Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Yaşam

Valilik ekmek zammının iptali için yargıya başvuracak

Fırıncılar Odası’nın girişimleri sonucunda yaklaşık 10 gün önce yapılan ekmek zammı Kocaeli Valiliği’nin de tepkisini çekti. Valilik tarafından yapılan açıklamada, yapılan zammın iptali için yargıya başvurulması kararı alınd

16 Şubat 2021 Saat: 21:44
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.618 kez okunmuştur

Valilik ekmek zammının iptali için yargıya başvuracak
Valilik ekmek zammının iptali için yargıya başvuracak

Bilindiği gibi Kocaeli'de geçtiğimiz hafta ekmeğe zam gelmiş, 230 gram ekmek 2 TL'den satılmaya başlanmıştı. Konuyla ilgili Kocaeli Valiliği açıklama yaptı. Kocaeli Valiliği'nde bugün ekmek fiyatının yeniden tespit edilmesi amacıyla toplantı yapıldığı ancak ekmeğin 2 TL'den satılması kararının Valiliğin bir red oyuna karşı Kocaeli Ticaret Odası ve Kocaeli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği temsilcilerinin iki oyu ile kabul edildiği vurgulandı. Valilik bu durum üzerine zammın iptali için yargıya başvurma kararı aldı.

Valilikten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “ Kocaeli Fırıncılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın ekmek fiyat tarifelerine ilişkin talepleri, Kocaeli Esnaf ve Sanatkarlar Birliği yönetim kurulunun aldığı 04.02.2021 tarih ve 02 sayılı onayı ile; 230 gr ekmeğin 2.00 TL’den (kilogramı 8,69 TL) satılması onaylanarak yürürlüğe girmiştir.

TEKLİFİ KABUL ETMEDİLER
5362 sayılı Esnaf ve Sanatkarlar Meslek Kuruluşları Kanunu’nun 62. Maddesi’nin 2. Paragrafına istinaden Valiliğimizce 10.02.2021 tarihinde esnaf teşekkülü ile anlaşma yoluna gidilmiş, fiyatın geri çekilmesi konusundaki Valiliğimizin anlaşma teklifini kabul etmediklerini belirtmişlerdir.

YARGIYA GİDİLİYOR
5362 sayılı Esnaf ve Sanatkarlar Meslek Kuruluşları Kanunu’nun 62. Maddesine istinaden; 16.02.2021 tarihinde Valiliğimiz başkanlığında ekmek fiyatını yeniden tespit etmek amacıyla Kocaeli Ticaret Odası ve Kocaeli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği temsilcilerinin katılımı ile oluşturulan komisyonda, 230 gram ekmeğin 2 TL’den satılması hususu Valiliğimizin 1 ret oyuna karşılık oy çokluğu 2 ile kabul edilmiştir. Komisyonda oy çokluğu ile alınan karara karşı (ekmek tarifesinin iptali için) Valiliğimizce yargıya başvurulma kararı alınmıştır.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑