Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Yaşam

Yeni tramvay güzergahında çalışmalar başladı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Kuruçeşme’ye uzatılacak olan tramvay hattının ilk çalışması başladı. Proje kapsamında yapılacak olan iki üstgeçit için sondaj çalışmalarının startı verildi.

15 Mart 2021 Saat: 23:52
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 5.986 kez okunmuştur

Yeni tramvay güzergahında çalışmalar başladı
Yeni tramvay güzergahında çalışmalar başladı

Büyükşehir Belediyesi tarafından Kuruçeşme’ye uzatılacak olan tramvay hattının ihalesinin tamamlanmasının ardından ilk kazma vuruldu. Proje kapsamında İzmit Lisesi ve Acıbadem Hastanesi önünde yapılacak olan iki üstgeçit için sondaj çalışmaları başlayan projede ilk olarak üstgeçitler ile Kuruçeşme D-100 kavşak düzenlemesi yapılacak. Düzenlemenin ardından imalat çalışmaları tamamlanan ve D-100 üzerinden geçirilecek olan çelik tramvay köprüsü inşa edilecek.

İTİRAZLAR UZATTI
Plajyolu’ndan Kuruçeşme’ye uzatılacak olan tramvay hattı için 21 Eylül 2020’de ihale yapıldı. İhaleyi alan HLZ İnşaat ve Gürtur İnşaat ortaklığının sınır değerin altında verdiği teklif nedeniyle KİK’te ihaleye itiraz edildi. İtiraz değerlendirildi ve Şubat ayının başında yeniden karar verildi. Bu kez ihale Sigma İnşaat ve Emre Ray ortaklığına verildi. Ortaklık çalışmaları yaptı ve ilk kazmayı üst geçit sondajları ile vurdu.

İKİ ÜSTGEÇİT YAPILACAK
Kuruçeşme bölgesinde yapılacak olan tramvay hattı projesinde en fazla merak edilen konulardan biri üstgeçitlerdi. Proje kapsamında İzmit Lisesi önünde bulunan ve sık sık güvenlik sorunu ile gündeme gelen üstgeçit öncelikle yenilenecek. Ardından Acıbadem Hastanesinin önünde ikinci bir üstgeçit yapılacak. Üst geçitlerin ardından D-100’ün İstanbul’a gidiş yönü TEM İzmit gişelerinin çıkış tarafına alınacak ve kavşak düzenlemesi yapılacak.

812 METRE TRAMVAY HATTI YAPILACAK
Kuruçeşme Kavşak düzenlemesinin ardından Plajyolu durağından Kuruçeşme kavşağına doğru D-100 üzerinden 332 metre çelik tramvay köprüsü inşa edilecek. Toplamda 812 metre çift hat için 1 adet istasyon yapılacak. Kuruçeşme tramvay hattının tamamlanmasıyla birlikte tramvay hattı uzunluğu 10 bin 212 metrelik çift hatta ulaşacak. 3 kilometre tek hatlı depo sahasıyla birlikte tramvayın tek hat uzunluğu 23,4 kilometreye ulaşacak. Kuruçeşme istasyonuyla durak sayısı 16’ya ulaşacak ve yeni yapılacak olanla birlikte 6 adet trafo merkezi hizmet verecek.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑