Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Eğitim

Yaya geçitlerine kırmızı çizgi

İçişleri Bakanlığı trafikte yayaların geçiş üstünlüğüne yönelik yeni bir uygulamayı daha hayata geçirdi. Artık ışıksız yaya geçitlerinde kırmızı çizgiler yer alacak.

30 Mart 2021 Saat: 22:35
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 2.870 kez okunmuştur

Yaya geçitlerine kırmızı çizgi
Yaya geçitlerine kırmızı çizgi

Trafikte yaya önceliği seferberliği, "Öncelik hayatın, öncelik yayanın" sloganı ile Kandıra Kaymakamlığı tarafından Kandıra İlçe Sağlık Müdürlüğü önünde yapılan uygulama ile başlatıldı.

Kandıra İlçe Sağlık Müdürlüğü önünde gerçekleştirilen programa; Kandıra Kaymakamı Mehmet Ünal’ın yanı sıra Kandıra Belediye Başkanı Adnan Turan, Kandıra İlçe Emniyet Müdürü Vekili Ahmet Çay, Kandıra İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Hasan Dombaycı, Kandıra İlçe Milli Eğitim Müdürü İhsan Özkan, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Damla Tosun, Kandıra Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ahmet Gödek, Kandıra Ziraat Odası Başkanı Erdal Çetin, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Ergün Şen, Kandıra Nüfus Müdürü Dursun Kaya Bıyıkçı, daire müdürleri, Siyasi Parti İl Başkanları, STK temsilcileri, öğrenciler ile çok sayıda vatandaş katıldı. 

Öğrenciler farkındalık amacıyla ellerindeki dövizlerle yaya geçidinden geçerek sürücüleri uyardı. Böylece sürücülere ''Yaya önceliği kırmızı çizgimizdir'' mesajı verildi.

Kandıra Kaymakamı Mehmet Ünal yaptığı açıklamada, ''Yaya önceliği kırmızı çizgimizdir'' Kandıra merkez ve köyler Emniyet ve Jandarma teşkilatının hassasiyet içerisinde bu çalışmaları sürdürdüğünü belirtti. Ünal, “Tüm Türkiye’de olduğu gibi, Kandıra ilçemizde yaya önceliği ve kırmızı çizgiyle, sürücülerimize yaya önceliğinin hatırlatılması uygulamasını İçişleri Bakanlığımızın talimatıyla başlattık. Kandıra ’da sürücülerimiz özenli, dikkatli. Bir yaya geçidine geldiğinde, sürücümüz geçiş hakkının yayada olduğunu bilecek, duracak. Çocuklarımız bugün bu uygulamamızın bir görselini bize gösterdiler. Onların bu uygulamayı canı gönülden desteklediklerini görüyoruz” dedi.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑