Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Yaşam

Kandıralı muhtarlardan çöp depolama tesisine tepki

Kandıralı muhtarlar, 2B fiyatlarına ve Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçede yapılması planlanan çöp depolama tesisine tepki gösterdi.

16 Ocak 2020 Saat: 12:05
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 3.692 kez okunmuştur

Kandıralı muhtarlardan çöp depolama tesisine tepki
Kandıralı muhtarlardan çöp depolama tesisine tepki

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın'ın Kandıra'nın Akçakese Mahallesi'nde çöp depolama tesisi kurulacağını açıklamasının ardından Kandıralı muhtarlar ayağa kalktı. Türkiye Muhtarlar Derneği Kandıra Şube Başkanı Mustafa Satılmış ve beraberindeki muhtarlar basın açıklaması düzenleyerek ilçede çöp depolama tesisi yapılmasına tepki gösterdi.

BÖLGEMİZE YAKIŞMIYOR 

Kandıra'da 2B çalışmaları kapsamında açıklanan fiyatların vatandaşın alım gücünün üzerinde olduğunu söyleyen Başkan Satılmış, yetkililerin fiyatlarla ilgili yeniden bir komisyon kurarak değerlendirilme yapılmasını talep etti. Akçakese Mahallesi'nde cezaevi bölgesinde kurulması planlanan çöp depolama tesisi ile ilgili açıklama yapan Satılmış, "Büyükşehir Belediyesi'nin almış olduğu karar bizleri üzmüştür. O bölgede su kaynakları ve tarım alanlarının geniş olması, ilçemizin turizm alanı ilan edilmesine rağmen alınan bu karar bölgemize yakışmıyor. Kandıra'da çöp potansiyelinin az olması diğer ilçelere uzak olması maliyetin daha çok olacağı anlamına gelir ve yetkililerin bu konuyu tekrar çalışma yaparak değerlendirmesini talep ediyoruz" dedi.

KARAR DÜZELTİLSİN

Pirceler Muhtarı Erol Sert, "Çöp depolama tesisinin kurulacağı bölgemiz yerleşim yerlerine çok yakın. Bölgede Gıda OSB'nin de kurulmasıyla o bölge yerleşim anlamında gelişecek ve daha da genişleyecek.  5 tane mavi bayrağı olan Kandıra'mıza bu tesis yakışmayacak. Muhtar olarak ve vatandaş olarak bu karara tepkiliyiz ve düzeltilmesini istiyoruz" dedi.

SU KAYNAKLARINA ZARAR VERECEK

Ahmethacılar Muhtarı İsmail Karakoç, "İlçemizde düşünülen çöp depolama tesisi bölgemizdeki su kaynaklarına zarar verecektir. Bu bölgedeki vatandaşlarımız için ciddi bir kayıptır. İnsanlık namına da çok acı bir durum. Çöp depolama tesisi her ne kadar zararsız gibi görünse de oradan çıkan gazın hem tarım ürünlerine hem de hayvanlarımıza ciddi zarar vereceğini düşünüyorum. Yetkililerin yeniden değerlendirme yapacağına inanıyorum" dedi.

KANDIRA'YI GÖZDEN ÇIKARDILAR

Yusufça Muhtarı Ahmet Akbaba, "2B fiyatları bölgemizde 25 bin ile 100 bin lira arasında değişiyor. 2-3 yıl önce bu fiyatlar 2 bin lira ile 5 bin lira arasındaydı. Dönümü 25 bin liradan vatandaşlar nasıl olacak?  Kandıra neden gözden çıkarılıyor? Seçim zamanı geldiği zaman siyasiler Kandıralıyım diyor. İlçemizin böyle mi olması lazım? İlçemizde iş sahası yok ama cezaevi çöp depolama tesisi Kandıra'ya yapılıyor. Kandıra'yı gözden çıkardılar. Ben bir vatandaş olarak bunu böyle görüyorum"dedi. 

KANDIRA KARPUZUNU YETİŞTİREMEYECEĞİZ

Döngelli Muhtarı Barış Yaşar, "Kandıra'nın en lezzetli karpuzu Döngelli Mahallesi'nden çıkıyor. Bu karpuzu yetiştirebilmekteki en büyük avantajımız Pirceler bölgesinden yani çöp tesisinin yapılması düşünüldüğü yerdeki doğal su kaynağının bölgemize akması ve bunu kullanmamız sayesinde bu karpuzları yetiştiriyoruz. Eğer çöp depolama tesisi bu bölgeye yapılırsa biz Kandıra karpuzunu yetiştirmeyeceğiz ve Döngelli Mahallesi'nin sembolü olan bu değeri kaybedeceğiz" dedi.

KANDIRA'DA NEDEN YÜKSEK FİYAT ÇIKARILIYOR? 

2B fiyatlarının yüksek olmasından dert yakınan Duraklı Muhtarı Ünal Kocabay, "Sakarya il sınırında olduğumuz için 2Blerde tarım arazileri 3 yıl önce 500 liraya fındık arazileri 750 liraya verildi.  Kandıra'ya gelince neden bu kadar yüksek fiyatlar çıkarılıyor" diyerek tepki gösterdi. 

Akçakese muhtarı Osman Akdeniz, duygulandı ağlamaktan konuşamadı.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑