Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Yaşam

Ulaşımda 1 Ocak itibariyle zamlı tarife başlıyor

UKOME tarafından ulaşıma yapılan zam 1 Ocak itibariyle geçerli olacak. Karar, akşam saatlerinde imzalandı

1 Ocak 2022 Saat: 09:38
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 2.279 kez okunmuştur

Ulaşımda 1 Ocak itibariyle zamlı tarife başlıyor
Ulaşımda 1 Ocak itibariyle zamlı tarife başlıyor

Büyükşehir Belediyesi UKOME’nin 22 Aralık’ta yapılan toplantısında karara bağlanan ulaşım zammı 1 Ocak itibariyle yürürlüğe girecek. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın bugün akşam saatlerinde zam kararını imzaladı. Zam, 1 Ocak itibariyle uygulanmaya başlayacak. Kocaeli Minibüsçüler ve Otobüsçüler Odası tarafından talep edilen zam ile ilgili Kocaeli Üniversitesi'nce hazırlanan rapor doğrultusunda zam yapıldı. Raporda yüzde 15 ile yüzde 25 arasında zam yapılması önerisi üzerine UKOME ulaşıma yüzde 24.9 zam yaptı. Zam toplu taşımada sadece minibüslere değil, tramvay ve deniz ulaşımına da yapıldı.

FARK BÜYÜKŞEHİR’DEN
Yapılan zam ile birlikte şehir içi ulaşım 3.5 liradan 4 lira 35 kuruşa yükseldi. İlçe içi indi-bindi ücreti 3 lira 30 kuruştan 4 lira 10 kuruşa yükseltildi. İndirimli biletler 2 lira 55 kuruştan 3 lira 35 kuruşa, öğrenci binişi ise 1 lira 75 kuruştan 2 lira 75 kuruşa çıkarıldı. Ancak öğrencilerin biniş ücretine gelen 1 liralık zam ve indirimli bilete gelen 70 kuruşluk zam, Büyükşehir Belediyesi tarafından toplu taşıma yapacak esnafa verilecek.

İLÇE İLÇE ZAMLI BİNİŞ
UKOME toplantısında deniz ulaşımına ve tramvay ücretlerine de zam geldi. Deniz ulaşımında tam bilet 5 lira 25 kuruş, indirimli bilet 3 lira 85 kuruş, öğrenci ise 2 lira 80 kuruş oldu. Tramvayda ise tam bilet 3 lira, indirimli 2 lira 20 kuruş, öğrenci ise 1 lira 75 kuruş oldu. İlçeler arası ulaşımda Karamürsel- İzmit, 9 lira 90 kuruş, Gölcük-İzmit 6 lira 26 kuruş, Körfez-İzmit 6 lira 30 kuruş, Başiskele-İzmit 6 lira 25 kuruş, Kartepe-İzmit 5 lira 30 kuruş, Kandıra-İzmit 10 lira, Gebze-İzmit 11 lira 50 kuruş oldu.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑