Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Yaşam

Yüzde 50 zam teklif edildi! Belediye şirketlerinde grev oylaması kararı

Gebze, Darıca, Çayırova, Kandıra, Derince, Gölcük ve Başiskele belediyelerinde çalışan 3 bin 750 şirket işçisini ilgilendiren toplu sözleşme görüşmeleri tıkandı.

27 Şubat 2023 Saat: 09:20
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 882 kez okunmuştur

Yüzde 50 zam teklif edildi! Belediye şirketlerinde grev oylaması kararı
Yüzde 50 zam teklif edildi! Belediye şirketlerinde grev oylaması kararı

Gebze, Darıca, Çayınova, Derince, Gölcük, Başiskele, Kandıra ilçe belediyelerinde örgütlü olan Hizmet-İş Sendikası ile işveren sendikası Yerel-Sen arasında kasım ayında başlayan toplu iş sözleşmesi görüşmeleri arabulucu sürecine girdi. Görüşmelerde bugüne kadar 7 belediyeden sadece Darıca ve Çayırova masaya ücret teklifi getirdi. Sendikanın yüzde 120 oranındaki zam teklifine karşı Yerel-Sen yüzde 50 oranında zam teklif etti. İşçilerin asgari ücret zammından önceki ücretleri üzerinden zam teklif eden Yerel-Sen’e işçiler tepki gösterirken, sendika grev oylamasını işaret etti.

SADECE İKİ BELEDİYE ÜCRET TEKLİFİ VERDİ
Gebze Güzide A.Ş’de 1114, Çayırova Argen A.Ş’de 560, Darıca Kent A.Ş’de 747, Derince Derince Personel A.Ş’de 337, Kandıra Personel A.Ş’de 109, Gölcük Gölaş A.Ş’de 398, Başiskele Kentsel Dönüşüm A.Ş’de 485 olmak üzere belediye şirketlerindeki toplam 3750 işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi görüşmeleri kasım ayında başladı. Büyükşehir ve Belde A.Ş sözleşmesi ile eş zamanlı başlayan görüşmelerde, Büyükşehir ve Belde A.Ş’de sözleşme imzalanırken, ilçe belediyelerinde ise 5 belediye ücret teklifi vermedi. Bu süre içinde sadece 2 belediye adına Yerel-Sen masaya teklif getirdi.

ESKİ MAAŞ ÜZERİNDEN YÜZDE 50 TEKLİF ETTİ
Yerel-Sen, Çayırova ve Darıca Belediyesi'nde çalışan şirket işçilerinin ücretlerini 1 Ocak’ta yapılan asgari ücret zammından önce aldıkları maaşların üzerine yüzde 50 zam yapmayı teklif etti. Verilen teklif ile işçilerin tüm sosyal hakları dahil ücretleri 12 bin 500 liraya yükselecek. İşveren sendikası aynı zamanda işçilerin çalışma saatlerinin 45 saatte çıkartılmasını isterken, işçi sendikası verilen bu teklifi kabul etmedi.

GREVE ÇIKARIZ MESAJI
Teklif vermeyen Gebze, Derince, Kandıra, Başiskele ve Gölcük’te arabulucu süreci devam ederken, sendika henüz teklif vermeyen belediyelerin yüzde 50 zam talebi ile masaya gelmemesini istedi. Darıca ve Çayırova’da anlaşma sağlanmazsa 15 gün içinde grev oylaması yapacak olan sendika, işçilerin grev oylamasında vereceği karara göre hareket edeceklerini, greve çıkmakta kaçınmayacaklarını belirtti. İşçiler ise yüzde 50 oranındaki zam teklifinin asla kabul edilebilir olmadığını belirttiler.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑