Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Yaşam

Vatandaşlar fırın ve bakkallara akın etti

Koronavirüs salgını nedeniyle, aralarında Kocaeli’nin de bulunduğu 31 ilde, hafta sonu sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Yasağı duyan vatandaşlar ise adeta kendini sokağa attı. Büfe, bakkal ve fırınların önlerinde uzun kuyruklar oluş

11 Nisan 2020 Saat: 01:21
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 3.318 kez okunmuştur

Vatandaşlar fırın ve bakkallara akın etti
Vatandaşlar fırın ve bakkallara akın etti

COVİD-19 virüsünün kuluçka süresinin 12 Nisan’da dolacak olması ve insanların hafta sonu güzel havayı görünce, daha önceki haftalarda olduğu gibi tedbir ve kuralları delerek sokağa çıkacak olma ihtimalleri nedeniyle aralarında Kocaeli’nin de bulunduğu 31 ilde sokağa çıkma yasağı ilan edildi.  Yasağın duyurulmasından birkaç dakika sonra ise birçok insan büyük bir panik ile sokağa dökülerek soluğu büfe, bakkal ve fırınlarda aldı.  Tedbirler nedeniyle gündüz saatlerinde bile  görülmeyen trafik ve vatandaş kalabalığı bir anda ortaya çıktı.  Açık olan iş yerlerinde yapılan tüm uyarılara rağmen alışveriş derdine düşmüş vatandaşlar sosyal mesafe kuralını tanımadı. 

KUYRUKLAR OLUŞTU

Kararın kamuoyu ile paylaşılmasının ardından Kocaeli genelinde adeta yer yerinden oynadı. Haberi alan vatandaşlar anında kendilerini sokağa atarak fırın, market ve bakkallara hücum ettiler. Akşam saatlerinde gelen karara hazırlıksız yakalanan Vatandaşlarımız istedikleri ürünleri satın alabilmek için iş yerlerinin önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

TRAFİK BİLE AKSADI

Marketlerde yoğun ilgi dolayısıyla raflar bir anda boşaldı. Yasak dolayısıyla iki gün boyunca alışveriş yapamayacak olan vatandaşlar ihtiyaçlarını saat 24.00’e kadar tamamlamaya çalıştılar. Hareketlilik trafiğe de yansıdı ve gün boyunca sakin olan yollar bir anda araçlarla doldu.

YASAĞI HİÇE SAYDILAR

Öte yandan yasak kararının ardından fırın ve marketlerde yaşanan gece yoğunluğu önemli bir sağlık sorununu da ortaya koydu. Her ne kadar maskeleriyle iş yerlerinin önünde duran Kocaelililer, bu arada sosyal mesafe yasağını da hiçe saydı, adeta virüsün yayılmasına zemin hazırladı.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑