Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Siyaset

Kandıra’ya 558 milyon liralık harcama yapıldı

AK Parti Kandıra İlçe Teşkilatı’nın 65. Genişletilmiş İlçe Danışma Meclisi’nde konuşan Zekeriya Özak, Büyükşehir Belediyesi’nin 2004 yılından itibaren Kandıra’da 336 projeyi tamamladığını ve bu projelere 558 milyon lira har

19 Eylül 2018 Saat: 15:58
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 4.199 kez okunmuştur

Kandıra’ya 558 milyon liralık harcama yapıldı
Kandıra’ya 558 milyon liralık harcama yapıldı

AK Parti Kandıra İlçe Teşkilatı’nın 65. Genişletilmiş İlçe Danışma Meclisi, partililerin yoğun katılımıyla gerçekleşti. Turan Güneş Kültür Merkezi’nde gerçekleşen programa AK Parti Kocaeli İl Başkanı Abdullah Eryarsoy, Kandıra İlçe Başkanı Erol Ölmez, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak, Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken, il ve ilçe yöneticileri, kadın ve gençlik kolları, belediye meclis üyeleri, eski belediye ve ilçe başkanları, mahalle temsilcileri ve partililer katıldı.

YEREL SEÇİMLER İÇİN “VİRA BİSMİLLAH”

Danışma meclisinde divan başkanlığını Rahmi Üresin yürütürken, katip üyeler ise Kübra Dönmez, Faruk Koca ve Resul Ersöz’den oluştu. Programda konuşan İlçe Başkanı Erol Ölmez, 2019 yerel seçimleri için “Vira Bismillah” diyerek çalışmalara başladıklarını belirtti. Ölmez, “24 Haziran seçimlerinde emeğimizin karşılığını aldık. Teşkilatımın her kademesine teşekkür ediyorum. Allah nasip ederse yine aynı şiarla çalışacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Kandıra da seçimi kazanmak kolay değil. 96 muhtarlığımız olsa da 328 mahallemiz var. Biz teşkilat olarak seçimlere hazırız. Cumhurbaşkanımızın emir ve talimatlarına göre çalışacağız. Yerel seçimlerde Ak Parti bayrağını yeniden dalgalandıracağımızdan eminim” dedi.

BÜYÜKŞEHİR OLMASA HİZMET GÖTÜREMEYİZ

İlçe Gençlik Kolları Başkanı Ömer Bayrakdar ve İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülnur Bayram’ın selamlama konuşmalarının ardından kürsüye çıkan Belediye Başkanı Ünal Köken ise, tüm mahallelerde alnı ak yürüdüğünü belirterek, “Kandıra’mız 10 yıldır AK Parti iktidarlığında yoluna devam ediyor. 50 bin nüfuslu, böyle zor bir coğrafyada tarımla geçinen insanımıza hizmet etmeye çalışıyoruz. Büyükşehir Belediyesi olmazsa bu hizmetleri götürmemiz mümkün değil. Bu yüzden Büyükşehir Belediyesi ile birlikte çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 96 mahallemizden 50-60 tanesine gözle görülür hizmetler götürdük. Geriye kalan 30 mahallemize de imkanlar ölçüsünde Kasım-Aralık ayına kadar desteklerimiz devam edecek” dedi.

558 MİLYONLUK YATIRIM

Ardından konuşan Zekeriya Özak ise, “Kandıra’mız 2002’de başlayan ve bugün hala devam eden merkezi idaremizin ve 2004’de başlayan yerel yönetimlerimizin yapmış olduğu hizmetlerle gerçekten tarihinde görülmemiş büyük atılımlar yaptı. Kandıra ilçemiz arazisi itibariyle yaygın bir ilçe ancak nüfus itibariyle de merkezi idareden aldığı payla epey sıkıntı yaşayan bir ilçemizdi. Büyükşehir Belediyesi bunu fark etti ve Kandıra geçmişle kıyaslanamayacak şekilde büyük bir gelişim içine girdi. 2004’de başlayan yerel yönetimimiz bugüne kadar sadece Kandıra’da 336 tane proje tamamladı. Bu projelere o gün ki rakamlarla 558 milyon liralık harcama yapıldı” dedi.

SAHİLLERDEKİ İMAR PLANLARINI TAMAMLADIK

Sözlerini sürdüren Özak, “Kandıra’mızın önünü açacak en önemli çalışmalarımızdan biri de planlama çalışmalarıydı. Kandıra’nın turizm bölgesi olduğunu söylüyoruz ama imar planları yoktu. İmar planı olmayan bir yerde turizmin gelişmesi mümkün değil. Biz bu gerçeği tespit ettik ve Kandıra Belediyesi ile birlikte Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan da aldığımız yetkiyle Kandıra’mızın sahil bölgelerinin planlanmasını öne çıkardık. Öncelikli olarak Babalı, Dikili, Cebeci, Kefken, Kerpe, Bağırganlı ve Seyrek’te imar plan çalışmalarını tamamladık. Vatandaşımızın çok büyük memnuniyeti var. Artık o bölgelerde vatandaşlarımızın önünü açtık. Otel, turizm yatırımları, yollar, bulvarlar, konut alanları, eğitim alanları, sosyal donatılar hepsi planlandı ve hayata geçirilmiş vaziyette. Şuan bir iki tanesinin itiraz safhaları kaldı. Onu da değerlendirip sonuca bağlayacağız. Hizmetlerde en ufak bir eksikliğimiz yok. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın” dedi.

KANDIRA’DA ADAY ADAYLIK BAŞVURUSU DAHİ ALINMAYACAK

Son olarak söz alan İl Başkanı Abdullah Eryarsoy ise, belediye başkan aday adaylarını yeniden uyararak, “Zamanı gelince bu davayı savunan herkesin çıkıp aday olma hakkı var. Ama şuan Genel Merkezimiz tarafından açıklanan bir takvim yok. Ne zaman Genel Merkezimiz takvimi açıklarsa o zaman bu salonda bulunan herkesin çıkıp aday adayı olma hakkı var. Belki Kandıra’da aday adaylık başvurusu dahi alınmayacak. O yüzden kimse takvimi beklemeden açıklama yapmasın. Bizim olmazsa olmaz hedefimiz 31 Mart akşamı 13’de 13 yapmak. Bir diğer hedefimizde 2014 yerel seçimlerine göre oylarımızı arttırmak. İnşallah Kandıra’mızda belediyemizi yeniden alacağız” dedi.

TEŞEKKÜR BELGESİ VERİLDİ

Konuşmaların ardından 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde üstün başarı gösteren Ahmethacılar Mahallesi’nin mahalle başkanı İsmail Aksoy’a, Milletvekilliği seçimlerinde birinci olan Sarnıçlar Mahallesi’nin mahalle başkanı Zeynel Bayrakdar’a ve sandıkta en yüksek oy oranına sahip olan Beylerbeyi Mahallesi mahalle başkanı İbrahim Dönmez’e teşekkür belgeleri verildi. Ardından toplantı soru-cevap şeklinde basına kapalı olarak devam etti.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑