Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Yaşam

Kandıra duble yol ve Otogar Kavşağı böyle mi kalacak?

2016 yılında temeli atıldıktan yaklaşık 6 ay sonra inşaatı duran Otogar Kavşak çalışması kapsamında yapılan Gölcük’ten Kandıra İstikametine gidecek olan viyadük yarım kaldı.

29 Ekim 2018 Saat: 06:04
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 3.685 kez okunmuştur

Kandıra duble yol ve Otogar Kavşağı böyle mi kalacak?
Kandıra duble yol ve Otogar Kavşağı böyle mi kalacak?

Karayolları Genel Müdürlüğü tarafında projelendirilen İzmit-Kandıra Duble Yol ve Otogar Kavşağı inşaatı temeli, 19 Kasım 2016 tarihinde atıldı. O tarihten itibaren Kandıra Duble Yol çalışmasına hiç başlanmadı. Çalışmalara başlanan ve bir hayli ilerle sağlanan Otogar Kavşağı inşaatı ise, ödenek olmadığı için bir yıl önce durdu. Bölgede özellikle akşam ve sabah saatlerinde yaşanan trafik sıkışıklığı saç baş yolduruyor.

KADERİNE TERK EDİLDİ

Temel atıldıktan yaklaşık 6 ay sonra Ankaralı yüklenici firması ödenek alamadığı için işi bırakıp kaçtı. 164 milyon TL bütçe ile yapılması planlanan Otogar Kavşağı tam anlamıyla kaderine terk edildi. Karayolları Genel Müdürlüğü, işin durmasıyla ilgili hiçbir açıklama yapmıyor. Büyükşehir Belediyesi bölgede yaşanan trafik çilesine ise seyirci kalıyor. Bin on günde bitirilmesi ve trafiğe açılması planlanan kavşak hayalet bir enkaz halinde duruyor.

YEREL YÖNETİM SUSKUN

Kent genelinde trafiğin sıkıştığı noktalarda planlanan köprülü kavşak projeleriyle trafik yoğunlukları ortadan kaldırılıp daha rahat ulaşım imkânı sağlanmasını amaçlayan Büyükşehir Belediyesi, şehir merkezinde trafiğin en yoğun olduğu noktalardan biri olan Otogar bölgesindeki yol çalışmasının durmasına suskun kalıyor. Otogar Kavşağı inşaatında tam bir yıldır çivi çakılmıyor

GÖRKEMLİ TEMEL TÖRENİ

Kandıra Duble yol ve Otogar Kavşağı inşaatı temeli, 19 Kasım 2016 tarihinde görkemli bir törenle atılmıştı. Törene dönemin Milli Savunma Bakanı Kocaeli Milletvekili Fikri Işık, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Karayolları Genel Müdürü İsmail Kartal, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AK Partili Kocaeli Milletvekilleri, belediye başkanları ve çok sayıda davetli katılmıştı. Toplam 210 milyon TL bütçeli yol çalışması 3 yılda bitirilmesi hedeenmişti.

TRANSİT GEÇİŞ OLACAKTI

Kandıra Yolu Terminal ışıklarında yapılması planlanan köprülü kavşak projesi, bölgedeki trafik sıkışıklığını bitirecekti. Otogar Kavşağı ile Gölcük istikametinden gelen ve daha çok taşımacılık yapan ağır vasıta araçların otoyola girmeleri için terminal kavağından geçmeleri gerekiyordu. Kavşağın hizmete girmesiyle birlikte otoyola girecek ve çıkacak olan araçlar köprü üzerinden direkt geçecekti. Yaklaşık bir yıldan bu yana duran yol çalışması nedeniyle bölge tam anlamıyla Arapsaçına dönmüş durumda.

NE ZAMAN BAŞLANACAK?

Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yapımı üstlenilen İzmit Körfez Küçük Sanayi Sitesi Köprülü Kavşak İnşaatı da geçtiğimiz ay yüklenici firma ödenek alamadığı için işi durdurmuştu. Ancak firma, bir ay sonra merkezi hükümetin ‘yarım kalan işleri bitirin’ talimatından sonra işe yeniden başlamıştı. 218 milyon TL bütçeli Kandıra Duble Yol ve Otogar Kavşağı inşaatı firması ise, bir yıl önce durdurduğu projeye ne zaman başlayacak belli değil. Genel Müdürlük açıklama yapmıyor, Büyükşehir Belediyesi işin başlaması için merkezi hükümeti zorlamıyor.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑