Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Röportaj

Sürünen Kandıra'yı ayağa kaldıracağım

Aylar öncesinden MHP'nin belediye başkan adayı olarak açıklanan İsmail Yaşa, seçimleri kazanacağını ve Kandıra'yı Kocaeli'nin parlayan yıldızı haline getir...

11 Mayıs 2009 Saat: 20:24
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 2.056 kez okunmuştur

Sürünen Kandıra'yı ayağa kaldıracağım
Sürünen Kandıra'yı ayağa kaldıracağım

Aylar öncesinden MHP'nin belediye başkan adayı olarak açıklanan İsmail Yaşa, seçimleri kazanacağını ve Kandıra'yı Kocaeli'nin parlayan yıldızı haline getireceğini iddia ediyor

 

Heyecan giderek artıyor

KANDIRA'da heyecan had safhada.

AKP, CHP, MHP ve Demokrat Parti'nin iddialı olduğu Kandıra, seçimlere bu ruh haliyle giriyor.

 

Herkesin bir hesabı var. O da seçimi kazanmak.

Eğitim camiasının tanınmış isimlerinden İsmail Yaşa da bu partilenden birinin, MHP'nin

 

Kandıra Belediye Başkan adayı.

Adaylığı aylar öncesinden açıklanan ve hemen çalışmalara başlayan Yaşa, konuşmak için bir kez daha Kocaeli Demokrat Gazetesi’ni tercih etti.

Çok önemli açıklamalarda bulunan Yaşa önceliğinin hizmet olduğunu söylüyor.

 

Yaşa ile yaptığımız röportajı büyük bir heyecanla okuyacaksınız.

 

Belediye Başkan adayı olma süreciniz nasıl gelişti?

2005 yılında arkadaşlarımızla yaptığımız bir görüşmede, emekli olunca Kandıra’ya yerleşmek ve aday olmak için söz vermiştim. Bu sözümün neticesinde 2005 yılında emekli olarak özel sektörde çalışmaya başladım. Bu arada partimiz MHP’nin il ve ilçe teşkilatlarının onayını alarak seçimden 10 ay önce Kandıra’ya yerleştim. Kandıra Belediye Başkan adaylığı benim için uzunca düşünülmüş, değerlendirilmiş bir karardır. Konu aile meclisimizde de enine boyuna tartışılmış. çocuklarımın ve eşimin görüşü alınmıştır. Adaylığım süresince bana destek olan aileme teşekkür ederim.

 

Kandıra halkının size olan talebini nasıl değerlendiriyorsunuz?

Kandıra’da her zaman arkadaşlarımla ve esnafla görüşmek, onların mutluluğunu ve sıkıntılarını paylaşmak ve birlikte nasıl bir Kandıra olması gerektiği konusunda düşüncelerimizi ve fikirlerimizi paylaşırız. Eğitimci olduğum için ana merkezimiz hep eğitimdeki sorunlardı. Kandıra’ya yerleşince ana hedefim bütün esnafla ve Kandıra’nın sakinleri ile birer birer görüşüp, eleştirilerini almak, beklentilerini belirlemek, ortak çözüm önerilerine ulaşmak anlayışı ile bir model anlayışını benimseyerek işe başladım. Halkın şahsım ve partim hakkındaki düşüncelerini, savunmaya geçmeden dinledim. 23 yıllık yöneticiliğimin bana kazandırdığı deneyimlerden yararlanarak, başarının halkla iyi bir diyalog kurmaktan geçtiğinin bilinciyle hareket ettim. Halk sizin samimi olup olmadığınızı ve amacınızı keskin zekası ile kavrar.

 

SIKINTILAR FAZLA

Halkın taleplerinin başında işsizlik konusuna nasıl çözüm bulunacağı geliyor. Özellikle Kandıra’dan göç olayı gündemdeki yerini koruyor. Turizm bölgesi ilan edildikten sonra Kandıra’ya sanayinin gelmeyeceğini halk çok iyi biliyor. Kandıra halkı sorunları ile yüz yüze kaldığının farkında. Bir diğer talep ise sağlık alanında doktor eksikliğinin olmasını halk kabul edemiyor. Kandıralılar hastanedeki bütün polikliniklerin açık olmasını istediklerini dile getiriyor. Eğitimde diğer ilçelerle aradaki mesafenin açıldığından şikayet ederek kalitenin yükseltilmesi gerektiğini söylüyor. Tarım kenti olan Kandıra’da özellikle fındık fiyatlarının yeterli olmamasının yarattığı sorunu duymayan yok. Ben Kandıra’da alternatif ürün konusunda ciddi çalışmaların yapılması gerektiğine inanıyorum. Özellikle, eskiden faal olan hayvan pazarının açılması üreticinin ortak isteği olarak karşımıza çıkıyor. Kültürel faaliyetlerin ilçede bir gündem oluşturması gerekmektedir.

 

Kandıra’da iddialı mısınız?

Kandıra’da sizin kendinizi bir yerde görmeniz önemlidir. Ancak size halkın gönlünde verdiği yer daha önemlidir. Ben Kandıra’da çalışmaya başlarken tabi ki bugüne kadar alınan oylara bakarım. Her seçimin kendine göre şartları ve ortamı vardır. Tabi ki adayların kişiliği, sosyal durumu etkili faktörlerdir. Ben insan iradesinin birçok maddi güçten daha etkili ve güçlü olduğuna inanan birisiyim. Toplum sizin temsil yeteneğinize, kariyerinize, samimiyetinize, kararlılığınıza, kendisine ve çevresine bakış açısını ince eleyerek değerlendiriyor. Kendisiyle sizi ortak bir noktada uzlaştırıyorsa sizinle birlikte yola devam etmeye karar verir. Ben Kandıra’da seçimi yüzde 100 kazanacağıma inandığımda da tempomda hiçbir gevşeme olmayarak, aynı kararlılıkla çalışmalarımı daha etkin olarak sürdüreceğim. Asla ümitsizliğe düşmeden çalışırım. Kazanmak ya da kaybetmek mutlaka önemlidir.Ama halkın gözünden düşmek, kişiliğini kaybetmemek, seçimi kazanmaktan ya da kaybetmekten daha önemlidir.

 

Halkın hedefi olan, projeler geliştiren, her insana önem veren, halkına hizmet etmekten başka bir amacı olmayan bir partiyi destekleyeceğinden eminim. Kandıra’nın Kocaeli’nin mahrumiyet bölgesi anlayışına karşı mücadele edecek, idealist insanlara fırsat vereceğine inanıyorum. Allah’ın izniyle ve halkın teveccühü ile Kandıra’da iktidara geleceğiz. Kandıra’yı Kocaeli’nin parlayan yıldızı yapacağız.

 

İlçe teşkilatı ile diyaloglarınız nasıl?

MHP Kandıra İlçe Teşkilatımız ile de Kandıralı hemşerilerim ile de diyaloglarım en üst düzeydedir. Arkadaşlarımın fikirleri, düşünceleri ve eleştirileri benim için önemlidir. Arkadaşlarımın fikirlerinden, deneyimlerinden ve ortak akıllarından her zaman yararlanacağım. Halkın da görüşlerini bu açıdan değerlendiriyorum. Ekip çalışmasına parti içi ve diğer hemşerilerimle birlikte öncülük vereceğim. Biz anlayışını ön planda tutacağız. Kandıra’nın siyasi ikliminin ideal ölçülerde olması için siyasette seviyeyi yükselteceğiz. Siyaseti kişisel tatmin aracı olarak değil, topluma hizmet anlayışı ile eş değer görüyorum.

 

MHP’den sizin dışınızda başka aday olmaması bir avantaj mı?

Partimiz yerel seçimlerde belediye başkan aday kararını, il ve ilçe teşkilatımızla birlikte haziran ayında verdi. Bir partinin kararını vermesi, halkına bunu anlatmaya çalışması elbette önemlidir. Enerjimizi iç çekişmeler yönüyle kullanmamamızı tabi ki önemli görüyorum. Bütün ekibimizin hedefi mahalli idareler seçimidir. Biz MHP olarak bu seçimlere odaklandık. Halkımızla her ortamda birebir görüşme yaparak, düşünce ve fikirlerimizi paylaşıyoruz. Halka değer veren iyi niyetli kararlı bir kadro ile hizmete talibiz.

 

Mevcut belediye başkanının çalışmalarını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Mevcut belediye başkanı ile ilgili en iyi değerlendirmeyi, saygıdeğer Kandıra halkımız yapacaktır. Mustafa Öğren’in neler yapıp yapmadığını halkımız, şaşmaz iradesi ile değerlendirmeye tabi tutacaktır. Başka adaylar konusunda değerlendirmeyi seçmenlerin yapacağına inanıyorum. Kandıra halkı beni ve ekibimi bu göreve layık görürse, herkesin başkanı olmayı ana hedef olarak belirleyeceğim. Kandıra’ya gereken hizmeti almak için bütün kurumlarla iletişimimizi devam ettireceğiz. Hizmet almak için mücadele edeceğiz ama nefsimiz için kırgın, dargın olmayacağız.

 

Genel merkezle diyaloglarınız nasıl?

Kandıra MHP İlçe Teşkilatı olarak, il ve genel merkezimiz ile olumlu diyaloglarımızı sürdürmeye devam edeceğiz.

 

Kandıra’da öncelikle yapacaklarınız nelerdir?

Küçük ölçüdeki kuruluşların ilçemize gelmesi için ortam hazırlanacak. Organize sanayi kurulamayacağına göre KOBİ'lerin getirilmesi için her türlü çalışma yapılacaktır. Yaz dönemleri için ticari alan tesis edilmesi ve park yerleri ile beraber satış stantları oluşturulması, turizme önem verilmesi gerekmektedir. Ürün çeşitleri için eğitim çalışmalarına belediye olarak katkı sağlanması gerekmektedir. Eğitim kurumları ile her zaman olumlu diyaloglar kurulacak. Belediye ve yasal imkanlar ölçüsünde eğitime katkı sağlayacağız.

 

Kimsesizler ve yaşlılarla ilgili bakım evi açılmasını sağlayarak, maddi ihtiyaçlarının giderilmesine ve temizliklerine katkı sunmak istiyoruz. Kültürel ve sportif etkinliklerde aktif olarak yer alınması spor alanlarının yeterli hale getirilmesini sağlayacağız. Kandıra’ya mutlaka hayvan pazarı kurulmasını sağlayacağız. Kandıra ile ilgili bir proje grubu oluşturacağız. Kandıra ile ilgili konularda halkın katılımını sağlayacağız.

 

Neden belediye başkanlığı?

Kamuda kazandığım birikimimi ve deneyimimi doğduğum, büyüdüğüm ilçem için kullanma anlayışı içerisindeyim. Eleştirmek yerine göreve talip olmanın çözüm yolu olduğuna inanıyorum. Çözümün bir parçası olmanın bilincinde, takım çalışmasının Kandıra’nın makus talihini değiştireceği anlayışında olduğum için adayım. Kandıra’nın her alanda daha iyiye güzele ulaşması için hemşehrilerimizin görüş ve düşüncelerinin de dikkate alındığı katılımcı yönetim anlayışı için adayım. Kandıra’ya ve Kandıralıya sadece hizmet etmek amacıyla adayım. Arkamızdaki tek güç onların temiz iradeleridir.Akdurak, Akbal, Kışla, Orhan, Aydınlık, Orhan ve Çarşı mahallelerine ayırımsız hizmet edilecek. Kandıra’nın Kocaeli’den hak ettiği hizmeti almasını sağlamak ve gerçekleştirmek için adayım. İhmal edilen, yeterli hizmet alamayan Kandıra’mıza Necip Fazıl’ın deyişi ile “yüz üstü çok süründün ayağa kalk Kandıra” diyorum. Kandıra, Kocaeli’nin parlayan yıldızı olacaktır.

 



Kaynak: www.sanalturizm.net
       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑