Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Kültür

Yelken Sineması’na görkemli açılış

Kandıra’da uzun zamandır faaliyet gösteremeyen Yelken Sineması, modern ve kapsamlı bir restorasyonun ardından yeni ismi Hidayet Yelkencioğlu Kültür Merkezi olarak görkemli bir törenle hizmete açıldı.

6 Ekim 2013 Saat: 08:02
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 13.285 kez okunmuştur

Yelken Sineması’na görkemli açılış
Yelken Sineması’na görkemli açılış

1945 yılından itibaren Kandıra’nın sosyal ve kültürel hayatına önemli katkılar sağlayan Yelken Sineması, 2004 yılında çeşitli nedenlerden dolayı kapatılmıştı. Teoman Yelkencioğlu ve oğulları Mete ve İhsan Yelkencioğlu kardeşlerin sahibi olduğu Yelken Sineması, Aydınlık Mahallesi Güvenler Caddesi Teoman Yelkencioğlu İş Merkezi’nde görkemli bir törenle hizmete açıldı.
KATILIM YOĞUNDU Açılışa Türkiye’nin ilk kadın valisi olan eski dönem Muğla Valisi Lale Aytaman, Kandıra Kaymakamı Oktay Erdoğan, Belediye Başkanı Cengiz Kan, eski dönem Belediye Başkanları Kenan Evin ve İsmail Genç, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Şaban Şenol, CHP İlçe Başkanı Kenan Çapraz, CHP Belediye Başkan Aday Adayları İsmail Sarıca ve Muzaffer Yağız, Kocaeli Kandıralılar Derneği Kurucu Başkanları’ndan Ahsen Okyar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yağız, Halk Eğitim Merkezi Müdürü İsmail Birdane, Kandıraspor Kulüp Başkanı İsmail Hakkı Buruş, il genel meclis üyeleri ve belediye meclis üyeleri, sivil toplum örgütleri, kurum idarecileri, Yelkencioğlu, Evin ve Güneş aileleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
SİNEMANIN TARİHİ ANLATILDI Program, Proje Mimarı Nesli Sarıkaya’nın tesis hakkında bilgi vermesiyle başladı. Ardından Konuşma yapan Teoman Yelkencioğlu, sinemanın tarihini ve anılarını davetlilerle paylaştı. Uzun yıllar Kandıra’nın ekonomisine büyük katkı sağlayan Yelken Sineması’nın modern ve çok amaçlı bir tesis haline getirilerek hizmet vermesinin mutluluğunu yaşayan Yelkencioğlu, tesisin Kandıra halkına hayırlı olmasını temenni etti.
YELKENCİOĞLU AİLESİNİN KANDIRA’YA BÜYÜK KATKISI Belediye Başkanı Cengiz Kan ise Yelken Sineması’nın Kandıra için bir gelenek olduğunu ve bu geleneğin sürecek olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Kan, “Kandıra’nın köklü ailelerinden olan Yelkencioğlu ailesinin Kandıra’ya vermiş olduğu katkı oldukça büyük. Vatandaşımızın birliğine, beraberliğine ve sosyal hayatına katkı sağlayacak olan bu tesisin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.
KISA FİLM İZLENDİ Kaymakam Erdoğan ise, Kandıra’nın bu hizmeti hak ettiğini belirterek, sinemanın açılmasına vesile olan Yelkencioğlu ailesine teşekkür etti. Program Kefken ve Karadeniz’i dünyaya tanıtmak amacıyla düzenlenen 2012 Kayra-Karadeniz Yat Rallisi yarış ve etkinliklerinden kısa film gösterisiyle devam etti. Ardından Kefken İlköğretim Okulu öğrencileri, folklor gösterileriyle davetlileri eğlendirdi. Program verilen ikramlar eşliğinde yapılan hoş sohbetler ile devam etti.


       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑