Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Yaşam

Cedit Mahallesi’ne 100 milyonluk bütçe

Büyükşehir'in Cedit kentsel dönüşümüne 100 milyonluk tahmini bütçe ayırdığı; bölgenin yıkımını, alt yapısını, okul, cami ve sosyal donatı gibi alanlarını belediyenin yapacağı öğrenildi.

12 Ekim 2020 Saat: 21:43
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 5.505 kez okunmuştur

Cedit Mahallesi’ne 100 milyonluk bütçe
Cedit Mahallesi’ne 100 milyonluk bütçe

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin bu ayki meclis toplantısı 15 Ekim Perşembe günü saat 15.00’de Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın başkanlığında gerçekleştirilecek olan meclis toplantısında 121 gündem maddesi üzerinde görüşme yapılacak. Meclis gündeminde Derince Deniz Mahallesi kentsel dönüşümü ile Cedit Mahallesi'nin kentsel dönüşümü gündeme gelecek.

YEŞİLAY OFİS AÇACAK
Büyükşehir Belediye meclisinde bu ay 121 gündem maddesi üzerinde görüşme yapılacak. Gündem maddeleri arasında Yeşilay ile Büyükşehir arasında yapılacak protokol için Başkan Büyükakın’a yetki verilecek. Yeşilay'ın il genelinde 5 noktada bağımlılık ile mücadele için yapacağı ofislerin yer tahsisini Büyükşehir Belediyesi yapacak. Gebze, İzmit, Körfez, Gölcük ve Kandıra bölgesinde kurulması beklenen ofislerin diğer çalışmaları Yeşilay tarafından yapılacak.

CEDİT İÇİN YETKİ VERİLECEK
Mecliste en önemli gündem maddesi ise Cedit Mahallesi. Bu mahallede yüzlerce hak sahibinin sabırsızlıkla beklediği dönüşüm çalışması için Başkan Büyükakın’a yetki verilecek. Kamu kurum ve kuruluşları ile yapılacak protokoller için yetki alacak olan Büyükakın'ın, Ekim ayı sonuna kadar bölgede yapılacak çalışmalar hakkında vatandaşları bilgilendirmesi bekleniyor. Yetkiden sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile resmi protokol imzalanacak.

2021 BÜTÇESİNDE YER ALACAK
Cedit Mahallesi'nde Büyükşehir Belediyesi'nin yapacağı çalışmalar da bu gündem maddesi ile belli olmaya başladı. Cedit Mahallesi için Büyükşehir Belediyesi'nin 100 milyon lira bütçe ayırması planlanıyor. 2021 yılı bütçesinde yer alacak olan Cedit bütçesi ile Büyükşehir bölgedeki yıkımı ve alt yapı çalışmalarını tamamlayacak, okul, cami ve sosyal donatı alanlarını yapacak.

DENİZ MAHALLESİ DÖNÜŞÜMÜ BAŞLIYOR
Derince Deniz Mahallesi'nde uzun yıllardır gündemde olan kentsel dönüşümde artık son nokta konuldu. Büyükşehir Belediye meclisine gelen dönüşüm ile ilgili imar planları tamamlandı. Yapılan düzenleme ile Derince Belediyesi, müteahhitler ve bölge halkı tarafından yerinde dönüşüm gerçekleştirilecek. İmar düzenlemesinde bölgede 5 kata izin verilirken, parsellerin büyüklüğüne göre 6 ve 7 kata da izin verilecek. 16,2 hektar alan olan Deniz Mahallesi'ndeki dönüşüm bölgesinin yüzde 35’i ise ticaret alanı olacak. Projede 2 tane 15 metrelik yol da yer alıyor.

KÖYE DÖNÜŞÜN ÖNÜ AÇILDI
Köylerdeki imar planlarında yerleşim alanlarının dolması ile birlikte Büyükşehir Belediyesi tarafından uzun zamandır gündemde olan ve geçtiğimiz Ağustos ayından itibaren meclise getirilen köy sınırlarının yeniden düzenlenmesinin meclisten geçmesi bekleniyor. Yapılan yeni düzenleme ile Kocaeli genelinde yer alan 600 köy ve köy mahallelerinin yerleşim alanları büyütüldü. Alanların büyütülmesi ile birlikte yeni yerleşim alanları açıldı ve köye dönmek isteyen ya da yeni ev yapmak isteyen köylülerin önü açıldı.

MEDAR HASTANESİ BÜYÜYECEK
Büyükşehir Belediye Meclisi gündeminde Gölcük İhsaniye’de yer alan Medar Hastanesi'nin yeni bina yapmak için talep ettiği imar düzenlemesi de yer alıyor. Medar Hastanesi'nin bölgede aldığı yerlerin sağlık alanı olarak imarda gösterilmesi talebinin kabul edilmesi bekleniyor. İmar düzenlemesinin kabul edilmesi ile birlikte Medar Hastanesi'nin yeni bina yapımı için çalışmalarını başlatması bekleniyor.

ARSA SATIŞI İÇİN YETKİ
Mecliste Darıca Millet Bahçesi'nde yapılması planlanan lunapark için Başkan Büyükakın’a protokol yapma yetkisi verilecek. Millet bahçesinde bulunan eski havuzun yerine lunapark yapılması için alan 10 yıllığına kiraya verilecek. Derince’de bulunan 5 parselin satışı için de Büyükakın’a yetki verilecek. Ancak arazilerin satışının ne zaman yapılacağı konusu netleşmezken, satıştan elde edilen gelirin öncelikle vergi ve SGK borçlarının ödenmesinde kullanılması planlanıyor.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑