Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Yaşam

Yeşilova-Solaklar Köprülü Kavşağı için 3 teklif

Büyükşehir Belediyesi tarafından Yeşilova’da yaşanan trafik sorunun çözülmesi için yapılan Yeşilova-Solaklar Köprülü Kavşak Projesinin ihalesi yapıldı. Muhammen bedeli 303 milyon 383 bin lira olan ihaleye 3 firma teklif verdi

4 Kasım 2022 Saat: 08:23
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.161 kez okunmuştur

Yeşilova-Solaklar Köprülü Kavşağı için 3 teklif
Yeşilova-Solaklar Köprülü Kavşağı için 3 teklif

Yeşilova-Solaklar Köprülü Kavşak projesinin ihalesi Büyükşehir Belediyesi ihale salonunda gerçekleştirildi. İhale Komisyon Başkanlığını Yol Sanat Yapıları Kontrol Şube Müdürü Mustafa Kurt’un yaptığı ihaleye 3 istekli teklif verdi. Muhammen bedeli 303 milyon 383 bin lira olan proje için teklif veren 3 firmanın iş ortaklığı olması dikkat çekti, İhalede en düşük teklifi Musi İnşaat ve Karacayol İnşaat iş ortaklığı 265 milyon 153 bin lira verdi.

E-İHALE İLE YAPILDI
Büyükşehir tarafından e-ihale yöntemi ile yapılan ihalede Musi İnşaat ve Karacayol İnşaat iş ortaklığı 265 milyon 153 bin lira, Burakcan İnşaat ve Dağkar Turizm iş ortaklığı 274 milyon 727 bin lira, Farsel İnşat ve Alka İnşaat iş ortaklığı 398 milyon 977 bin lira teklif verdi. Verilen tekliflerden Farsel İnşat ve Alka İnşaat iş ortaklığının teklifi muhammen bedelin üstünde oldu. İhale komisyonu verilen teklifleri değerlendirerek kararını verecek.

450 GÜNDE TAMAMLANACAK
İhaleye itiraz olmaması halinde ihaleyi alan firma ile sözleşme imzalandıktan sonra 450 günde projeyi tamamlayacak. Proje ile D-605 İzmit- Kandıra Karayolu üzerine iki adet köprülü kavşak yapılacak. Kandıra istikametinden gelişte ve Yeşilova Mahallesinden Solaklar Karadenizliler Mahallerine geçişin sağlanacağı köprülü kavşak 40 metre uzunlukta; İzmit istikametinden gelişte Yeşilova Mahallesine geçişi sağlayacak köprülü kavşak ise 55 metre uzunlukta inşa edilecek.

3 KÖPRÜ YAPILACAK
Zübeyde Hanım Caddesi uzatılarak alternatif yol haline getiriliyor. Otobanın kuzeyine yapılacak yeni yol ile Zübeyde Hanım Caddesi Altıncıoğlu Caddesine bağlanacak. Yapılacak yeni yolda 3 adet köprü yapılacak. 2 şerit 12 metre genişlikte olacak yeni yol, Yeşilova Mahallesini, Karadenizliler Mahallesine bağlayacak. Karadenizliler Mahallesine yapılacak dönel kavşakla da trafiğe düzen getirilmiş olacak.

TRANSİT OLACAK
Proje kapsamında; D-605 İzmit- Kandıra Karayolu üzerinde yer alan sinyalize kavşak kaldırarak transit geçiş sağlanacak. D-605 İzmit-Kandıra Karayolu üzerinden geçecek iki adet köprülü kavşak ile yapılacak trafik düzenlemeleri ile Kandıra yolundaki trafik akışı kesintisiz hale getirilecek. Sinyalize kavşak kaldırarak transit geçişin sağlanacağı yeni düzenleme ile trafik ışıklarında beklenmeden transit geçiş yapılabilecek.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑