Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Adliye

Kendi dolandırıldı, herkesi uyardı

Günümüzde dolandırıcılık çok yaygın. Dolandırıcılar her yola başvuruyor, halkın parasını alıyor.

30 Mayıs 2019 Saat: 01:55
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 4.302 kez okunmuştur

Kendi dolandırıldı, herkesi uyardı
Kendi dolandırıldı, herkesi uyardı

Son kurban ise okuyucularımızdan Adem Karaman. Karaman başına gelen olayı şöyle anlattı: “-Soğutmayan Beko marka buzdolabım için yetkili servis çağırmak amacıyla 05.05.2019 günü telefonumdan Google’a Beko servis yazdım, çıkan 444'lü numarayı (444 17 18) Beko’nun resmi hattı olduğunu düşünerek aradım, servis talep ettim. Adres istediler, sizde kayıtlıydı dedim, güncelleme var şu an ulaşamıyoruz dediler, adresi verdim, servis kaydını oluşturduk.

Ertesi gün Ayaz Teknik adına iki eleman geldi (birinin adı M***, muhtemelen sahte isim), teknik servis üniformalı, buzdolabına baktılar, motorun sağlam olduğunu söyledi, prizlerden ölçüm yaptı, yüksek akım geldiğinden dolayı rezistansının bozulduğunu, değişmesi gerektiğini söylediler. Ne kadar dedim, siz ödemeyeceksiniz Sepaş ödeyecek dediler. Ne zaman değişir dedim, yarın yaparız dediler. Faturaya benzer bir şey doldurdu, parça siparişi vereceğiz dedi.

Benden elektrik faturası ve IBAN numarası istedi. O arada 1700 TL civarında bir hesap çıkardı, kredi kartı istedi, önce ödemeyi siz yapacaksınız, Sepaş ile yazışmaları kendilerinin yapacağını 3 ila 5 iş günü içinde 1600 TL'nin hesabıma iade olacağını, Sepaş'ta sıkıntı olmadığını iade ettiklerini söylediler. Böylelikle makinenin garantisinin 2 yıl uzayacağını söylediler.

Karşımda Beko firması olduğunu düşünerek ödemeyi yaptım, evden çıktılar gittiler. Başka bir yerde yetkili Beko servisinde çalışan arkadaşımı aradım, fiyat böylemi diye, “Aman abi onlar fason servis, gönder gitsin” dedi.

Orada yanıltıldığımı anladım. Ardından aradığım numaraya geri döndüm, işlemin iptal edilmesini istedim ama böyle bir şey olamayacağını söylediler. Parça da bir türlü gelmedi zaten. Bu arada gerçek yetkili servisi aradım bana söylenen arıza ile ilgisinin olmadığını söylediler. Ben dolandırıldım, başkası dolandırılmasın.”

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑