Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Sağlık

Vali Yavuz: Maske takın, aşı olun, test yaptırın

Covid-19 vaka sayılarının artmaya başlaması ile birlikte Kocaeli Valisi Seddar Yavuz vatandaşları uyardı. Yavuz, “Yasaklama beklemeden kalabalık ve kapalı alanlarda maske takın, belirti varsa test yaptırın, mutlaka hatırlatma dozu aşısını yaptırın. S

20 Temmuz 2022 Saat: 11:46
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 832 kez okunmuştur

Vali Yavuz: Maske takın, aşı olun, test yaptırın
Vali Yavuz: Maske takın, aşı olun, test yaptırın

Covid-19 vaka sayılarının Türkiye genelinde artış göstermesi ile birlikte Kocaeli’ye de bu artış yansıdı. Henüz hastanelerin servisleri ve yoğun bakım bölümlerinde artan vakaların yansıması olmasa da yetkililer vatandaşları uyarmaya başladı. Vaka artışlarından sonra ilk kez açıklama yapan Vali Seddar Yavuz, tüm vatandaşları kapalı ve kalabalık alanlarda maske takmaya ve hatırlatma tozu aşılarına yapmaya davet etti.

ÇOK KALABALIĞA GİRMEYİN
Covid-19 vaka sayılarında günlük olarak sayıların bariz olarak artmaya başladığını söyleyen Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, şöyle devam etti:

“Normalleşme döneminde bir ara günlük vaka sayısı 25-30’a düşmüştü. Ancak yeniden artış başladı. Vatandaşlarımıza tavsiyemiz kalabalık ortamlarda zorunluluk, tavsiye, telkin, kural beklemeden maskelerini takmalarıdır. Olabildiğince çok kalabalık ortamlarda kendilerini muhafaza etmeleri. Bizden yasaklama gibi başka şeyler beklemesinler. Biz bir şeyi yasaklamaktan hoşlanmıyoruz.

BELİRTİ VARSA TEST YAPTIRIN
Kocaeli halkı zaten bu konuda çok duyarlı. Yatan hasta sayısı itibariyle eski ataklarla kıyaslandığında ciddi bir yansıma yok. Ancak bu ciddi bir yansıma olmayacağı anlamına gelmez. Kendilerinde belirti gören vatandaşlarımızın hastanelere giderek test yaptırmasını öneriyorum. Artışların önüne geçmek için testlerin önemli olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu konuda da vatandaşlarımızdan duyarlı olmalarını istiyorum.”

HATIRLATMA DOZUNU MUTLAKA YAPIN
Geçtiğimiz hafta Covid-19 aşısının hatırlatma dozunu yapan Vali Seddar Yavuz vatandaşlara da aşı için çağrıda bulundu. Hatırlatma dozlarını önemsediklerini söyleyen Yavuz, “Aşının ciddi bir koruyuculuğunun olduğunu artık herkes biliyor. En azından bilim insanları aşının ciddi bir koruyuculuğu olduğu, hastalık bulaşınca bile çok hafif geçtiğini söylüyor ve bizler de bunu görüyoruz. Vatandaşlarımızdan istirhamımız lütfen hatırlatma dozlarını yaptırmaları” dedi.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑