Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Yaşam

TOKİ’nin ucuz evlerinin başvuru ücreti belli oldu

Asgari ücretlilerin ev sahibi olması için Kocaeli’de yapılması planlanan 4 bin 700 konut için başvuru ücreti belli oldu. Konutlara başvurmak isteyen vatandaşlar TOKİ tarafından açıklanan bankalara 6 bin lira yatıracak.

28 Ağustos 2022 Saat: 12:25
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 2.363 kez okunmuştur

TOKİ’nin ucuz evlerinin başvuru ücreti belli oldu
TOKİ’nin ucuz evlerinin başvuru ücreti belli oldu

Asgari ücret alan vatandaşların ve dar gelirlilerin ev sahibi olması için 81 ilde 150 bin konut yapılacağının duyurulmasının ardından illerde yapılacak konutlar ve başvurular için de detaylar ortaya çıkmaya başladı. 150 bin konut kapsamında Kocaeli’de yapılacak 4 bin 700 konut için başvuru ücretleri belli oldu. Nüfusu 15 binin altında olan yerlerde başvuru ücreti 4 bin lira, 15 binin üstünde olan yerlerde ise 6 bin lira olarak belirlendi. Konutların başvuru tarihleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 13 Eylül’de açıklaması bekleniyor.

BAŞVURU İÇİN ÜÇ ŞART YETERLİ
Asgari ücret alan vatandaşların ev sahibi olması için yapılan projede dar gelirli, yeni evli genç çiftler, gaziler, şehit yakınları ve emeklilere kontenjan verildi. Kontenjan verilen gruplar dışında başvuru yapacakların şartları da açıklandı. Başvuracak kişilerin 18 yaşından büyük olması, TOKİ’den konut almamış ve aynı zamanda TOKİ’den konut kredisi kullanmamış olması, başvuracak kişilerin ailesinden sadece birinin başvuru yapması şart olarak ortaya koyuldu.

BAŞVURU 6 BİN LİRA
İstanbul’da 16 bin, diğer illerde ise 14 bin liranın altında geliri olanların başvuru yapabileceği konutların geri ödemesi 240 ayda yapılacak. Henüz peşinatın açıklanmadığı konutlara başvurmak için nüfusu 15 binin altında olan yerlerde 4 bin lira, 15 binin üstünde olan yerlerde ise 6 bin lira yatırma şartı getirildi. Kocaeli’de başvuru ücreti nüfus yoğunluğu nedeniyle 6 bin lira olması bekleniyor. Başvuruların ardından yapılacak çekilişten çıkmayan vatandaşlar başvuru ücretlerini geri alabilecek.

İSTEYEN EV, İSTEYEN ARSA ALACAK
İzmit’te Sepetçi-Sekbanlı bölgesinde, diğer ilçelerde ise henüz yeri belli olmayan 4 bin 700 konutlar dışında yine TOKİ tarafından satışa çıkartılan arsaların da yerleri netleşecek. Sadece konut değil, TOKİ tarafından kamuya ait olan arsalar konut yapılmak şartı ile satışa çıkartılacak. Evi olmayan vatandaşlar isterlerse belirlenen arsalardan alarak kendi evlerini yapabilecek. Arsa satış için de 13 Eylül’de sürecin netleşmesi bekleniyor.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑