Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Röportaj

Uygur; ‘Namazgah Barajı, verilen değeri gösteriyor’

Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi M. Rüştü Uygur ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin ilçeye yaptığı hizmetleri, kazandırdığı değerleri sorduk.

25 Kasım 2012 Saat: 19:02
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 16.766 kez okunmuştur

Uygur; ‘Namazgah Barajı, verilen değeri gösteriyor’
Uygur; ‘Namazgah Barajı, verilen değeri gösteriyor’
Uygur, sorularımızı içtenlikle cevaplarken Kandıra’ya ve köylerine yapılan hizmetleri sıraladı. Özellikle Namazgah Barajı’nın üzerinde duran Uygur, “Yuvacık Barajı İzmit için ne ise, Namazgah Barajı da Kandıra için odur. Bu yatırım, İSU’nun ve dolayısıyla Büyükşehir Belediyesi’nin Kandıra’ya verdiği değeri göstermektedir. -Göreve geldiğiniz günden bu yana Kandıra ve köylerine ne tür hizmetler sundunuz? Kandıra’nın tüm köylerinin alt ve üst yapı çalışmaları, köy grup yolları, turizm alanı kapsamında bulunan sahillerin tüm alt yapı, sahil düzenleme, arıtma ve içme suyu, asfalt ve parke çalışmaları yapıldı. Kandıra’nın kaderini değiştirecek olan Kandıra Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi, Namazgah Barajı gibi büyük projelerle ilçenin ufku genişledi.
-Kandıra için meclisteki ilk projeniz neydi? Kandıra’daki çarpık yapılaşma, 1/1000 ve1/5000 planların yeni baştan yapılması, cadde ve sokakların kent estetiğine uygun düzenlenmesi, sahil düzenlemesinin günümüz şartlarına uygun hale getirilmesi, şehir kanalizasyonu ve içme suyunun sıfırdan yapılmasıydı. Bu devasa konular çok kısa sürede hayata geçirildi. -Kandıranın tüm köylerinin alt yapı ve grup yolları tamamlandı mı? Kandıra merkezde ve köylerde yapılacak daha çok iş var. Bugüne kadar yaptığımız hizmetlerde köylerin, sahillerin ve kandıra merkezin kaderini değiştirdik. Büyük bir kısım tamamlandı, diğer kısımların da önümüzdeki yıllarda tamamlanarak bitmesi hedefleniyor.
-Kerpe gibi tüm sahillerde aynı güzel görünüme kavuşacak mı? Kerpe’nin Kandıra sahillerinin merkezi olduğunu biliyorsunuz. Kerpe, Kandıra’nın incisidir. İlk çalışmalarımızı Büyükşehir Belediyesi olarak buradan başladık. Bazı olumsuzluklar yaşansa da şuanda halkın memnuniyeti yüzde yüz seviyesinde. Kerpe’nin alt yapı çalışmalarının tamamı, cadde ve sokaklarının düzenlenmesi, üst yapı çalışmalarının tamamlanması yapıldı. Önümüzdeki aylarda da diğer kalan hizmetler tamamlanacak. Kerpe, 2013 yaz sezonunda hazır hale gelecek. Önümüzdeki yaz Kefken sahili aynı Kerpe gibi düzenlenecek. -Kandıra Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’ndeki çalışmalar ne aşamada? Burası Kandıra ekonomisine ve istihdamına çok büyük ivme kazandıracak. Bunu görmezden gelmek veya başka amaçlar uğruna harcamak Kandıra’ya yapılacak en büyük ihanet ve gafilliktir. Hele Kandıra’ya hiç gelmemiş, hiç tanımamış, bir bakır yoğurt almamış insanların ilçenin geleceğiyle ilgili yorum yapması, fikir beyan etmesi kabul edilemez. Kandıra, çok büyük göç veren bir ilçemiz. İzmit Tavşantepe, Bekirpaşa, Kuruçesme ve Gebze gibi yerleşim bölgelerinde 5 tane daha Kandıra var. Bunları görmezden gelmek hainlikten başka bir şey değildir. Üstelik çevreyi koruyan, zararı olmayan, kimyasal atıkları barındırmayan fabrikaların kurulacağı bir alanda konunun uzmanından başka kimsenin söz hakkı yoktur. En kısa zamanda üretimi görmeyi ümit ediyoruz.
-Namazgah Barajı için düşünceleriniz nelerdir? İlk önce İSU’nun hakkını teslim etmek lazım. Yuvacık Barajı İzmit için ne ise, Namazgah Barajı da Kandıra için odur. 80 milyon liraya yapılan bir yatırımdır. Bu yatırım, İSU’nun ve dolayısıyla Büyükşehir Belediyesi’nin Kandıra’ya verdiği değeri göstermektedir. Bu barajdan Kandıra dışında 256 tane yerleşim yerine su verilecektir. Ayrıca içme suyu ve sulamada kullanılacağı gibi, Kandıra’da sel felaketlerini tarihe gömecek. Namazgah Barajı’yla Kandıra’da 150 yıllık su probleminin kökten çözüleceği garanti altına alındı. -Başkan İbrahim Karaosmanoğlu, Kandıra’yı nasıl görüyor? Kocaeli’nin Karadenize kıyısı olan tek ilçesi Kandıra’dır. Kandıra’nın yeşiline, denizine ve insanına hayran bir başkandır. Kandıra’ya yaptığı yatırımın boşa gitmeyeceğini de iyi bilir. Bundan önce farklı partilerin belediye başkanlarına da aynı duyarlılıkta yaklaşarak Kandıra’ya ciddi hizmetler sundu, sunmaya da devam ediyor. Başkanımız bir gönül adamıdır. Yalnız onunla çalışabilmek için ona layık olmak lazım. Onun layık olmadığı kişilerin alanında olması hem başkanı, hem de bizleri oldukça rahatsız ediyor.
       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑