Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Röportaj

Ünal Köken ile yeni bir Kandıra

Ak Parti Kandıra Belediye Başkan adayı

29 Ocak 2014 Saat: 18:02
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 12.456 kez okunmuştur

Ünal Köken ile yeni bir Kandıra
Ünal Köken ile yeni bir Kandıra
Kandıra Ünal Köken’i çok merak ediyor. Köken’i yakından tanımak, bilmek, Kandıra için fikir ve düşüncelerini öğrenmek istiyor. Ünal Köken Kandıra Antaplı Köyü’nden Melek ve Mustafa Köken çiftinin 4 çocuklarından en büyüğü. Köken, ilk, orta ve lise eğitimini Kandıra’da tamamladı. Bu dönem içerisinde hep Kandıra’da bizlerle birlikte yaşamını sürdürdü. İş hayatına atılmasıyla birlikte Kandıra’nın çeşitli köylerinde önemli kurumlarda ve belediye başkan yardımcılığı gibi görevlerde yer aldı. EN GENÇ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI Ünal Köken’in bu başarısı sonrasında Kandıra belediye başkanlığı için ismi zikredilmeye başlandı. Ak Parti Kandıra belediye başkanlığına aday olmasıyla Kandıra ve Kocaeli Ünal Köken’i konuşmaya başladı. Kimileri kim bu Ünal Köken diye sorsa da Köken, kısa sürede Kandıra ve köylerinde kendisini tanıtmayı başardı. Kocaeli ilçelerinin en genç belediye başkan adayı olma unvanını da taşıyan Köken, adaylığının açıklanmasıyla birlikte halk tarafından isabetli bir aday olduğu ilçemizde konuşulmaya başlandı.
OKUL ARKADAŞLARI KÖYLERDE GÖREV YAPIYOR Ünal Köken’i çok iyi tanıyorum. İdarecilikte hep zirveye tırmandı. Bu süreçte tüm idari ve siyasetçilerin dikkatini üzerine çekti. Böyle bir başarının devamı için Ak Parti Kandıra’da Ünal Köken dedi. Kandıra halkının büyük bir kısmı Ünal Köken’in adaylığının açıklanmasıyla büyük bir sevinç yaşadı. İmam Hatip Lisesi’nde beraber okuduğu arkadaşlarının Kandıra’nın çok sayıda köyünde imam hatip olarak görev yapması Köken’in kısa sürede tanınmasında etkili oldu. MESLEĞİ GEREĞİ KANDIRA’YI İYİ TANIYOR Ünal Köken ile aynı köydeniz. Çocukluğumuz, gençliğimiz beraber geçti. Çok değerli bir ailenin oğlu. Gerek beyefendiliği ile gerekse idareciliğiyle her kesimden takdir toplayan bir kardeşimiz. Ünal Köken’e halkımızın merak ettiği konuları bir bir yönelttik. Köken’in, tüm sorularımıza anında cevap vermesi, Kandıra’yı ne kadar iyi tanıdığının bir göstergesi. İSU Genel Müdürlüğü’nde daire başkanlığı döneminde Kandıra ve köylerine ciddi yatırım yapan kurumların başında olması bunun en büyük ispatı. Ünal Köken’in mesleği gereği Kandıra ve köylerini çok iyi tanıması, hizmet akışını hızlandıracağını düşünüyorum. Ak Parti Kandıra Belediye Başkan adayı Ünal Köken ile keyifli bir sohbet sonrasında yaptığımız röportajda Kandıra ve köyleri için düşüncelerini ve projelerini bizlerle paylaştı. KENDİNİZİ TANITIRMISINIZ? 1974 Antaplı doğumluyum. İlkokulu Antaplı İlkokulu’nda, orta okulu ve İmam Hatip Lisesi’ni Kandıra’da okudum. Lisans hayatımı ise açık öğretimden okuyarak Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi’nden mezun oldum. Evli ve üç çocuk babasıyım. 1991 yılında Teksen Köyü’nde imam hatiplik yaparak görev hayatıma başladım.1992-1997 yılları arasında Ahmethacılar Köyü Hasan Fakılar mahallesinde görev yaptım. 1997 yılında iş ve işçi bulma kurumuna memur olarak atandım. 2005 yılında Bekirpaşa Belediyesi’ne başkan yardımcısı olarak atandım. 2006 yılında ise İSU genel müdürlüğünde satın alma müdürü olarak göreve başladım. Üç yıl burada müdür olarak görev yaptıktan sonra 2009 yılında ticari işler daire başkanı olarak görevimi sürdürdüm. İşe başladığımdan bu güne kadar aldığım bütün görevleri layıkıyla yapmaya çalıştım. Bugünden sonra Allah nasip ederse Kandıra’mızın kazanması ve gelişmesi için elimizden geleni yapacağız.
Kaç yıldır siyasetin içindesiniz? 22 yıllık çalışma hayatım var. Bunun son 9 yılı yerel yönetimlerdeyim. Büyükşehir belediyesinde çalışmak her ne kadar memur ve bürokrasi olarak görünse de yerel yönetimler siyasetle iç içedir. Biz siyasetçilerle beraber görev yapan idarecileriz. O yüzden son yedi yıldır siyasetin içinde sayılırım. Belediye başkanlığını daha önce hiç düşünüyor muydunuz? Çabuk verilen bir karardır. Fakat arkadaşlarım yerel yönetimlerde çalıştığım ve özellikle ihale birimlerinde görev yapmam sebebiyle, belediyecilikte daha iyi hizmet edeceğim fikrinde birleştiğinden dolayı, aday olmam konusunda desteklediler. Bu işe başlama konusunda arkadaşlarımın görüşlerinden ve muhtarlarımızla olan irtibatımızda aday olmam gerektiğini bana hissettirdiklerinden ve Kandıra’daki konjektörden dolayı bu görevi düşündüm. Kandıra’da yaşanan son olayları nasıl değerlendiyorsunuz? Kandıra’da gelişmeye ihtiyacı var. Kandıra’da kurumlar arası diyaloğa ihtiyac var. Yaşanan olaylar anlık tepkilerdir, tepki veren kardeşlerimiz hata yaptığını sonradan anlayacaklarını düşünüyorum. Bizim Kandıra halkımız biraz duygusaldır. Çünkü 5 yıldır beraber çalıştıkları bir belediye başkanı var. başkanın değişmesi bu arkadaşlarımızı derin etkiledi. Çok büyütmemek lazım. Bazı arkadaşlarım bu olaylara olumsuz bakabilir, kabullenmeyebilir ama asla fiiliyata dökülmemesi lazımdı, gecti bunlar önümüze bakmak lazım. Kandıra da huzuru, barışı, sağladığımız sürece her şeyin düzeleceğine inanıyorum. Başkan olduğunuzda ilk projeniz ne olacak? Öncelikle belediye duvarlarını halka açacağız. İnsanlar rahatlıkla belediyeye gelip işlerini rahatça çözeceklerini bilecekler. Daha sonra bütçemize bakacağız. Proje üretmek zaten bizim işimiz. Önemli olan belediyenin bütçesinin olması. Kandıra’ya her türlü proje gider. Çünkü Kandıra da henüz yapılmış bir proje yok.
Kendinizi iddialı görüyor musunuz? Benim hayat tarzım eğer sisteminizi kurarsanız, ekibinizi kurarsanız iddia kendiliğinden gelir. Siz yetenekli ve başarılıysanız, yaptığınız işlerde yenilikçiyseniz, insanlarla beraber yürümeyi ben değil biz olmayı becerebilirseniz iddia kendiliğinden ortaya çıkıyor. O yüzden bunları yaşamadığımız sürece iddialıyım demenin hiçbir anlamı yok. Şöyle iddialıyım; bu güne kadar ki çalışma hayatımda insanları iyi yönettiğimi düşünüyorum. İnsanları iyi yönetenin büyük işler yapacağına inanıyorum. Hedefinizde kaç oyla belediyeyi kazanmak var? Daha önce yaptığım bir röportajda aynı soru sorulmuştu. O günkü şartlarda %60 oy alacağımı ifade etmiştim. Bugünde Allah’ın izniyle aynı oranda hatta daha da üstünde bir oy alacağımıza inanıyorum. Köylerde ve ilçemizde anket çalışmanız oldu mu? Aday adaylığım sürecinde anket yaptırdım. Bu anket çalışmalarında kendimizi güzel yerlerde gördük. O yüzden biz çalışmamızı yaparken mücadelemizi yürütürken çok rahat ve keyifliydik. Hiç umutsuz olmadık. Son ana kadar huzurluyduk. Merkez ve köylerde adaylığınız nasıl karşılandı? Aday adaylık sürecinde çalışmalarımızı yürütürken çoğu bölgede tanındığımı biliyordum. Daha önce hiç gitmediğim köylere de gittim.Buralarda tabi ki tanınmam mümkün değildi. Ama insanlarla konuşmalarımızla, duruşumuzla sonradan iyi tepkiler aldığımızı tekrar ziyaret ettiğimizde hissettik. Kendimizi iyi tanıttığımızı sonradan gördüm. Kandıra için projeleriniz neler? Kandıra adını ilimizde ve ülke genelinde duyurabilmek için çalışmalarımız olacak. Bunun için öncelikle Kandıra yoğurdunu sistemli bir şekilde üreten fabrika kurulması için çalışmalar yürüteceğiz. Daha sonra iyi bir reklamla Kandıra yoğurdunun tanıtımını yapabilirsek il genelinde belirli yerlere ve AVM’lere pazarlanmasını sağlayacağız. Kandıra bezimizi de güzel bir tanıtımla pazarlayacağımıza inanıyorum.
İLÇEMİZİN KALKINMASI İÇİN ÇALIŞACAĞIZ Daha sonra Kandıra’nın en önemli ihtiyacı olan 4 yıllık fakültenin ilçemize kazandırılması lazım. Şu anda bunun çalışmalarını başlattık. Bunun yanı sıra Kandıra’nın en büyük derdi istihdam. Bunun için sanayi organize bölgesi faaliyetleri çalışmalarımız devam ediyor. Seçim çalışmalarımız esnasında gittiğimiz ziyaretlerde araştırmalarımızı yapıp işsiz kişilerin potansiyelini ne mezunu olduklarını öğrenip çalışmalarımızı tamamlayacağız. İstihdama en büyük katkımız bu olacak. Turizm alanlarını da en iyi şekilde değerlendirmek için çalışmalarımızı yapıyoruz. ŞEHİR TASARIMI VE YENİLEME PROJELERİ Kandıra’mızın önemli sorunlarından biri de kent meydanının olmaması. Şehir tasarımcılarını getireceğiz ve merkezi nasıl güzel bir görünüme kavuşturacağımızı planlayacağız. Namazgah deresinin sağında ve solunda insanların rahatlıkla oturabileceği ve eğlenebileceği restoranlar yapılmasını istiyoruz. İnsanların keyif alabileceği bir ortam tasarlamaya çalışıyoruz. Kandıra belediye binasını ve kent meydanını düzenleyeceğiz. Kent meydanına AVM yapılmasına öncülük sağlayacağız. İnsanların artık Kandıra’ya gelip burada yaşamak istemesi kaçınılmaz olacak. Kandıra için önerdiğimiz tüm projeleri, Büyükşehir Belediyesi’ne sunacağız ve uygun görülen projeler seçim broşürlerinde yer alacak. Çiftçi ve köylü için projeleriniz neler? Benim annem ve babamda köyde yaşıyor. Buradan biliyorum ki köylerde artık genç kalmadı. Bunun sebebi de az önce dediğim gibi evlere para girmemesi. Sigortasız çalışmak mümkün olmayacağı gibi asgari ücretle evine ekmek götürmek için zor şartlarda çalışan bir sürü insan var. Çünkü bu bölgede istihdam yok. Gençler çalışmak için İzmit’e gidiyor. Bu göçü geri döndürmemiz gerekiyor. Köylerde sadece yaşlı insanlar kaldı. Onlarında tarım yapması pek mümkün olmuyor. Şu şartlarda çiftçiliği geliştirmek çok zor görünüyor. Hayvancılık üzerine bir fakülte getirebilirsek burada çalışan kişiler köylü vatandaşları bilinçlendirebilir. Çiftçilik çalışmalarına ön ayak olabilir. Rakiplerinizi nasıl görüyorsunuz? Rakiplerimizle birlikte bu süreci sevgi ve saygı içerisinde bitireceğimize inanıyoruz. Demokrasi medeniyettir. Herkesin fikirlerine saygı duyduğu bir ortamdır. Bu ülkenin emniyetine, polisine, jandarmasına kurşun sıkan insanlarımıza kucak açmışsak eğer Kandıra halkımız neden kardeşleriyle diğer partidensin diye kavga etsin, çamur atsın. Halkımız hangi partiden olursa olsun diğer partilere kucak açsınlar ama 30 Martta da hangi parti memlekete daha iyi hizmet ediyorsa ona oy versinler. Eğer kazanırsam her partilinin belediye başkanı olacağım.
Cengiz Kan taraftarlarının yaptıklarını nasıl değerlendiriyorsunuz? Daha öncede söylediğim gibi Kandıra halkı çok duygusaldır. Bakın başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan dünyayla uğraşıyor. Suriye’de bugün öldürülen kişilerin fotoğrafları yayınlanıyor. Dünya bununla uğraşırken, bizimde böyle bir liderimiz varken, dünyaya insanlık dersi verirken ve biz bu süreci en iyi şekilde yürütürken insanlarımızın bunları görmeden hareket etmesi bizi üzdü. Biz Ak Parti misyonu taşıyoruz. Bizim kişilerle yapılanmalarla işimiz yok. Duygusal güç olan yerde bunlar çok fazladır fakat ben bunlarında geçeceğine inanıyorum. Çünkü bağlar burada çok farklı. Sürecin değişmesinde duygusal bağlar, alınganlıklar olabilir. Ama dediğimiz gibi bunlar olabilir. Bu arkadaşlarımız yaptıklarını daha sonra anlayacaklar. Bundan eminim ama iş işten geçiyor tabi. Bakın bunlar bayrak yarışıdır, mevcut başkanımıza yaptığı hizmetlerden dolayı çok teşekkür ediyoruz Rabbim bundan sonraki hayatında başarılar getirsin. Temennimiz budur. Koltuklar gelip geçicidir. Belediye personeline bakışınız nasıl olacak? Şunu da açıkça söylemek istiyorum belediyede çalışan tüm arkadaşlar, hizmet alımı, taşeronlar, memur ve işçiler belediye değiştikten sonra da çalışmalarına devam edecekler. İşini iyi yapan kişiler değişmeyecek ama işinin hakkını veremeyenler için gerekli çalışmalar yapılacaktır. O yüzden kimse sıkıntıya girmesin, kendisini üzmesin, acaba bize ne olacak kaygısı taşımasın. Herkes işini layıkıyla yapmaya devam etsin. Son olarak neler söylemek istersiniz? Bu süreçte çalışma arkadaşlarımdan, köy temsilcisinden, ilçe yöneticilerinden, ilçe kadın kollarından, gençlik kollarından, il başkanlarımızdan, Büyükşehir belediye başkanlığımızdan, milletvekillerimizden, bakanlarımızdan ve bize destek veren herkese teşekkür ediyorum. Bu noktaya bizi getirmişlerse bu çok büyük çalışmalarla olmuştur. Bu yüzden hepsinden Allah razı olsun. Ayrıca şunu belirtmek istiyorum; Kandıra’mız kazanmıştır. Çünkü bizim tek derdimiz gecemizi gündüzümüze katarak Kandıra’mızı geliştirmek ve yükseltmektir.
       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑