Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Yaşam

Zamlar Kandıra’nın yükünü taşıyan o sektörü de vurdu

Kandıra’nın yaklaşık 20 yıldır yükünü taşıyan Klas Hamal lakabıyla tanınan Mehmet Ateş, Ali Ateş ve Ertan Bozdemir, artan zamlar nedeniyle iş bulmakta zorlandıklarını söyledi.

23 Aralık 2021 Saat: 23:13
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 5.309 kez okunmuştur

Zamlar Kandıra’nın yükünü taşıyan o sektörü de vurdu
Zamlar Kandıra’nın yükünü taşıyan o sektörü de vurdu

Kandıra’nın 20 yıldır hiç yorulmadan yükünü taşıyan, 3 ayrı sektörde görev yapan Mehmet Ateş, Ali Ateş ve Ertan Bozdemir ile küçük bir söyleşi yaptık. Ali Ateş, ev eşyaları, bağ bahçe işlerinde ağırlıklı olarak görev yaparken, yıkım ve moloz temizleme işlerini de beraberinde sürdürüyor. Mehmet Ateş, tuğla, kiremit, yem, un, çimento, kireç, alçı gibi yükle-boşalt işlerinde Kandıra ve çevre ilçelerde görev yapıyor. İlçemizde mobilya söküp takma konusunda, ev eşyalarını taşıyıp indirme, aynı zamanda hayvan indir-bindir konusunda ise en çok Ertan Bozdemir’e başvuruluyor. Bu 3 arkadaş ilçemizde uzun yıllardır iş bölümü yaparak dayanışma içerisinde görevlerini sürdürürken bu zor günlerde artan zamlar nedeniyle iş bulmakta zorluk çekiyor.
“İŞLERİMİZ DURGUNLAŞTI”
Kış aylarında işlerinin azaldığını söyleyen Klas Hamal lakabıyla tanınan Mehmet Ateş, “Kandıra’da ev eşyaları konusunda iş bulan ve fiyatlarımızı belirleyen biraderim Ali Ateş’tir. Hayvan yükleme ve ev eşyaları yüklemede Ertan Bozdemir kardeşim bilir piyasayı. Bende un yem kepenk çimento taşıma işlerini takip ederim. Hep beraber çalıştığımız dönemlerde olur. Aralık ayına kadar havalar iyi gittiği için işlerimiz iyiydi. Havalar bozdukça doğal olarak işlerimiz durgunlaştı. Artık ne varsa nasibimizde hep beraber kazanmaya çalışacağız” dedi.
“ZAMLAR BİZİ DE VURDU”
Ertan Bozdemir, “Şuanda maalesef şartlar belli. Hem önümüz kış hem de gelen zamlardan dolayı vatandaşın alım gücü azaldı. Zamlar bizi de vurdu diyebiliriz. Un, yem satışı azaldı. Yaklaşık 10 gündür sadece fırınlara un boşalttık. Daha sonra kesildi. Mobilya alan yok. Hayvanlar kesime gitmiyor. Köylü hayvan almıyor. Alım gücü her alanda zayıfladığı için şuan da beklemedeyiz” dedi.
“İHTİYACI OLAN BİZE ULAŞSIN”
Ev eşyaları yükleme piyasasıyla ilgilenen Ali Ateş, “Evin eşyası ve kat bizim için önemli olan. Söküp takma işlerine ben bakmam, sadece hamallık işlerine bakarım. Fiyatları ben belirlerim. İşimi titizlikle yaparım. Şuan da işlerimiz durgunlaştı. Bir an önce açılmasını umut ediyoruz. İhtiyacı olan eşyalarını taşıtmak isteyen vatandaşlarımız bizlere ulaşabilir” dedi.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑