Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Adliye

Kandıra'da 4 Büyükbaş Hayvan Çalındı

Bağırganlı köyü sakinlerinden Rıdvan Yalçın’nın büyükbaş hayvanlarından doğum yapacak olan 4 ineği çalındı. ORKÖY’den kredi desteğiyle satın alan Yalçın, çalınan hayvanların kredi borcunu nasıl ödeyeceğini düşünüyor

24 Aralık 2019 Saat: 21:31
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 7.451 kez okunmuştur

Kandıra'da 4 Büyükbaş Hayvan Çalındı
Kandıra'da 4 Büyükbaş Hayvan Çalındı

Kandıra'da tarım ve hayvancılıkla uğraşan Bağırganlı Köyü sakinlerinden Rıdvan Yalçın’nın 2 hafta önce 4 büyükbaş hayvanı fındık bahçesinden kişi ve kişiler tarafından çalındı. Rıdvan Yalçın, 7 büyükbaş hayvanlarından doğum yapacak olan 4 ineğinin çalındığını belirterek, “İki tanesinin kredisini 2020 yılının mayıs ayında ödemeye başlayacağım. İşsizim. Savcılığa ve jandarmaya şikayette bulundum ancak 2 haftadır, hırsızların izine rastlanmadı” dedi. Maddi anlamda büyük bir çıkmaza giren Rıdvan Yalçın’ın 70-80 bin lira gibi bir kaybı olduğu öğrenildi. Yalçın, şimdi kara kara kredi borcunu nasıl ödeyeceğini düşünüyor.

İKİ HAFTADIR BULUNAMADI
Kandıra’nın Bağırganlı köyünde ikamet eden 2 çocuk babası Rıdvan Yalçın, çocuklarının okul masraflarını karşılayabilmek ve ailesine yük olmamak adına aldığı büyükbaş hayvanlarını hırsızlara kaptırdı. Normalde ahırda tuttuğu 7 büyükbaş hayvanını, Kandıra merkeze giderken etrafı kapalı fındıklık bahçesine bırakan Rıdvan Yalçın, geri geldiğinde 4 büyükbaş hayvanının eksik olduğunu fark etti. Hayvanlarını köyde arayan ancak hiç birinin izine rastlamayan Yalçın, bir köylüsünün hayvanları üstü açık seyir halinde bir kamyonda gördüğünü ancak durumu anlayamadığını söylediğini belirten Yalçın, “Hırsızlar kamera olan yolları değil de su yolunu takip etmiş. Aracın tekerlek izleri bunu gösteriyor. Jandarmaya şikayette bulundum, savcılığa başvurdum, 2 hafta geçti ancak hırsızların izine maalesef rastlanmadı” dedi.

ORKÖY'DEN KREDİ İLE SATIN ALDI
2 büyükbaş hayvanı ORKÖY’den kredi ile satın aldığını, 22-23 bin lira gibi bir paraya mal olan 2 hayvanın 5 yıl sürecek kredi ödemesine 2020 yılında başlayacağını dile getiren Rıdvan Yalçın, “Ben köyde yaşıyorum. Sabit bir işim yok. Gündelik işlere koşturuyorum. 10 gün çalışıp 1000 lira para kazanıyorsam, 20 gün iş olmuyor. 5 hayvan vardı, 2018 yılında ORKÖY’ün hayvan kredi desteğinden yararlandım. Toplam 7 büyükbaş hayvanım oldu. Onların da buzağılamasını bekliyordum. 2 çocuğum var. Biri ortaokul 1’e, biri ortaokul 3’e gidiyor. Onların okul masraflarını rahat karşılamak ve aileme yük olmamak adına, hayvancılığa da giriştim. Ama hırsızlar, fındıklıktan özellikle hamile olan 4 iyi hayvanı seçerek çaldı. Hayvanlarım bulunamıyor. Ortada aracın plakasını gören de yok. Ben bunun altından nasıl kalkacağım bilmiyorum. Hayvanlarımın bulunmasını istiyorum” dedi. 

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑