Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Eğitim

Yeni okul binaları için ihaleye çıkılacak

Kandıra Anadolu İmam Hatip Lisesi, İzmit Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Gölcük Barbaros Hayrettin Anadolu Lisesi’nin yıkılan okul binaları yerine yenisi olmakla birlikte Darıca’da 1 anaokulu, Gebze’de ilkokul ve İzmit’te de 1 adet anaokulu binası yapıl

5 Aralık 2022 Saat: 08:25
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.317 kez okunmuştur

Yeni okul binaları için ihaleye çıkılacak
Yeni okul binaları için ihaleye çıkılacak

Okul binası depreme karşı riskli yapı olarak karar verilmesinin ardından 2020 yılında yıkılan ve yeniden inşası için ilk ihalesi 23 Nisan 2021 tarihinde yapılan İzmit Anadolu İmam Hatip Lisesi okul binası için üçüncü kez ihaleye çıkılacak. 2021 yılında çıkılan ilk ihaleyi kazanan firmanın artan inşaat maliyetleri nedeniyle işi bırakması sonrası 10 Ekim 2022 tarihinde ikinci kez ihaleye çıkılmış fakat ihaleye teklif veren firmaların muhammen bedel olarak belirlenen 87 milyon 389 bin 138 TL üzerinde teklifler vermesi nedeniyle ihalede sonuca ulaşılamadı. İlk 2 ihaleden beklenen sonuç alınmazken üçüncü ihalenin 22 Aralık 2022 saat 10.00’da Kocaeli Valiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde yapılacağı açıklandı. 29 derslik ve 100 öğrencilik pansiyon yapılacak olan projede çalışmaların yer tesliminden itibaren 550 gün içerisinde tamamlanması hedefleniyor.

BARBAROS HAYRETTİN İÇİN İHALE ZAMANI
2022’nin ilk aylarında hizmet verdikleri okul binaları hakkında yıkım kararı verilen İzmit Namık Kemal Anadolu Lisesi, İzmit Mimar Sinan Anadolu Lisesi, Kandıra Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Gölcük Barbaros Hayrettin Anadolu Lisesi’nin yeni okul binaları ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Çalışmalar neticesinde dört okuldan Gölcük Barbaros Hayrettin Anadolu Lisesi’nin binası hakkında ihaleye çıkılacağı açıklandı. İhale, 22 Aralık 2022 saat 14.00’de Kocaeli Valiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda yapılacak. 36 derslikli bir adet okul binasının yapılacağı Gölcük Kavaklı Sahili’nde yer alan okul binası alanına bir de spor salonu inşa edileceği ilan edildi. İşin teslim süresi 550 gün olarak belirtildi.

Gölcük Barbaros Hayrettin Anadolu Lisesi ile aynı dönemde yıkılan diğer okul binalarıyla ilgili süreç devam ediyor.

GEBZE’YE İLKOKUL, DARICA VE İZMİT’E ANAOKUL
Öte yandan Gebze’de 1 ilkokul, Darıca ve İzmit’te ise birer anaokulu binası inşa edileceği ilan edildi. Yapılacak olan yeni okul binalarının ihaleleri 22 Aralık 2022 tarihinde saat 13.30’da Kocaeli Valilik Yerleşkesi İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde gerçekleşecek. Gebze Mustafapaşa Mahallesi’nde yapılacak olan 24 derslikli ilkokul binasının, Darıca Nenehatun Mahallesi’nde inşa edilecek 6 derslikli anaokulu binasının ve İzmit Gündoğdu Mahallesi’nde hizmet vereceği öğrenilen 4 derslikli anaokulu binalarının 550 iş günü içerisinde tamamlanması bekleniyor.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑