Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Kültür

Tarım ve Orman İlçe Müdürü Aydın Kandıra Karpuzu Üreticisine Sahip Çıktı

Kandıra Tarım ve Orman İlçe Müdürü Ercan Aydın sosyal medya hesabından Kandıra Karpuzu fiyatı üzerinden eleştiri yapanlara cevap verdi, çiftçiye sahip çıktı.

29 Ağustos 2023 Saat: 08:46
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.301 kez okunmuştur

Tarım ve Orman İlçe Müdürü Aydın Kandıra Karpuzu Üreticisine Sahip Çıktı
Tarım ve Orman İlçe Müdürü Aydın Kandıra Karpuzu Üreticisine Sahip Çıktı

Bundan iki yıl önce Kandıra Karpuzu coğrafi işaret alarak ilçemiz için önemli bir değerin tanıtılmasına katkı sağlanmıştı. Kandıra karpuzunun tezgahlara indiği bu günlerde Çağdaş Kocaeli Gazetesi yazarı Nurettin Kolaylı’nın fiyatları eleştirmesine bir çok tepki geldi. Döngelli mahalle muhtarı Barış Yaşar ve Tarım ve Orman ilçe müdürü Aydın üreticinin sıkıntılarını belirtti.

Kandıra Tarım ve Orman İlçe Müdürü Ercan Aydın’ın üreticiyi sahip çıktığı açıklaması şu şekilde; Devletimizin politikalarından biride; tarımsal ve hayvansal üretilen ürünlerde, topraktan veya hayvansal işletmelerde üreticiden tüketiciye ulaşma esnasında aradaki fahiş fiyatlarla kâr eden aracıları devre dışı bırakmak. Hatırlarsanız pandemide sebze ve meyveler bir dönem belediyeler aracılığıyla tüketicilere ulaştırıldı.

Coğrafi İşareti olan Kandıra Karpuzu üreticilerimiz aslında bu politikayı yerelde gerçekleştiriyor. Aradaki aracıları çıkarıyor. Bunun içinde ayrı bir emek veriyor. Üreticilerimiz ailece ekiyor, sulamasını yapıyor, hasadını yapıyor. Bundan sonra ayrı bir emek vererek üretimin dışında yine ailece traktörüne koyuyor, günde 3- 5 karpuz satabilmesi için akşama kadar traktörün yanında bekliyor.

Yani bir üreticimiz aynı anda 3 kişinin işini yapmış oluyor. Hem fiziksel hem de ekonomik çaba sarf ediyor, emeğini veriyor. 11 tl ye satıyor en azından zarar etmiyor ki bir sonraki sene tekrar ekiyor. Burada hasadın dışında ürünleri satmak için bir işçilik var, traktör amortismanı var, ürününü satmak için zaman kaybı var vs vs. Tabiki 11 Tl ye satacak zarar etmeyecek, bir sonraki sene zevkle tekrar ekecek...

2.durum ekonomiyi bilen arz talep dengesini bilir. Bir ürün iyi kaliteli bir ürünse tüketici talep eder... Üründe talep fazla olursa arz sabit, talep fazla olur. Tabi ki talep fazla olan ürün ,talebi az olan ürüne göre daha değerli olur.. Kandıra Karpuzumuz gibi..

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑