Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Yaşam

Üniversitede hasat ve dikim şenliği

Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Projesi kapsamında Ziraat Fakültesi arazisinde dikimi yapılan tıbbi nanenin hasadı yapılırken aynı gün melisa dikimi yapıldı.

6 Kasım 2021 Saat: 11:57
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.166 kez okunmuştur

Üniversitede hasat ve dikim şenliği
Üniversitede hasat ve dikim şenliği

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Kandıra’da başlatılan Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Projesi kapsamında Kocaeli Üniversitesi Ziraat Fakültesi ile yapılan çalışmanın ilk hasadı yapıldı. Aynı zamanda melisa dikiminin yapıldığı Hasat ve Dikim Şenliğinde, Bilal Sonses sahne aldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Gölcük Belediye Başkanı Ali Sezer Yıldırım, Kandıra Belediye Başkanı Adnan Turan, Ziraat Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

200 DEKAR ALANA DİKİLDİ
Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Projesi kapsamında Büyükşehir ile birlikte ortak proje yapan Kocaeli Üniversitesi Ziraat Fakültesi, üniversiteye ait olan 665 dekar alanın 200 dekarına tıbbi ve aromatik bitkilerin ekimi için ayırdı. İlk olarak ekilen tıbbi nanenin hasadını yapan Büyükakın ve Hülagü, ardından melisa ekimi yaptı. Hasat ve dikim programında nane ile yapılan pişmaniyenin de tadına bakan protokol üyeleri, alanda melisa, tıbbi nane dışında biberiye ekimi de yapılacağını söyledi.

ÖĞRENCİLERİ SELAMLADILAR
Hasat ve dikim çalışmalarının ardından konser alanına geçen Büyükakın ve Hülagü burada öğrencilerle bir araya geldi. Sahneye çıkıp öğrencileri selamlayan Prof. Dr. Sadettin Hülagü, “Sadece Ziraat Fakültesinden değil diğer fakültelerimizden de öğrencilerimiz bizimle. Hepinizi çok seviyoruz. Bir araya gelmemize sebep olan Doç. Dr. Tahir Büyükakın’a teşekkür ediyorum. Hasat ve dikimi yerinde gördük. Araştırma üniversitesi olmak için çalışıyoruz. Sizler Anadolu’nun kadim medeniyetinin çocuklarısınız. Kendiniz olun yeter” dedi. Sahneye çıkarak öğrencileri selamlayan Büyükakın, “Sizleri seviyorum” diyerek öğrencilere iyi eğlenceler diledi.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑