Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Eğitim

Zafer İlkokulu anasınıfı öğrencileri, pasta yapmayı öğrendi

Zafer İlkokulu anasınıfı öğrencileri, “Mutfak uygulamaları” etkinliğinde pasta yapımını öğrendi.

10 Nisan 2022 Saat: 09:53
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.429 kez okunmuştur

Zafer İlkokulu anasınıfı öğrencileri, pasta yapmayı öğrendi
Zafer İlkokulu anasınıfı öğrencileri, pasta yapmayı öğrendi

Zafer İlkokulu yeni binasına taşındığından bu yana çok değişik eğitim ve öğretim uygulamalarına yer vererek farkındalık yaratmaya devam ediyor. Okul müdürü Hüdaver Soylu’nun destek ve teşvikleriyle düzenlenen bu etkinliklerin en sonu, önceki gün yapıldı. Ana sınıfı öğretmeni Nuran Sancar tarafından uygulanan mutfak etkinliği ile minik öğrenciler pasta yapımını öğrenirken keyifli dakikalar geçirdiler.

Yeni okul binasının olanakları ve okul müdürünün destekleriyle birçok etkinlik yaptıklarını ve bunları devam ettireceklerini dile getiren anasınıfı öğretmeni Nuran Sancar, “Bu atölyelerde temel amaç; dikkat, koordinasyon, miktar algılaması, bütüncül bakabilme, üretebilme, kendini ifade edebilme, duygu ve düşünceleri geliştirerek öğrencinin sosyalleşmesine katkı sunarak işbirliği ve ekip çalışmasını öğrenmelerini sağlamaktır.

Bugün yapılan ‘’Mutfak uygulamaları’ ’etkinliğinde çocuklarımız hayatta kalmasını sağlayacak temel bir beceri kazanırken aynı zamanda gerçek yenebilir, paylaşılabilir, son derece özgüven ve ince motor becerisi geliştirebilen bir ürün ortaya koyuyor. Çocuklarımız yaptıkları pasta, kek, börek, salata gibi yiyecekleri hep beraber yiyorlar. Böylece hem sağlıklı yaşama dair zihinleri doluyor hem de paylaşmanın ne demek olduğunu anlıyor. Çocuk bu etkinlik sürecine aktif katılım sağlamaktadır. Maddeleri tanıma, ölçme, karıştırma, pişme aşamalarını ve değişimleri gözlemleme ve pişme sonunda yiyerek yaptığı ürünün tadına bakabilmektedir. Bu süreçte sürekli olarak her aşamada yiyeceklerle ilgili yapısal değişimler, renk, tat ve evde daha önce konu ile ilgili deneyim ve gözlemleri soru ve cevap şeklinde yapılan diyaloglarla pekiştirilmektedir” dedi.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑