Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Röportaj

Tekol: Kendimi diğer adayların önünde görüyorum

Ak Parti Kandıra Belediye Başkan aday ad

4 Kasım 2013 Saat: 00:04
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 11.012 kez okunmuştur

Tekol: Kendimi diğer adayların önünde görüyorum
Tekol: Kendimi diğer adayların önünde görüyorum
Ak Parti Kandıra Belediye Başkan aday adayı Muhsin Tekol, 35 yıldan beri aktif siyaset içerisinde yer alıyor. Bugüne kadar inandığı ve gönül verdiği parti ve çizgisini hiç bozmadı. Refah Partisi’nde ilçe başkan yardımcılığı, Fazilet Partisi’nde kurucu ilçe başkanı, Ak Parti kurucularından aynı zamanda ilçe başkanlığı ve belediye meclis üyeliği görevlerinde yer aldı. Kandıra’da bu kadar uzun süre siyaset yapacaksınız, partinin ilçe başkanlığını ve belediye meclis üyeliğini yürüteceksiniz ve Kandıra’da size hiç kimse kötü diyemeyecek. İşte onu başaran o söze layık olan Muhsin Tekol. 35 yıllık siyasetin içerisinde o mütevazı pırıl pırıl kişiliğini koruyan Tekol, şimdi başkanlık yolunda…
KANDIRA’DA GÜÇLÜ BİR İSİM Tekol, siyasetin verdiği gücü halkın menfaatlerine dönüştürmüş, sağcı solcu demeden tüm dönemin belediye başkanlarının yanında yer alarak ilçemizin kalkınmasında büyük rol oynamıştır. Kandıra'da oldukça güçlü olmasına rağmen aynı oranda da mütevazı bir isim. Donanımı yüksek ama halktan biri gibi yaşamaya devam ediyor. Muhsin Tekol'un siyasetten bir şehre ya da bir ülkeye vereceği çok şey var. Onun için ağabey ya da kardeş olmak önemli değil. Onun için herkes eşit mesafede. Yeter ki hizmet vatandaşa ulaşsın. Muhsin Tekol, yılların vermiş olduğu siyasi birikimi ve tecrübesini Kandıra halkına hizmet ederek kullanmak istiyor. Bunun için Kandıra belediye başkan aday adayı olan Tekol ile bir röportaj yaptık. EMEK VERENLERİ UNUTMAMALI - Kandıra Belediye Başkanlığına neden aday oldunuz? 35 yıldır aktif siyasetin içindeyim.Kandıra’nın insanlarını iyi tanıdığımı düşünüyorum. Bir siyasetçinin en önemli özelliği sokağı tanımasıdır. Hizmet kadar önemli bir şeydir bu. Ayrıca koltuğa oturan bir kişi siyasete emek vermiş arkadaşları unutmaması gerekiyor. Kendisini o koltuğa taşıyan kişileri unutmamalı. Emek veren insan kendisine sahip çıkılmadığı zaman en fazla partiye zarar veren kişi oluyor. Sokaktaki diğer insanlar gibi rahat durmaz. Emeğinin karşılığını alamayan kişi sokaktaki adam gibi davranmaz. Kandıra’ya siyasi tecrübemle çok şey kazandıracağıma inanıyorum. Bu güvenle kendimi hazır hissettiğimden yıllardır partim ile birlikte çalışan arkadaşlarımın desteğiyle bu dönem belediye başkanlığına aday adayı oldum. SOKAKTAKİ ENERJİYİ GÖRDÜM -Neden daha önceki dönemlerde aday olmadınız? Kandıra’nın esnafının köylüsünün derdi ve taleplerini çok iyi biliyorum. 35 yıldır Kandıra’nın derdini dinliyorum. İnsanlar bana neden bu kadar geç kaldığımı soruyorlar. En çok bu soru karşıma çıkıyor. Sokakta bir enerjinin olduğunu gördüm ve bugün var olmam gerektiğine inandım. Daha önce yapabilirdim. Ama ben bugün kendimi hazır hissediyorum. Sokakta bu enerjiyi görüyorum. İnsanlar da artık “bu dönem çık” diyorlar.
DİĞER ADAYLARA GÖRE ÖNDEYİM -Adaylar arasında şansınızı nasıl görüyorsunuz? Edindiğim tecrübelere göre ilk il başkanımız şu anda bakan. İkinci il başkanımız Büyükşehir belediye başkanı. üçüncü ve dördüncü il başkanlarımızın ikisi de milletvekili. Başbakanımızın emeğe saygı gösterdiğini düşünüyorum. Benimde en az onlar kadar siyasete emeğimin geçtiğini düşünüyorum. Bu nedenle kendimi diğer adayların önünde görüyorum. DERDİM İLÇEYE BİRŞEYLER VERMEK - Kandıra’da aday adayının çok olması sizin için avantaj mı, dezavantaj mı? Kurduğumuz partiye çok aday adayının olması beni sevindiriyor. AK Parti kurulduğunda koltuğunu terk edip Başbakanın yanına giden tek kişiyim. O zaman bize "Eşleriniz dahi oy vermez" diyorlardı. Bugün aday adaylarının çok olması partimizin nerden nereye geldiğini gösteriyor. Ben bu ilçede yıllardır siyaset yapıyorum. Benim derdim koltuk değil, bu ilçeye bir şeyler vermek. Yoksa belediye başkanlığına oturup oturmamak çok büyük bir dert değil. Bizim partimiz zaten seçimleri kazanacak. Tartışılan şey, en fazla oyun hangi aday ile alınacağıdır. İNSANLAR İLÇEDEN KAÇIYOR -Kandıra’nın en büyük sorunu ne? Kandıra Türkiye’nin en güzel ilçelerinden biri. Ama benim doğup büyüdüğüm ilçemde çocukluk arkadaşlarım kalmadı. Bu çok acı bir şey. Benim ilçemden insanlar kaçıyor. Bu sadece belediye başkanının çözeceği bir iş değil elbette. İnsanların bu ilçeden kaçmaması gerekiyor. Bu noktada çalışmalar yapmak gerekiyor.
NEGATİF DÜŞÜNCE DUYMADIM - Anket yaptırdınız mı? Şahsım ile ilgili anket yaptırmadım. Ama ben yıllarca ilçede esnaflık yaptım. Esnaflardan ve ikili ilişkilerden hiç negatif bir şey duymadım. Başka insanları da gezdiriyorum. Ama onlar da hiç negatif bir bilgi getirmediler. ÜNİVERSİTE BİNASINI BEN YAPACAĞIM - Kandıra’ya nasıl yatırım yapılması gerektiğini düşünüyorsunuz? Kandıra merkezine sanayi yapılmasına izin verilmiyor. O zaman bize Kocaeli Üniversitesi’nin birkaç bölümünü versinler. Bu ilçenin hareketlenmesine ihtiyaç var. Eğer üniversite buraya 4 yıllık fakülte getirirse seçildiğimde binalarını ben yapacağım. GENÇLERE GÖRE MEKAN YOK - Kandıra’da eksik olarak neyi görüyorsunuz? Eskiden 10 metre kaplama asfalt yapsak günlerce övünürdük. Şimdi Büyükşehir Kandıra’ya doğalgaz getirdi. Bunu bana 10 yıl önce söyleseniz asla inanmazdım. Artık köylerimize parke yapılıyor. Şu an itibariyle ilçenin en acil ihtiyacı halkın oturacağı bir park ve umumi tuvalet yapılması. Gençlerimizin spor yapacağı bir mekan yok. Biri yemekli düğün yapmak istese, yağmur yağdığında yapamaz hale geliyoruz.
BARIŞ İÇİN ADAYIM - Neye güvenerek aday adayı oldunuz? Ben siyasetçiyim. Bu dönem Kandıra’nın bana ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Bunun için adayım. Barış için Kandıra’nın bana ihtiyacı var. Zaten Büyükşehir Belediyesi yeterli hizmetleri yapıyor. Ben insanların kalbine giden yola talibim. KONGRE TURİZMİ YAPILABİLİR - Turizm ile ilgili aklınızda projeler var mı? Öncelikle Şile-Kandıra yolu mutlaka bitirilmeli. Kandıra’nın ayağa kaldırılması buna bağlı. Sahillerde mutlaka 7-8 adet 5 yıldızlı otel yapılmalı. Bu yol bittiğinde sahillerimizle İstanbul arasında 95 kilometre olacak. O zaman kongre turizmini buraya taşıyabiliriz. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve belediyenin bu noktada yatırımcıya destek vermesi gerekiyor.
30 METRELİK BULVAR - Öncelikli hedefiniz turizm mi? Benim en öncelikli hedefim Kandıra’nın nüfusunu artırmak. Yeni istihdam alanları yaratmak gerekiyor. Bir de aklımda başka bir proje var. Kandıra’nın sahillerine giden yol şehir merkezine girmiyor. Bu nedenle kent merkezine köylü pazarı kurulacak. 40-50 dükkan yapmayı düşünüyorum. Ciddi bir reklam ile insanlar haftanın 7 günü açık olacak. Bu pazara uğradıklarında kent merkezine başka bir hareketlilik sağlayacaktır. Otogardan Kefken yoluna çıkacak 30 metrelik bir bulvar yapmayı düşünüyorum. Bu şekilde Kandıra’nın çehresinin değişeceğine inanıyorum. MUHSİN TEKOL KİMDİR? 1958 yılında Kandıra Beylerbeyi köyünde doğdu. Evli ve iki çocuk Babası. 1978 yılında Milli Selamet Partisi Gençlik kollarında siyasette başladı. Refah Partisi’nde iki dönem Kandıra ilçe başkan yardımcılığı yaptı. Refah Partisi kapatılınca Fazilet Partisi’nin kuruculuğunu ve ilçe başkanlığını yaptı. AK Parti’nin kuruluşunda yer alan Tekol, partinin Kandıra ilçe başkanlığı görevini yaptı. Tekol, iki dönem de Kandıra’da belediye meclis üyeliği yaptı.
       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑