Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Yaşam

Yeni başkan Özcan oldu

Türk Diyanet Vakıf Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, önemli açıklamalarda bulundu. Ünal, “Disiplinsizce hareket ettiler. Yetkilerini 4 ay önce askıya almıştık. Başkan Ünal, Karadaşlı’nın istifasından sonra Güngör Özcan’ı atadık” dedi.

20 Ocak 2022 Saat: 09:36
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 3.001 kez okunmuştur

Yeni başkan Özcan oldu
Yeni başkan Özcan oldu

Türk Diyanet Vakıf Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, Türk Diyanet Vakıf Sen Kocaeli Şube Başkanı Mehmet Ali Karadaşlı ve yönetim kurulu üyelerinin hem görevlerinden hem de sendika üyeliğinden topluca istifa etmesinden sonra gazetemizi ziyaret ederek önemli açıklamalarda bulundu. Ziyarette, Kamu Sen Kocaeli İl Temsilcisi ve Türk Eğitim Sen 2 Nolu Şube Başkanı Orhan Kütük, Türk Tarım Sen Kocaeli İl Temsilcisi ve Türk Av Kocaeli Şube Başkanı Çetin Keskin, Türkiye Diyanet Vakıf Sen Genel Başkan Yardımcısı Atilla Ayhan’da hazır bulundu.

“BAŞKA SENDİKAYA HİZMET ETTİLER”
Ünal açıklamasında şunları söyledi: “Türkiye Diyanet Vakıf Sen Kocaeli Şube Başkanlığını daha önce Şener İnce, Numan Uysal yapmıştı. Ardından Mehmet Ali Karadaşlı görev aldı. Ancak son yıllarda özellikle Numan Uysal başta olmak üzere Mehmet Ali Karadaşlı, görevli oldukları, yöneticilik yaptıkları Türk Diyanet Vakıf Sen ile ilgili hiçbir çalışma yürütmedikleri gibi, sosyal medya hesaplarından da sendikanın çalışmalarıyla ilgili hiçbir paylaşım yapmadıkları gibi başka bir sendika olan Diyanet Birlik Sen ile ilgili paylaşımlar yapıyorlardı.

UYARMIŞTIK, DİNLEMEDİLER”
Bu arkadaşlarımızı birçok kez uyardık, dinlemediler. Genel Başkan olarak savunmalarını istedik ama savunmalarını bile gelip vermediler. Böyle bir şeyi kabul etmemiz elbette ki mümkün değildi. Disiplin soruşturması başlattık. Soruşturma kapsamında da hiçbir şekilde savunma yapmadılar. Bütün iyi niyetli yaklaşımlarımıza rağmen sonuç almayınca 4 ay önce bu arkadaşların tüm yetkilerini askıya almıştık. Oysa biz normal bir üyemizi bile ihraç edemiyoruz. İhraç kararını ancak genel kurul kararıyla alıyoruz. Bu arkadaşlarımız sınırlarını çok zorladılar. Biz ihraç etmeden zaten kendileri 11 Ocak günü yönetim olarak istifa ettiler. Eski Şube Başkanı Numan Uysal da istifa etmiştir.

“YOLLARI AÇIK OLSUN”
Türkiye Kamu Sen Konfederasyonuna bağlı olan Tür Diyanet Vakıf Sen kendi alanında çok güçlü bir sendikadır. İlkeler üzerinde hareket ediyoruz. Topluma karşı sorumluluklarımız fazladır. Ahlakı davranmamız temel ilkemizdir. Bu arkadaşlarımız sudan bahanelerle gerekçeler ürettiler. Amaçları neydi bilemedik. Yöneticilik yaptıkları, üyesi oldukları sendikaya karşı hoş olmayan bir tutum içindeydiler. Bu durum bizi fazlasıyla üzdü. Biz gereğini yapmadan kendileri zaten ayrıldılar. Şube başkanı ve 6 kişilik yönetim istifa etti. Arkadaşların kendi takdirleridir. Yolları açık olsun. Sendikamızda başka istifa yoktur.

“15 BİN ÜYEMİZ VAR”
Türkiye Diyanet Vakıf Sen’in 41 şehirde şubesi bulunuyor. Toplam üye sayımız 15 bin. Kocaeli’ndeki üye sayımız ise 430. Son iki ayda Türkiye Kamu Sen’in tüm iş kollarında toplam 80 bin üye yaptık. Her geçen gün büyüyen, gelişen bir sendikayız. Üyelerimizin hak ve hukuklarını korumak, sosyal ve kültürel gelişimi sağlamak için çok ciddi alt yapı oluşturuyoruz. Ankara Kızılay’da 80 yataklı bir tesisimiz var. Başka şehirlerde tesislerimiz var. Okullar açıyoruz, yurtlar yapıyoruz. Tüm bunları kendi üyelerimizin çocukları ve üyeleriz için yapıyoruz.”

GÜNGÖR ÖZCAN BAŞKAN
Türk Diyanet Vakıf Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, Şube Başkanı Mehmet Ali Karadaşlı’nın istifasından sonra şube başkanlığına Güngör Özcan’ı atadıklarını söyledi. Ünal, “Güngör Bey bizim şubede başkan yardımcılığı görevini yürütüyordu. Kendisini şube başkanı olarak atadık. Güngör Bey, kısa süre içerisinde yönetimini oluşturup şubemizin faaliyet ve çalışmalarını kaldığı yerde sürdürecektir. Kocaeli’ de büyüyeceğiz, gelişeceğiz. Biz topluma örnek olmamız gereken bir sendikanın üyesiyiz. Tüm üyelerimiz bulun bilincince. Genel başkan olarak biz böyle bir sorunla Kocaeli’ndeki üyelerimizin karşısına çıktığımız için özür diliyoruz. Tüm üyelerimizin içi rahat olsun” dedi.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑