Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Yaşam

Ulaşım Park'ta en düşük ücret 17 bin 250 lira oldu

Ulaşım Park’ta örgütlü olan Demir Yol-İş Sendikası ile işveren arasında anlaşma sağlandı. İşçilerin yevmiyelerine yüzde 63 zam yapıldı. Yevmiyelere, sosyal haklara yapılan zam ile birlikte en düşük işçi ücreti 17 bin 250 lira oldu

29 Mart 2023 Saat: 18:00
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.088 kez okunmuştur

Ulaşım Parkta en düşük ücret 17 bin 250 lira oldu
Ulaşım Park'ta en düşük ücret 17 bin 250 lira oldu

Büyükşehir Belediyesi şirketi olan Ulaşım Park’ta aralık ayında Demir Yol-İş Sendikası ile işveren arasında başlayan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlandı. Arabulucu süreci biten ve grev aşamasına gelen anlaşmada sözleşmenin süresi 2 yıldan üç yıla çıkarıldı. 1400 işçinin çalıştığı Ulaşım Park’ta işçilerin yevmiyelerine yüzde 63 oranında zam yapıldı. 3 yıllık yapılan sözleşmede işçilerin net ücreti 17 bin 250 liraya yükselirken, ikramiye, bayram paraları ve izin yardımları dahil giydirilmiş ücret ise 19 bin 250 lira oldu.

İMZALAR ATILDI
Ulaşım Park’ta 1400 işçinin beklediği toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlandı. Yapılan sözleşmede yevmiyelere yüzde 63 oranında zam yapıldı. Anlaşılan toplu sözleşme maddelerinin imza töreni Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Balamir Gündoğdu, Ulaşımpark Genel Müdürü Serhan Çatal, Türk- İş Bölge Başkanı Adnan Uyar, Demiryol-İş Sendikası Adapazarı Şube Başkanı Cemal Yaman, Yerel-Sen Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Halil Çelik ve sendika temsilcileri katıldığı törenle gerçekleştirildi.

YEMEK PARASI 90 LİRA
Yapılan sözleşmede işçilerin yevmiyelerine yüzde 63 zam yapılarak bürüt yevmiye 543 liraya çıkartıldı. İkramiyeler 30 günden 40 güne çıkartılırken, yemek ücretleri ise 90 liraya yükseltildi. Kıdem zammı 100 lira yapılan sözleşmede günlük risk tazminatı dışarda çalışan işçiler için 67 lira, büroda çalışanlar için ise 30 lira oldu. Yakacak yardımı aylık net 250 lira, çocuk yardımı 265 lira olurken, fazla mesaiye yüzde 55, gece çalışmaya ise yüzde 25 zam yapıldı. İzin yardımı ise aylık 118 lira oldu.

SOSYAL HAKLARI ÜCRET ZAMMI ORANINDA ZAM
İşçilerin hafta sonu ve bayramlarda çalışmaları halinde alacakları mesailerde de değişiklik yapıldı. Cumartesi günü çalışan işçi 1+1,5 gün yevmiye, Pazar günü, dini ve ulusal bayramlarda çalışan işçiler ise 1+2 yevmiye ücret alacak. Ramazan bayramında 3 bin, kurban bayramında ise 5 bin lira bayram harçlığı verilecek. Sözleşme süresi boyunca işçilerin sosyal yardımlarına ücret zammı oranında zam yapılacak. 3 yıllık yapılan sözleşmenin ikinci yılının birinci ve ikinci 6 aylık dilimlerinde enflasyon artı 1 puan, üçüncü yılında ise birinci ve ikinci 6 aylık dilimlerde enflasyon artı 2 puan zam yapılacak.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑