye gitmeliydiniz. İlçe örgütü size kırıldı, böylelikle ilçe örgütü size kırılmazdı. Hepimiz önseçim istiyoruz” dedi. 

MİLLETVEKİLLERİ BANA TALİMAT VEREMEZ

Sarıbay’ın sözünü kesen Mustafa Kahraman, milletvekillerinin önseçim istemediğini söyleyerek tepki gösterdi. Bunun üzerine Sarıbay, “Milletvekilleri bana talimat veremez, onlarburayı idare etmiyor. Hakim de benim savcı da benim ben önseçim yapacağım dedim. Bu gelişinizi bir teşekkür ziyareti olarak görüyorum. Bize köşe yazılarında, haberlerde hakaret ediyorlar sizler de sosyal medyanızda paylaşıyorsunuz. Bu bizi zaafa düşürüyor. Siz il başkanını yıpratacaksınız sonra tabi milletvekilleri benim tepeme çıkar” dedi.

İLÇE BAŞKANI ÖRGÜTÜ BOŞALTSIN

Sarıbay’ın ardından  söz alan Abdullah Koç, “Yaklaşık 1 hafta önce ilçe başkanımız mahallemize geldi. Aday mısın değil misin diye sordum. Eğer adaysan dertleşmeye gerek yok. Adaysan mahalleyi irdeleyelim dedik. Aday değilim dedi sohbet ettik. Ertesi gün gazeteyi bir açıyoruz ilçe başkanı tabanım isterse aday olurum diyor. İlçe başkanının niyeti varsa örgütü boşaltsın. Bizleri kaile almıyor biz de bizler de buyüzden ilçeyi atlayıp direk ile sizinle görüşmeye geldik” dedi.

İLÇE BAŞKANI TELEFONU AÇMAYIP ALKOL ALIYOR

İzmit eski ilçe yöneticisi Engin Özcan ise, “Biz ilçe başkanına ulaşamayınca ilçe başkanımıza gerek görmeden size geldik. İlçe başkanını bu kadar anlatırsanız biz de bunları anlatmak zorunda kalırız. İlçe başkanı telefonunu açmayan bir ilçe başkanı oldu. Telefonu açmıyor bir restoranda Fikret Toker ile alkol alıp yemek yiyorlar. Örgütümüzün durumu bu. Emrinize amade olalım sadece yiyip içelim” dedi. Sarıbay sözlere tepki gösterince Özcan, “3 yaşındaki çocuk gibisin başkan hemen alınıyorsunuz. Hakan Çakar’ı tartışmaya gelmedik. Hakan Çakar’ı basının önünde tartışmayalım” dedi.

MİLLETVEKİLLERİ SİZİN TEPENİZE ÇIKIYOR

Engin Özcan’ın ardından konuşan Yasin Yıldız Sarıbay’a tepki gösterdi. Yıldız, “Siz bu süreçte çok sessiz kaldınız. Başvuru sayısı 6’yı geçmedi. Yarın başvurularda son gün. Aday sayısının normalde 27-28 olması gerekiyor. Ne durumlara düştük. Milletvekili Haydar’ın ve Fatma’nın sesisizden daha çok çıkıyor. Sizin tepenize çıkıyor” ifadelerini kullandı.

DIŞARIYA YAYILIRSA CHP’NİN DURUMU KÖTÜ 

Büyükşehir aday adayı Keramettin Gençtürk, “Eğilim yoklaması partinin üyelerin tamamıyla olur. Eğer biz üyelerin yapılanmasının kötü olduğunu söylersek yanlış yaparız. Bunu söylememiz dışarıya yayılırsa CHP’nin durumu kötü. Ben aday adayıyım. Sosyal medyada kendimle ilgili haber yayınlıyorum. Hakkımda negatif şeyler var. Hala bunlar mı? Başka kimseyi bulamadınız mı? Diyorlar. Ben kendimi bu şekilde değerlendiriyorum ve ciddiye alıyorum” diye konuştu.

HERKES REZİL AKP’Yİ KONUŞUYOR

Konuşmasına devam eden Gençtürk, Eğer yarın büyükşehire aday çıkmazda tek aday bensem eğilim yoklaması yapılsın. Birileri benim üstümü çizsin. Bu benim için bir ölçüdür. Eğer CHP büyükşehirde iddiamız yoksa halkla dalga geçmeyelim, kimse ilçeye de oy vermez. Çok önemli süreçteyiz. 5 sene önce büyükşehire 5 aday vardı ama şimdi yok. CHP’nin büyükşehir iddiası yok. Geçmişte de İzmit Belediyesi’ne aday olmaması gereken Sefa Sirmen ve Hikmet Erenkaya aday oldu. Çıtayı anında düşürüyorsunuz. Ben seni çok seviyorum ama partimiz çok zor durumda. Kimse bizi konuşmuyor hala rezil AKP’yi konuşuyor. İnsanların aday olmasını sağlayın” dedi.

BİZ KALICIYIZ VEKİLLER GEÇİCİ

İl kadın kolları eski başkanı Sevim Pekyörür, "Tüm konuşan arkadaşlarıma katlıyorum. Evet basın yazıyor. Başkanım, inanın yönetim kurulu üyelerimiz de yazıyor. 3 yıl öncesini, 2 gün öncesini hepsini yazıyor. Öncelikle biz yerimizi bilmeliyiz. Tüm söylenenleri içimize sindirip süzgeçten geçirmeliyiz. Bakın Hasan Duymuş Ak Partiye çalışıyor. Üyeliği hala düşürülmedi” dedi. Milletvekillerine de tepki gösteren Pekyörür, “Burayı yöneten de biz asilleriz. Biz kalıcıyız, onlar geçici. Onları biz seçiyoruz” dedi.

İL BAŞKANIMIZ ÇOK GERGİN GÖRDÜM

Tekrar söz alan Fetih Güven, “Bu akşam il başkanımı çok gergin tanıyorum. Beni nezaketsizlikle suçluyorsun. Seni bu akşam çok farklı gördüm Cengiz Bey. Ben nezaket kurallarını biliyorum. Biraz daha yapıcı olmanızı isterdim. Keramettin abi de çok güzel şeyler anlatıyor. Büyükşehir adayları 15 senedir atanır. İnşallah başka aday çıkmaz da sen atanırsın” açıklamalarında bulundu.

BENİM ADAYLIĞIM YOK NİYE GERİLEYİM?

Fetih Güven’in sözlerine cevap veren Sarıbay, “Ben gergin değilim. Sizinle aynı görüşte olduğumu söyledim benim adaylığım yok, çoluğumun çocuğumun, akrabalığımın adaylığı yok, ben niye gerileyim. Ben adaletli bir şekilde seçimleri yapacağım. Siz her şeyi, il başkanına söyleyeceksiniz, ben aile ortamında sosyal medyada köşe yazılarını niye paylaştınız diye sormamı fazla görüyorsunuz. Ben hepinizin il başkanıyım, beni siz seçtiniz” dedi.

VEKİLLER GİTSİN MECLİSTEKİ İŞLERE BAKSIN

Sarıbay, “Bana iletilen her hangi bir şey yok. Aday da çıkmayabilir. Neden burada koşuyorsunuz gidin aday olun o zaman. Siz başvurmayacaksınız, ee aday yok diyeceksiniz. Fermuar sistemine göre seçim yapacağız sonrasında atama yapacağız bana inanın diyorum. Ben size ve partimize güveniyorum. Ben doğru bildiğimi yapacağım, ben kimsenin kimseye hakkını yedirmem. Size söz veriyorum gücüm yeterse önseçim yapmak istiyorum. Bunu bizzat genel başkanımıza da söyledim” dedi. Sarıbay’ın sözlerinin üzerine ise İl Kadın Kolları eski Başkanı Sevim Pektörür ise, “Demek ki bu örgütün başı sizsiniz, vekiller de gitsin meclisteki işlerine baksın” dedi.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑