Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Yaşam

Üç belediyede grev süreci başladı. Darıca ve Kandıra yolda

Kocaeli’de 7 belediyede çalışan ve toplam 3 bin 750 şirket işçisini ilgilendiren toplu iş sözleşmelerinde süreç tıkandı. 3 belediyede grev süreci başlarken Darıca ve Kandıra belediye ise grev süreci için rapor bekliyor

13 Mart 2023 Saat: 08:21
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 2.445 kez okunmuştur

Üç belediyede grev süreci başladı. Darıca ve Kandıra yolda
Üç belediyede grev süreci başladı. Darıca ve Kandıra yolda

Hizmet İş Sendikasının örgütlü olduğu Gebze, Darıca, Kandıra, Çayırova, Başiskele ve Gölcük Belediyelerinin şirketlerinde çalışan işçilerin toplu iş sözleşmesi görüşmeleri geçtiğimiz kasım ayında başlamıştı. Ancak toplamda 3 bin 750 belediye işçisini ilgilendiren toplu iş sözleşmelerinde süreç tıkandı.

İKİ BELEDİYEDE TEKLİF 12 BİN 500 LİRA
Kasım ayından bu yana devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde YERELSEN’in örgütlü olduğu 7 belediyeden yalnızca Darıca ve Çayırova’dan teklif geldi. İşveren sendikası, iki belediyenin de sözleşmeleri için işçilere giydirilmiş 12 bin 500 lira teklif etti. Hizmet-İş Sendikası ise gelen bu teklifleri yetersiz olması nedeniyle reddetti.

GREV SÜRECİ BAŞLADI
Gebze, Derince, Kandıra, Başiskele ve Gölcük belediyelerinin teklif vermediği Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde Gebze, Derince ve Çayırova Argen A.Ş.'de 60 günlük grev süreci başladı. Belediye işçileri, sürecin başladığı bu şirketlerde grev için oylamaya gidecek ve grev yapılıp yapılmayacağına karar verecek.

KANDIRA VE DARICA RAPORU BEKLİYOR
Öte yandan, Darıca Kent A.Ş. ve Kandıra Personel A.Ş.'de ise arabulucuk süreci sona erdi. Arabulucu raporu Genel Merkeze ulaştığında Kandıra ve Darıca belediyelerinde de grev süreci başlayacak. Başiskele ve Gölcük belediyelerinde ise arabulucuk süreci devam ediyor.

İŞÇİLER GREV YAPACAK MI?
Arabulucuk süreçleri, Mart ayı sonu itibarı ile bütün belediyelerde sona ermiş olacak. Bu sürecin ardından grev oylamasına gidecek olan belediyelerde eski maaşlar üzerinden verilen yüzde 50’lik zamların kabul edilmeyeceği açıklanırken grev sürecinin başladığı belediyelerde işçiler greve çıkıp çıkmayacağı ise merak konusu oldu.

10 Mart 2023 - En Kocaeli, Güncel bölümünde yayınlandı

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑