Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Sağlık

Uzmanlardan “Maske takın, aşı olun” uyarısı geldi...

Kocaeli Tabip Odası ve Aile Hekimleri Derneği salgın boyutundaki influenza, koronavirüs ve RSV’den korunmak için vatandaşların maske takmasını, grip aşı olmasını istedi.

17 Ocak 2024 Saat: 08:00
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 628 kez okunmuştur

Uzmanlardan “Maske takın, aşı olun” uyarısı geldi...
Uzmanlardan “Maske takın, aşı olun” uyarısı geldi...

Koronavirüs, RSV ve influenza son günlerde hastaneleri dolup taşırdı. Doktorlar artık üç virüsün salgın halinde bir yayılım içinde olduğunu belirterek sosyal medya hesaplarında uyarılarda bulunmaya başladı. Gebze Fatih Devlet Hastanesi doktorları acilde saatte 140 hastaya baktıklarını paylaştı. Konu ile ilgili Kocaeli Tabip Odası ve Aile Hekimleri Derneği Kocaeli Şubesi, hasta olan kişilerin mutlaka maske takmasını isterken, vatandaşların kapalı ve kalabalık ortamlarda uzun süre durmamasını istedi. Ayrıca grip aşısı temini için devletin daha fazla çaba göstermesi gerektiği vurgulandı.

SALGIN VAR
Hastanelerde yoğun bakım servisi sıkıntısı ile ilgili kendilerine her hangi bir bildirim gelmediğini söyleyen Kocaeli Tabip Odası Genel Sekreteri Dr.Mehtap Yılmaz Mackalı, ancak hastanelerde ve aile hekimlerinde bakılan hasta sayısının her geçen gün arttığını kaydetti. Mevsimsel gribin çok yoğun yaşandığını belirten Maçkalı, “Şu an bir salgın var, ancak bu pandemi olarak algılanmamalı. Yaşanan salgına karşı grup aşıları mutlaka devreye alınmalı. Grip aşı ile ilgili sorunlar çözülmeli” dedi.

MUTLAKA MASKE TAKIN
Aile hekimlerinin günde 100-130 arasında hastaya baktığını söyleyen Aile Hekimleri Derneği Başkanı Funda Atmaca, “Son zamanlarda influenza vakaları azaldı koronavirüs vakaları ise arttı. Hasta sayıları giderek artıyor. 15 tatilden sonra öğrencilerin evde olması ile birlikte bulaşın azalmasını bekliyoruz. Hastalardan tek isteğimiz maske takmaları. Kapalı alanlarda toplu taşımalarda maske takılması hastalığın bulaşımını azaltıyor. Aynı zamanda direncimizi yüksek tutmak grip aşısı olmakta koruyuculuğu artırıyor” dedi.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑