Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Yaşam

Zabıtadan marketlere yağ denetimi

Ayçiçek yağı ile ilgili ortaya atılan ithalat krizi ve zam söylentisi üzerine, bazı marketlerin ürünleri raflardan toplayarak depolara koyduğuna dair vatandaştan gelen şikayetler üzerine denetimler başladı.

7 Mart 2022 Saat: 00:51
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.753 kez okunmuştur

Zabıtadan marketlere yağ denetimi
Zabıtadan marketlere yağ denetimi

Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle bu ülkelerden ithalat yapılamaması, yağ sektöründe endişeye neden oldu. Sosyal medyada ''Ayçiçekyağı", "Sıvıyağ" ve " Kıtlık'' gibi konular açılarak pek çok market ismi etiketlenince, vatandaşlar marketlere akın etti. Bazı marketler fiyatlara zam uygularken, bazıları ise ürünleri raflardan kaldırarak depolara doldurdu.

Bu konu ile ilgili olarak yapılan şikayetlerinde sosyal medyada gündem olması üzerine, Ülke genelinde denetimler başladı. Kocaeli'nde de zam yapılacağı spekülasyonları üzerine raflardakı ürünleri depolara kaldıran veya ürünleri fahiş fiyatlardan satan olup olmadığının tespiti için denetimler yapıldı.

Darıca İlçesi Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, "Vatandaşlarımızı, fırsatçılara yedirmeyeceğiz" başlığı ile yapmış olduğu paylaşımda, "Zabıta Müdürlüğü ekiplerimiz ilçemiz genelinde 19 Markette yaptığı inceleme sonucunda 10 markette raflarında satışta olmadığı ancak yapılan denetimlerde depolarında spot ürün olarak tutulduğu tespit edilmiş olup tutuanak tutulmuştur" ifadelerini kullandı ve denetimlere ait fotoğrafları paylaştı.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑