Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Yaşam

Vakalarda ciddi artış var, pozitif vakalar sokakta geziyor

Kocaeli’de vaka sayılarında yaşanan ciddi artışa karşı Vali Seddar Yavuz vatandaşlara seslendi. Yavuz, “Vicdanlara sesleniyorum. Hukuk da bir yere kadar. Lütfen vcdanınızla hareket edin. Başkasının hayatını tehlikeye atmayın” dedi

11 Kasım 2020 Saat: 19:41
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.809 kez okunmuştur

Vakalarda ciddi artış var, pozitif vakalar sokakta geziyor
Vakalarda ciddi artış var, pozitif vakalar sokakta geziyor

Koronavirüs salgını ile mücadelede sokaklarda sigara içilmesinin de yasaklanmasının ardından Vali Seddar Yavuz açıklama yaptı. Vatandaşların tamamını sağlık çalışanlarına ve görevli kamu çalışanlarına destek vermeye çağıran Yavuz, “Lütfen vicdanımızla hareket edelim. Hukuk da bir yere kadar. Bir insanın hastalanıp yoğun bakıma düşmesine sebebiyet vermeyelim. Bunun vebali ve vicdani sorumluluğu vardır” dedi. Yavuz, vaka sayılarının ciddi oranda yükseldiğini ve yeni önlemlerin gelebileceği sinyalini verdi.

MASKEYE CİDDİ ÖZEN GÖSTERİN
Milli Ağaçlandırma Günü törenin ardından pandemi ile ilgili açıklama yapan Yavuz, “Pandemi ile ilgili kural ve tedbirler uyguluyoruz. Ciddi mesafeler aldık. Vatandaşlarımızdan beklentimiz maske takılmasına ciddi özen göstersinler. Sağlık Bakanlığımızın yaptığı açıklamada olduğu gibi bulaşlar en fazla burun yolu ile oluyor. Dolayısıyla maskelerimizi kolumuza ya da boynumuza değil ağzımızı ve burnumuzu kapatacak şekilde kullanmamız gerekiyor.

CİDDİ ARTIŞ VAR
Vaka sayılarında aldığımız tüm tedbirlere rağmen ciddi artış var. Bu nedenle bugünden itibaren halkın yoğun olarak gezdiği alanlarda sigara içilmesini yasakladık. Büyüklerimize toplu taşıma araçlarına sabah ve akşam kullanmamaları için kısıtlama getirdik. Lütfen toplu taşıma kullanmasınlar. Çünkü en fazla ölüm 65 yaş üstüne oluyor. Ancak en fazla pozitif vaka ise 20 ile 40 yaş arası.

SİZLERE GÜVENİYORUM
Bu yaş aralığı ise bana bir şey olmaz mantığı ile hareket ediyor. Bu yaş grubundan isteğim başkalarının yaşamına sebep olmamak için maske kullanımına özen göstersinler. Kocaeli eğitimli ve kültürlü bir şehirdir. Hem kendine hem de çevresindekilere zarar vermeyecek eğitim ve kültüre sahibiz. Sizlere güveniyorum. Bizlere yardımcı olun. Sağlık çalışanlarımız ciddi şekilde yoruldu.

POZİTİF VAKALAR SOKAKTA GEZİYOR
Sahadaki polisten, zabıtaya, jandarmaya ve kamudaki her bir çalışanımıza kadar herkes çok yoruldu. Pozitif vakalar her gün evinde kontrol ediliyor. Pozitif vakalar sokaklarda gezmesin. Özellikle bunu istiyoruz. Vicdanlara sesleniyoruz. Hukuk bir yere kadar. Herkes vicdanı ile hareket etsin. Başkasının hastanede yoğun bakıma düşmesine sebep vermesin. Bu çok büyük vebal ve mesuliyettir. Lütfen maske, mesafe ve hijyene uyun, kurallara uyun” dedi.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑