Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Yaşam

Vali Yavuz: “Kandıra yolunu daha hızlı bitirmeliyiz”

Kocaeli Valiliği 2023 Yılı 3. İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Kocaeli Valiliği Akçakoca Toplantı Salonu’nda gerçekleştirdi. Toplantıda konuşan Vali Yavuz, “Kandıra yolu için biz de destek olalım. Bu yolu daha hızlı bitirmenin bir yolunu bulalım” de

11 Temmuz 2023 Saat: 09:03
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.175 kez okunmuştur

Vali Yavuz: “Kandıra yolunu daha hızlı bitirmeliyiz”
Vali Yavuz: “Kandıra yolunu daha hızlı bitirmeliyiz”

Kocaeli Valiliği 2023 yılı üçüncü il koordinasyon kurulu toplantısı Kocaeli Valiliği, Akçakoca Toplantı Salonu'nda gerçekleşti. Vali Yavuz ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıda il müdürleri, kaymakamlar ve belediye temsilcileri hazır bulundu. Toplantıda konuşan Vali Yavuz, kent genelinde yapılan yatırım çalışmaları hakkında bilgiler verirken Kandıra Yolu ve Çuhane Fabrikası hakkında açıklamalarda bulundu.

95 PROJEYİ TAMAMLADIK
Vali Seddar Yavuz yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Yatırımcı kuruluşlarına göre ilimizde 2023 yılında 605 proje üzerinde çalışmalar yürütülmektedir. Dönem sonu itibarıyla 95 proje tamamlanmıştır. İhale aşamasında olan proje sayısı 70, tasviye edilen proje sayısı ise 6’dır. Toplam proje tutarı 61 milyar 783 milyon 422 bin 542 TL’dir. 2023 yılı yatırım ödeneklerinin sektörlere göre oransal dağılımları ise eğitim sektörü yüzde 9,1, enerji sektörü yüzde 6,2, sağlık sektörü yüzde 3,3 paya sahiptir. Orman yangınlarına karşı tedbirlerin gözden geçirilmesi, 2024 yılı yatırım programları için çalışmaların başlamasını sizlerden rica ediyorum.

HİZMET VE YATIRIMLARA ODAKLANDIK
Ayrılan ödeneğin zamanında harcanması ve projeye dönüşmesi en önemli beklentimizdir. Özellikle yüzde 24 nakdi gerçekleşeme oranının birkaç ay içerisinde daha da yükseltilmesini sizlerden bekliyoruz. Şeffaf ve tasarruf ilkelerine uyarak hizmete alınması en büyük önceliğimizdir. Cumhurbaşkanımızın yeniden seçilmesi ve bakanların belli olması sonrasında yeni hizmet ve yatırımlara odaklanmış bulunuyoruz. Cumhuriyetimizin kinci yüzyılı taçlandırmak, devlet ve milletimizi layık olduğu yere getirmek için azim ve kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz.”

ŞEHİR HASTANESİ TRAMVAYI YIL SONU AÇILIYOR
Marmaray Bölge Müdürü Murat Candan yaptığı sunumda “ Darıca- Gebze OSB metrosunda çalışmalarımız devam ediyor. Projemizde ilk etap çalışmaları 14 Eylül 2024 tarihinde tamamlanacaktır. Darıca Sahil ile Gebze Gar Marmaray bölgesi 2024 yılının sonunda hizmete açılacaktır. Kocaeli Şehir Hastanesi tramvay projesinde yüzde 55’in oranında bir ilerleme kaydettik. Bütün hat üzerinde çalışıyoruz. Bekirdere’nin ıslahı ve bir disiplin altına alarak bir box içine alınması bu çalışma içinde gerçekleştirilmelidir. Birkaç hafta içerisinde trafik etkisini yeniden eski haline getireceğiz. Projenin bitim tarihi 19 Aralık 2023 tarihidir.” dedi.

KANDIRA YOLU YIL SONU BİTECEK
Karayolları Birinci Bölge Müdür Yardımcısı Arif Yıldız yaptığı sunumda “ İzmit Kandıra Karayolu’nda çalışmamız devam ediyor. Kandıra yolu yapımında 2 kilometreyi tamamladık. Yıl sonuna kadar çalışmalarımı tamamlamayı planlıyoruz. Derince Liman projesi yolunda çalışmalarımız devam ediyor. Trafik güvenliği için 5 milyon liralık bir harcama yaptık.” dedi.

KANDIRA YOLUNU DAHA HIZLI BİTİRMELİYİZ
Kandıra yolu konusunun geçmesi üzerine söz alan Vali Yavuz, “Kandıra yoluna bizde yardımcı olalım. Bölge de çalışmaları daha da hızlandıralım. Bende Kandıra yolu için görüşme gerçekleştireceğim. Bu yolu daha hızlı bitirmenin bir yolunu bulmalıyız. Bayram tatilinde yaklaşık 250 bin araç Kandıra’ya ulaştı. Bu rakam hatrı sayılır bir sayıdır. Konsantre olduğumuz şeylerden biri de yol kenarlarının süpürülmesi. Biz havayı ölçüyoruz. Havada toz olduğunu görüyoruz. Bu sokakların kirliliği, araçların taşıdığı çamur veya otoyol kenarlarında biriken tozlardan oluyor. Bu konu hakkında çalışmanızı rica ediyorum.” dedi.

TEPEKÖY BARAJI İHALESİNİ TAMAMLADIK
DSİ Birinci Bölge Müdürü Murat Şayan sunumda, “Kocaeli’de müdürlüğümüze ait 10 adet proje yapım işi bulunmakta. Karamürsel içme suyu projesinde çalışmalar devam ediyor. İhsaniye Barajını tamamladık ve suyumuzu tutmaya başladık. Tepeköy Göleti’nde ihaleyi sonuçlandırdık. Önümüzdeki haftada sözleşme imzalayacağız.” dedi.

AMACIM DÜNÜ UNUTMAMAK
DSİ Bölge Müdürü’nün ardından konuşan Vali Yavuz, “Çuhane Fabrikası ne durumda, burası için bir çalışma yapılmasını söylemiştim. Buralar ecdadımızın bize bıraktığı bir mirastır. Tarihini unutanlar asimile olur. Bugün gençlerin tutunacak dal aramasının sebebi geçmişimizin sürekli kötülenmesi. Gençlik kendine efendiler aramaya başladı. Bu vatanın evlatları ben Türküm dediğinde onur duymalı ve gururlanmalı. Benim amacım dünü unutmamak. Çuhane Fabrikası, elektrik santrali dahil bunu yaşatacağız. Benim vaktim yok, ben netice görmek istiyorum.” dedi.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑