Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Ekonomi

Yaylalı evini OSB’ye 999 bin liraya sattı

Kandıra Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi projesine karşı açtığı dava ile adından sıkça söz ettiren, Mürsel Yaylalı’nın arazisi OSB yönetimi tarafından 999 bin liraya satın alınırken, arazi tapusu OSB’ye geçti.

12 Mart 2019 Saat: 23:12
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 7.995 kez okunmuştur

Yaylalı evini OSB’ye 999 bin liraya sattı
Yaylalı evini OSB’ye 999 bin liraya sattı

Kandıra Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi projesine karşı açtığı dava ile adından sıkça söz ettiren, davalar nedeniyle projenin daha da gecikmesine neden olan Mürsel Yaylalı isimli vatandaş sonunda pes etti.

PENDİK’TE YAŞIYORDU

2 bin dönümlük proje alanının kenarında 2.8 dönümlük arsası, bu arsa üzerinde 3 katlı evi bulunan Yaylalı, bildiğiniz gibi OSB’nin iptaline ilişkin açtığı davayı kaybetmişti. İstanbul Pendik’te yaşayan, yer yer Kandıra’daki bu evine gelen Yaylalı davanın kaybedilmesinden sonra OSB yönetimi ile anlaşmak zorunda kaldı.

999 BİN LİRAYA

Yaylalı’nın arazisi OSB yönetimi tarafından 999 bin liraya satın alınırken, arazi tapusu OSB’ye geçti. Böylelikle OSB projesi önündeki tüm engeller ortadan kalkmış oldu. Konuyla ilgili bilgi veren OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Başol, “O yer zaten planlara dahil değildi. Biz olası sıkıntılara karşı plana dahil etmemiştik. O yeri de alınca, tadilat planını bakanlığa gönderdik” dedi.

SIKINTI YOKTU AMA

Başol, “Mevcut planlara dahil olmadığı için bizim açımızdan bir sıkıntı yoktu. Ancak karşı taraf Anayasa Mahkemesine gidebilir, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine gidebilir, konuyu uzatabilirdi. Artık yeri satın aldığımıza göre bu ihtimaller de ortadan kalktı. Mahkemenin değer biçtiği fiyata yakın bir fiyata anlaştık. Sonradan istenilen rakamları hiçbir şekilde vermedik” ifadelerini kullandı.

ANA YOLLARI AÇACAĞIZ

Mehmet Başol bundan sonraki yol haritası konusunda da şunları söyledi: “Tadilat planı da onaylandıktan sonra alt yapı çalışmaları resmi olarak başlayabilir. Hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Öncelikle iş makinelerinin rahat geçişini sağlayabilmek için ana yolları açabiliriz. İlerleyen günlerde yol haritamızı belirleyeceğiz.”

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑