Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Yaşam

TOKİ’den Yüzde 13 indirimi! Sözleşme süreci başlıyor...

Sepetçi-Sekbanlı’da yapılan sosyal konutların sözleşmeleri yarından(Perşembe) itibaren Ziraat Bankası E-5 şubesinde yapılmaya başlanacak. 13 Ocak’a kadar 2+1 dairelerin 13 Ocak’tan sonra ise 3+1 konutların görüşmeleri yapılacak.

8 Aralık 2021 Saat: 23:58
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 7.287 kez okunmuştur

TOKİ’den Yüzde 13 indirimi! Sözleşme süreci başlıyor...
TOKİ’den Yüzde 13 indirimi! Sözleşme süreci başlıyor...

TOKİ tarafından Sekbanlı-Sepetçiler Bölgesinde yapılan 1000 sosyal konutun ilk etabı olan 747 konutun inşaatı devam ederken hak sahiplerinin blok ve daire çekilişi öncesi binaların güncellenmiş fiyatları üzerine TOKİ ve Cimer’e şikayette bulundu. 10 Mart 2020’de yapılan kura çekilişinde evlerin 160 ile 180 bin lira arasında, aylık ödemelerinin ise 500 ile 1000 lira arasında değişeceği belirtildi. Ancak fiyatların yükselmesi ve aylık ödemelerin 2 bin liranın üzerine çıkması hak sahiplerini tedirgin etti. Bunun üzerine yapılan girişimler sonuç verdi ve evlerin fiyatlarında yüzde 13 oranında düşürüldü.

YÜZDE 13 İNDİRİM YAPTI
İnşaat çalışmalarının başlamasından sonra belirlenen fiyatları ödemelerinin imkansız olduğunu söyleyen hak sahiplerinin girişimi ile geçtiğimiz ay yapılan blok ve daire belirleme çekilişinden sonra sözleşme hemen yapılmadı. TOKİ sözleşmeleri yapmadan yeniden evlerin fiyatları üzerinde çalışma yaptı. Yeniden ilan edilen fiyatlarda yüzde 13 oranında düşüş yapıldığı belirtildi. Hak sahipleri yaptıkları girişimlerin sonuç verdiğini ve yapılan indirimin de önemli olduğunu vurguladı.

ÖNCE 2+1’LER SÖZLEŞME YAPACAK
Önceki gün hak sahiplerine gönderilen mesajlarla TOKİ sözleşme takvimini de açıkladı. Gönderilen mesajda 2+1 konut sahiplerinin yarından(Perşembe) itibaren 13 Ocak’a kadar peşinatları ve istenilen belgelerle birlikte Ziraat Bankası E-5 Şubesi’ne gelmelerini istedi. 2+1 konutların sözleşmelerinin tamamlanmasından sonra 3+1 konutların sözleşme süreci başlayacak. Hak sahipleri konutların kura çekildiği dönemde ilan edilen fiyatlarda olmamasına rağmen yapılan son indirimin de kendileri için önemli olduğunu vurguladı.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑