Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Genel

Zorunlu Trafik Sigortası için düzenleme geliyor

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar mecliste yaptığı çalışmalarla ses getirmeye devam ediyor.

12 Ocak 2016 Saat: 11:31
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 3.077 kez okunmuştur

Zorunlu Trafik Sigortası için düzenleme geliyor
Zorunlu Trafik Sigortası için düzenleme geliyor

Zorunlu Trafik Sigortası'nda son aylarda yaşanan zamlara ilişkin geçtiğimiz haftalarda soru önergesi veren Akar,  konuya ilişkin kanun teklifi de vererek  kasko ve zorunlu sigorta poliçesinin ayrı ayrı yapılması uygulamasını değiştirilerek tek bir poliçe ile düzenlenmesini öngören teklifini Meclis Başkanlığına sunmuştu.

 

ŞİMŞEK’DEN DÜZENLEMEYE YEŞİL IŞIK

Akar’ın kanun teklifinin ardından hükümet kanadından konuya ilişkin açıklama geldi. Ekonominin patronu Şimşek Zorunlu Trafik Sigortasına ilişkin yaptığı açıklamada Zorunlu trafik sigortasın da geçmişte hasarı olan araç sahiplerinin trafik primlerinde yüksek bir artışın söz konusu olduğunu ifade ederek, "Kasko ile zorunlu trafik sigortası birleştirilebilir mi veya kasko yapana zorunlu trafik sigortası yükümlülüğü kaldırılabilir mi, bu konu, bunlar yapısal bir çerçevede Hazine Müsteşarlığı tarafından çalışılır. Biz de mecliste yapılan çalışmalara da bakarak bir düzenleme yapabiliriz dedi.

 

HGS’DEN SONRA TRAFİK SİGORTASI DA DÜZENLENECEK

Konuya ilişkin açıklama yapan CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, "Ulaşım konusunda birçok sorun vatandaşlarımızı mağdur ediyor. Bu konularla ilgili gerekli düzenlemeleri yaparak mecliste gündeme getiriyorum ve getirmeye devam edeceğim" dedi. Akar HGS’de binlerce vatandaşın sistem mağduru olduğunu belirterek, "Bu konuda vermiş olduğum kanun teklifim çok yakında meclis gündemine alınarak gerekli düzenleme yapılacak. Buradaki aksaklıkları Bakan Binali Yıldırım da idrak etmiş olacak ki yaptığı açıklamada düzenlemenin yerinde olduğunu belirterek vatandaşlarımızın mağduriyetinin mecliste yapılacak yasal düzenleme ile giderileceğini söyledi. Ancak sadece HGS değil, araç sürücülerini son aylarda Zorunlu Trafik Sigortasına yapılan zamlar da isyan ettiriyor. 2014 yılında 260 TL ödeyen vatandaş 2015 yılında 600-700 TL ödüyor. Bu konuda sessiz kalınamaz, vatandaşlarımızın sesine kulak tıkayamayız. Bu yüzden de bu kanun teklifi ile bu sorunun da giderilmesini istiyoruz" dedi. Akar, Bakan Şimşek’in açıklamasının önemli olduğunu belirterek, "Kanun teklifime destek verirlerse bu sorunu birlikte çözebiliriz" dedi.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑