Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Yaşam

Ulaşıma kademeli destek, üniversiteye cami ve otopark

Büyükşehir meclisinde ulaşım zammından sonra vatandaşa yansıyan zam oranının az olması için Büyükşehir Belediyesi özel halk otobüsleri esnafına destek verme kararı aldı. Mecliste esnaflara verilecek destek kademeli olarak geçti.

27 Temmuz 2022 Saat: 12:10
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 720 kez okunmuştur

Ulaşıma kademeli destek, üniversiteye cami ve otopark
Ulaşıma kademeli destek, üniversiteye cami ve otopark

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Temmuz ayı meclis toplantısının ikinci oturumu Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. 22 gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın başkanlık etti. Kartepe, Dilovası, Karamürsel ve Darıca ilçelerine ek ödenek oluşturulurken, ulaşım zammının ardından toplu taşıma yapan özel halk otobüslerine verilecek yardım görüşülerek karara bağlandı. Ayrıca uzun yıllardır gündemde olan Kocaeli Üniversitesi Hastanesinin mevcut otoparkının yerine katlı otopark ve cami projesi için protokol yapılması için başkana yetki verildi.

4 BELEDİYEYE 567 MİLYON
Plan ve Bütçe Komisyonundan oy birliği ile meclise gelen 4 ilçe belediyesine ek ödenek oluşturulması karara bağlandı. Dilovası’na 196 milyon 135 bin lira, Karamürsel’e 25 milyon 500 bin, Darıca’ya 229 milyon 582 bin lira, Kartepe’ye 115 milyon 793 bin lira ek ödenek oluşturuldu. 4 belediyeye toplam 567 milyon lira ek ödenek oluşturuldu.

ÜNİVERSİTEYE OTOPARK VE CAMİ
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinin otopark alanında uzun yıllardır gündemde olan ancak yapılmayan Cami ve katlı otopark projesi yeniden gündeme geldi. Otopark ve cami projesinin yapım işinin Kocaeli Üniversitesi ve Büyükşehir Belediyesi arasında ortak proje olarak inşa edilmesi için başkanlık makamına protokol yapma yetkisi verildi. Böylece otopark ve cami projesi için ilk somut adım atıldı.

ULAŞIMA KADAMELİ DESTEK
Ulaşım zammından sonra toplu taşıma esnafına verilecek destek ile ilgili tarife değişikliği mecliste oy birliği ile geçti. Karar ile 4 lira 25 kuruşa kadar olan öğrenci ücretleri için 1 lira, 4,26 lira ile 5 lira arasına 1,20 lira, 5.01 lira ile 6 lira arası 1 lira 50 kuruş, 6,01 lira ile 9 lira arasına 1 lira 75 kuruş, 9,01 lira ve üzeri için 2 lira destek verilecek. İndirimli binişlerde 4,99 liraya kadar 70 kuruş, 5 lira ile 6,25 lira arasına 95 kuruş, 6,26 lira ile 7,75 lira arasına 1,15 lira, 7,76 lira ile 9 lira arasına 1,40 lira, 9,01 ile 15 lira arasına 1,65 kuruş, 15,01 lira ve üstüne 2 lira destek verilecek.

DİP ÇAMURU İÇİN DANIŞMANLIK İHALESİ
Cumhurbaşkanlığı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından ödenek desteği verilen İzmit körfezi Doğu Baseni Dip Çamuru Temizleme İşi kapsamında gerekli olan Kontrollük, Müşavirlik ve Danışmanlık Hizmeti alımı ihalesinin yapılması için başkanlık makamına yetki verildi. Geçtiğimiz ay ise başkanlık makamına dip çamuru temizlenmesi için yıllara sari ihaleyi yapma yetkisi verilmişti.

SAAT BAZLI KİRALAMA YAPILACAK
Araç kiralama işi 24 ay süreyle ihale edilmesine CHP muhalefet şerhi koydu. Araç kiralamanın doğru ve yanlış yönlerinin olduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Çok kilometre yapan araçları kiralamak doğrudur, az kullanılan aracın kiralanması yanlıştır. Yazın ve kışın kullandığınız araç arasında fark oluyor. Özellikli araçlar var nadiren lazım olanlar. Onları almanın faydasını tartışmak lazım. Biz direk araç kiralamıyoruz. Saat bazlı kiralama aracı yapıyoruz. 4 ayrı bölgede saat bazlı kiralanıyor. Bu kiralamayı 5 yıla Bizim kiraladığımız 80 aracı 142 milyona kiraladık. Bu kiralamayı 5 yıla projekte ettiğimde 350 milyon oluyor.

MALİYETLERİ BİRLİKTE ÇALIŞIN
Bunları satın aldığımızda 450 milyon lira ödememiz gerekiyor. Kaza göz önünde bulundurduğumuzda 30 ek araç almamız gerekiyor. Bir de bakım maliyetleri var ve bu en az 550 milyon lira ödeyeceğiz. Kredi maliyetlerini, yazlık kışlık lastikleri, yağ, bakım ücretleri var. Aynı zamanda bir atölye kurmam lazım. Personel almam lazım. Kasko yapılamadığı için büyük maliyetler çıkıyor. Bunlar kabaca 100 milyon lira tutar 5 yıla projekte ettiğinizde. Bu 600 milyona çıkıyor. 5 yılın sonunda amortisman bedellerini ayırdığımızda değerleri 200 milyona kadar düşer. Böyle bir satın alınmanın ardından kurulacak atölyeden, işçilik maliyetlerine, satın alma ve kiralama maliyetlerine kadar tüm maliyetleri arkadaşlarımızla paylaşın” dedi.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑