Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Siyaset

YRP Kocaeli Büyükşehir Adayı Aydal, projelerini açıkladı

31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçimde Yeniden Refah Partisi Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Doğan Aydal, seçim beyannamesi ve projelerini açıkladı.

13 Ocak 2024 Saat: 23:53
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 440 kez okunmuştur

YRP Kocaeli Büyükşehir Adayı Aydal, projelerini açıkladı
YRP Kocaeli Büyükşehir Adayı Aydal, projelerini açıkladı

YRP Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Doğan Aydal, seçim beyannamesini açıkladı. İzmit Şahabettin Bilgisu Caddesi üzerindeki 1863 Odabaşı Restoranda düzenlenen tanıtım toplantısına YRP Genel Merkez MKYK Üyesi Mehmet Aras, YRP Kocaeli İl Başkanı Ali Taştan başta olmak üzere il yöneticileri, ilçe başkanları, belediye başkan adayları ve partililer katıldı.

“GENEL BAŞKANIM TUTARLI BİRİDİR”
Doğan Aydal, tanıtım öncesinde hafta içerisinde katıldığı bir televizyon toplantısında AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum ile ilgili sarf ettiği sözlerden sonra genel merkez tarafından istifası istendiği iddialarına yanıt verdi. Aydal, “Programda söylediklerimin kendi düşüncem olduğunu söyledim. Genel merkez bir açıklama yaptı ama gerek yoktu çünkü hep kendi düşüncem olduğunu belirttim. Genel başkanım ‘İlan ettiğimiz hiçbir adayı geri çekmeyeceğim’ dedi. Genel başkanım tutarlı biridir. Kocaeli beni beklerken nasıl geri çekilebilirim” dedi.

TAŞTAN: KOCAELİ TÜRKİYE’NİN GÖZ BEBEĞİDİR”
Seçim beyannamesi tanıtım toplantısı öncesi söz alan YRP Kocaeli İl Başkanı Ali Taştan, şunları söyledi; “Kocaeli’mizde büyükşehir belediye başkanımız açıklandı. Türkiye'nin gözbebeği olan Kocaeli’ ye gelen genel başkan vekilimiz ve adayımıza hoş geldiniz diyorum. Bu toplantıda Kocaeli' yi kazandığımızda Kocaeli ne kazanacak, kaybettiğimizde ne kaybedecek bunu göreceğiz. Bugüne kadar açıklanmış belediye başkanlarımız var, henüz açıklanmamış olan belediye başkanlarımızı da en yakın zamanda açıklayacağız.

TEK VÜCUT OLARAK ÇALIŞACAĞIZ
Kenti refah belediyeciliğiyle tanıştıracağız. Milli Görüş Belediyeciliğinin ne mana ettiğini 1994'te bu kentten gösterdik. 81 il içerisinde Doğan Aydal hocamız Kocaeli' yi tercih etti ve neler yapacağını bizlerle paylaşacak. Biz teşkilat olarak tek vücut olarak çalışacağız, 31 Mart akşamı çok şeyler değişecek. Biz 50 yıllık bir siyasi yelpazeye sahibiz ve deneyimliyiz. Millet refah belediyeleri neler yaptı unutmuyor. Kazanacağız” dedi.

ARA ELEMAN SIKINTISI VAR
Doğan Aydal ise sözlerine şöyle başladı: “Biz 'Gidelim de bir yerden aday olalım' diyerek Kocaeli'yi seçmedik. Bize Erbakan hocamızın vasiyetidir, sanayi şehirlerini kazanarak ülkemizin kalkınmasına katkı sağlamak. Kocaeli son yıllarda suç oranıyla dikkat çekiyor. Milli Eğitim Bakanlığı açısından bakıldığında bu kentte okul öncesi eğitimde eksik var ve sanayi kenti olan bir kentte ara eleman sıkıntısı var. Tarım alanı bu kentte azalıyor, ekilen arazilerin oranı azalıyor. Bu kentte pek çok proje vaat edilmiş ama projeler ortada yok.

DEPREME ENGEL OLAMAM AMA VATANDAŞI KURTARABİLİRİM
‘Biz göreve gelirsek bize genel yönetimden destek gelemeyebilir' deniliyor ama her belediyenin kendi bütçesi vardır. Biz bu kentte erken deprem uyarı sistemi kuracağız, bunu laf olsun diye söylemiyor ve ifade etmiyoruz. Depreme engel olamam ama vatandaşı kurtarabilirim. Eğer erken uyarı sistemi kurarsak bunu başarabiliriz. Bu ben seçildiğimde öncelikli işim olacak. Sıcak su kaynaklarından faydalanacağız. Deprem öncesi yer altında hareket başlar ve yer altı suları buna bağlı olarak değişime uğrar. Bu hareket suları ısıtır, suları bulandırır. 1999 depremi öncesi bunlar Yalova'da yaşandı, orada yeni su kaynakları ortaya çıktı. Biz de Gölcük çevresine sistemleri kuracağız, deprem öncesi uyarı alacağız.

SIVI GÜBRE ÜRETİMİ YAPACAĞIZ
Artık Antalya'dan nakliyenin maliyeti çok yüksek ve biz Kocaeli'de tarımı kalkındırmak için sıvı gübre üretimi yapacağız. Bu kentte yapılacak tarım çalışmasıyla İstanbul'u da besleyeceğiz. Biz artan gübre fiyatlarına karşı çiftimiz üreteceğimiz sıvı gübre ile yardımcı olacağız. Organik çoban gübrenin önemini biliyoruz ve bunu da yaygın hale getireceğiz, bu gübrenin tarlalara etkisi çok iyi. Bu gübreyi ben de kendi bahçemde denedim, ağaçlar çıldırdı, çimler çıldırdı. Bir sıvı gübre fabrikasının maliyeti 7,5 milyar TL’dir. Biz kanalizasyon atıklarını bertaraf etmeyecek, katı bölümüyle azot gübresi üreteceğiz. İdrardan ise Avrupa'da kozmetik ürünler üretiliyor. Kocaeli'de 2002'den bu yana su azalmış. Tarım sektörünün sıkıntısı da su, yer altından sular çekiliyor ama bu da kuraklığa neden oluyor. Kocaeli su stresi altındaki bir şehirdir. Damla sulama sistemine geçeceğiz.

TEKNOLOJİ TRANSFER MERKEZİ OLACAK
Gelişen şehirlerin olmazsa olmazı otopark alanları ve bu kentte bu da sıkıntı. Biz dar alanlara çok arabanın sığabildiği otoparklar yapacağız. Bu otoparklar katlı olacak ama asansörlü de olacak. Vatandaş sadece arabasıyla gelecek ve arabayı asansöre bırakıp gidecek. Ben bu kendi tercih ettim çünkü burası bir sanayi kenti. Sanayiyi önemsiyoruz fakat bu kenti kirletme hakları yok. 3-5 kuruş fazla vererek kirliliğin önüme geçmek mümkün. Ara elaman ve meslek edindirme kursu açacağız. Bu kentteki sanayicilerin, kurumların ara eleman sıkıntısının farkındayız. Kocaeli yeni teknolojilerin transfer merkezi olacak. Nötron jeneratörleri, bor füzyonu, bor bazlı toryum santrali, düşman SİHA’ların kodlarına girip etkisiz hale getirme üzerine çalışmalar yapılacak. Bu kentte bunları yapabilecek iş insanları var.

KENEVİR ÜRETECEĞİZ
Biz bu kentte kenevir yetiştireceğiz ama bunu uyuşturucu olarak değil hava temizlemek için kullanacağız. Kenevir tıpta ve kozmetikte çok fazla kullanılıyor. Kenevir kullanım alanı çok fazla olan bir bitki. Yakıt üretiminde kullanılmakta, sabun, boya yapımında kullanılabiliyor. Bu üretimi yasal çerçevede yapacağız. Burada para var, 250 ayrı çeşit ilaç üretiliyor. İsrail buradaki kenevir üretimi yapılan yerlerin ruhsatını ele geçirmek için çalışıyor. Biz ilke olarak zaten üretiyoruz ama 8 tona kadar gerildik. Birileri bunun üretimini bizim yapmamızı istemiyor, peki kim kazanmış. Fransa kazanmış.

MONORAY’I GETİRECEĞİZ
Geçtiğimiz günlerde büyükşehir belediyesi eski başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'na gittik. 'Neden monoray projesini yapmadın?' diye sorduk. Bize 'Beğendim' dedi. Böyle bir şey olamaz. Monoray denilen sistem trafiğin akışına engel olmadan yapılabilecek bir sistem. Direkler üzerinde ve havadan giden bir ulaşım aracı, bu sistem en büyük dünya kentlerinde dahi kullanılıyor. Dünya kentleri başardı, biz de başaracağız. Duraklarını belirledik. Biz 'Geliyoruz' diyorsak boşuna demiyoruz ve gerçekten geliyoruz. Bugün İzmit Körfezi'nden bir çamur çıkarılıyor fakat çıkan çamur ormana dökülüyor. O çamurda sermaye var. Bunu neden dökelim? Bunu değerlendireceğiz ve kente değer katacağız” ifadelerini kullandı.

DOĞAN AYDAL'IN KOCAELİ İÇİN AÇIKLADIĞI PROJELER ŞU ŞEKİLDE:
Deprem erken uyarı istasyonları projesi
Tarım ile uğraşan köylülerimize, üreticilerimize sıvı ve azot gübre desteği projesi
Elektrik masraflarını azaltmak için güneş enerjisi projesi
Güneş enerjisi ile seracılık projesi
Köylerine dönecek gençler ile tarım ürünlerine artı değer katma projesi
Kenevir projesi
Otomatik park sistemli otopark projesi
Engelli vatandaşlarımız için yardımcı aletler, cihazlar üreten fabrika kurulacak
Gençlerimiz için bilimsel araştırmalarını destekleyen 'Melek yatırımcı destekli' teknopark projesi
Sanayicilerin talep ettiği meslek adamı yetiştirme projesi
Özel bir ekiple, sensör ilave edilmiş insansız hava aracı ve uydu verileri kullanılarak yapılacak deniz suyu kirliliği mücadelesi projesi
Özel bir ekip kurularak yapılacak fabrika gazları filtre denetim projeleri
Körfez çamurundan başta kadmiyum olmak üzere ağır metal kazanım projesi
Kanalizasyon attıklarından kompost tesislerinin kurulması projesi
Su masraflarını azaltma projesi
Mümkün olan her yere bisiklet ve elektrikli scooter yolları yapılacaktır
Emekli memur ve işçiler için tatil kampları yapılacaktır
Monoray projesi

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑