Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Yaşam

Turan’dan ‘gri pasaport’ iddiasına yanıt: Evet dönmeyenler var

Kandıra Belediye Başkanı Adnan Turan, gri pasaportla yurt dışına gidip dönmeyenler olduğunu kabul etti. Turan, “Kararı İçişleri Bakanlığı verir. Çıkan neyse boyumuz ince ama biz yanlış bir şey yapmadık” dedi.

12 Temmuz 2021 Saat: 21:38
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 4.122 kez okunmuştur

Turan’dan ‘gri pasaport’ iddiasına yanıt: Evet dönmeyenler var
Turan’dan ‘gri pasaport’ iddiasına yanıt: Evet dönmeyenler var

Büyükşehir Belediye Meclisi’nin temmuz ayı oturumu bugün Kocaeli Kongre Merkezi’nde yapıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın daveti üzerine Ankara’ya gittiği için toplantıya katılamadı. Bu nedenle toplantıyı Büyükşehir Başkan Vekili Yaşar Çakmak yönetti. Toplantının başında gündem dışı söz alan İYİ Parti Grup Başkan Vekili Fevzi Canbaz, Kandıra Belediyesi’ndeki gri pasaport iddialarını sordu. Canbaz, “Kandıra Belediyesi 39 kişiyi yurtdışına gönderdi mi? Gönderdiyse bu konuda bilgi verilmesini talep ediyoruz” dedi.

YANLIŞ BİR ŞEY YAPMADIK
Fevzi Canbaz’ın iddiası üzerine söz alan Kandıra Belediye Başkanı Adnan Turan, “Bu karar meclisten oy birliğiyle geçti. Sizin arkadaşlarınız da vardı. Millet İttifakı’nın bizim için, Kocaeli için değerli olan Kocaelispor’a başkanlık yapmış ve geçmiş dönemlerde CHP’den belediye başkanlığı yapan Turan Sarı’nın getirdiği bir konuydu. Biz de bu doğrultuda baktık ve onay verdik. Dönüp dönmeme konuları İçişleri Bakanlığı’nın. Müfettişlerin yaptığı soruşturmalar var. Evet dönmeyenler var. Kararı İçişleri Bakanlığı verecektir. Türkiye Cumhuriyeti’nin yasaları vardır. Çıkan neyse boyumuz ince ama biz yanlış bir şey yapmadık. Yanlış bir şey yapmışız gibi lanse etmeye gerek yok. Doğru bir iş yapılmıyor” dedi.

KOBİ OSB KURULMASI
Toplantıda, Gebze Pelitli’de yeni kurulan KOBİ OSB’nin sınırlarının; Aygaz ve Tüpraş’ın yaklaşık 60 yıldır kullandığı ancak dolgu imar planları olmayan iskelesinin bakanlık tarafından yapılan planının imar planlarına işlenmesi yer aldı. OSB’nin sınırlarının imar planlarına işlenmesine CHP, OSB’lerin statüsünün değişmesi ve belediyelerin bu alanlarda söz sahibi olmaması nedeniyle muhalefet şerhi koydu.

CHP'DEN İTİRAZ GELDİ
CHP’li Orhan Tanış söz konusu maddede söz alarak, “Islah fobi OSB alanı olarak ilan ediliyor. Birçok yetki yönetmelik gereği OSB’ye devredilmekte, bu da belediyelerin gelirlerinde azalmaya neden olmakta. Bu OSB’lerin 6 tanesi Dilovası’nda. Dilovası Belediyesi’nin itirazı var. Hem bizim hem de Büyükşehir’in yer seçiminde itirazları dikkate alınmadı. Buraya yapılacak olan ulaşımın altyapısı, çalışacak olan insanların barınması belediyelere maliyet getirmektedir. Büyükşehir ve belediyeler buralarda bir altyapı çalışması yapacağı zaman kendi sınırlarına 1 metre bile girilmesini kabul etmiyorlar. Büyükşehir’in OSB içerisinde bir denetim yapma yetkisi bile yok. 4562 sayılı OSB kanununda yetkilerin yeniden değerlendirilmesi, maddelerin tekrar düzenlenmesi gerekmektedir. Mecliste kabul edilen konuda 11 yıldır pek bir adım atılmadığını görüyoruz” ifadelerinde bulundu. Madde, oy çokluğuyla kabul edildi.

İSKELE GERİ GÖNDERİLDİ
Aygaz ve Tüpraş tarafından yaklaşık 60 yıldır kullanılan, 2018 yılında ise faaliyete geçen yönetmelik değişikliği nedeniyle kapatılan iskele için dolgu imar planın planlara işlenmesi de gündeme geldi. Tüpraş tarafından Çevre ve Şehircilik Bakanlığına başvurularak yapılan planın imar planına işlenmesi maddesi komisyona iade edildi. Büyükşehir Meclisi, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü ile Kurban Bayramı dolayısıyla bu ayki ikinci oturumunu yapmayacak. Ağustos ayı toplantısı ise 12 Ağustos Perşembe günü saat 15.00’te yapılacak.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑