Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Siyaset

HDP her zamanki gibi: Türk bayrağı yok

Halkların Demokratik Partisi, 24 Haziran seçimleri öncesinde Perşembe Pazarı Alanında miting düzenledi. HDP her zamanki gibi miting alanında Türk bayrağı yok

18 Haziran 2018 Saat: 11:00
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 7.805 kez okunmuştur

HDP her zamanki gibi: Türk bayrağı yok
HDP her zamanki gibi: Türk bayrağı yok

Halkların Demokratik Partisi, 24 Haziran seçimleri öncesinde Perşembe Pazarı Alanında miting düzenledi. Milletvekili adayları ve parti yöneticilerinin hazır bulunduğu mitinge HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli ve İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü konuşmacı olarak katıldı. Ayrıca Koma Çiya ve Ozan Veysi konser verdi.

ÇİFT ARAMA YAPILDI

Miting alanına girişlerde çift arama yapıldı. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı miting alanına bozuk para, deodorant, makyaj malzemeleri ise alınmadı.

SOSYAL MEDYA MİTİNGİ DİNLETİLDİ

Miting öncesi Cumhurbaşkanı adaylarından HDP eski Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın geçtiğimiz günlerde cezaevine girdikten sonra, cezaevinde telefondan bağlanarak yaptığı “sosyal medya mitingi” olarak geçen ses kaydı dinletildi. Alanda bulunan vatandaşlar ses kaydını “Başkan Selo” sloganı atarak dinledi.

TÜRK BAYRAĞI DAĞITILMADI

İlimizde geçtiğimiz günlerde gerçekleşen Cumhurbaşkanı adayları Temel Karamollaoğlu, Muharrem İnce ve Recep Tayyip Erdoğan’ın mitinglerinde girişlerde Türk bayrağı dağıtılmıştı. Bu mitingde ise dağıtılmadı. Sahnede, sahne çevresinde ve alan süslemelerinde de hiçbir şekilde Türk bayrağı kullanılmadı.

DAHA ÇABUK KURTULACAĞIZ

HDP’nin Kocaeli milletvekilleri sahneye çıkarak mitinge katılan vatandaşları selamlarken, onlardan sadece 1. sıra adayı Ömer Faruk Gergerlioğlu konuştu. Gergerlioğlu, “Yıllardır bu kentte herkesin hakkını savundum. Hastanede doktor olarak hizmet ettim. Ama beni işimden ettiler. Seçimleri 24 Haziran’a aldılar. Daha iyi yaptılar. Recep Tayyip Erdoğan’dan daha çabuk kurtulacağız” dedi.

ÜÇ GRUBA ÖNEM VERECEĞİZ 2011

yılındaki genel seçimlerde AK Parti’den milletvekili aday adayı olan Gergerlioğlu, “İnsan hakları altında KHK’lar ve OHAL ile ülkeyi yönetmeye çalışıyorlar. Cezaevleri insan dolu. İnsan haklarında dibe vurmuş bu ülkede biz iktidara gelip OHAL’i bitireceğiz. KHK’ları iptal edeceğiz. Ekonomiyi mahvettiler. İktidara geldiğimiz zaman üç gruba önem vereceğiz. Dar gelirli, kadın ve çevre haklarını destekleyeceğiz. Memleketin hali ortada. Artık tamam diyor muyuz? 6 Cumhurbaşkanı adayı seçimler için yarışıyor. Ancak Selahattin Demirtaş’ı tutuyorlar. Böyle seçim olur mu? Böyle adalet olur mu? Böyle devlet olur mu? 24 Haziran’da bu işe son vereceğiz” ifadelerini ullandı.

SANDIKLARA KAPATACAĞIZ HDP

İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü ise “Önümüzde kısa bir süre kaldı. Bir hafta sonra sandıklar kapanırken, Tayyip Erdoğan’ı sandıklara kapatacağız. Bir okuldan bile mezun olamamış birini iktidarda tutuyorlar. Televizyonlara çıkarak hakaretten başka bir şey yaptığı yok. Bay Tayyip, bay bay Tayyip.

HDP HERKESİN PARTİSİDİR

Bu seçim ülkenin geçmişi ve geleceği ile ilgilidir. Cumhur İttifakı var. Kendisi padişahlık istiyor. Bu devirde kimse şah değil, padişah değil. Tayyip Erdoğan hiç değil. Millet İttifakı, parlamenter sistem istiyor. Ama herkesin eşitlikçi olacağına dair açıklama yapmıyor. Sonra bakarız diyorlar. Bu yüzden Halkların Demokratik Partisi var. O Kürtlerin, Alevilerin, Yezidilerin hepsinin hakları için savaşacağız. Yolumuz açık olsun. Halkların Demokratik Partisi hem Kürtlerin hem Türklerin partisidir. HDP herkesin partisidir” dedi.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑