Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Adliye

Sürücüler Unutmayın, Yaya Geçidinde Öncelik Yayaların!

Kandıra’da düzenlenen "Yaya Güvenliği” nöbetinde Kandıra Kaymakamı Mehmet Ünal, yaya geçitlerinde önceliğin yayalarda olduğunu bir kez daha ifade etti.

3 Ekim 2019 Saat: 01:49
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 2.278 kez okunmuştur

Sürücüler Unutmayın, Yaya Geçidinde Öncelik Yayaların!
Sürücüler Unutmayın, Yaya Geçidinde Öncelik Yayaların!

İçişleri Bakanlığı tarafından trafikte yaya güvenliğini sağlamak ve yaya önceliğine dikkat çekmek amacıyla "Yaya Güvenliğinin Nöbetçisiyiz" adlı projesi kapsamında başlatılan 81 il ve ilçelerde eş zamanlı gerçekleştirilen ve 20 bin yaya geçidinde 200 bin kolluk personeliyle birlikte gerçekleştirilecek olan “Yaya Güvenliği” nöbeti Kandıra’da da yapıldı. 

Kandıra İlçe Sağlık Müdürlüğü önünde gerçekleştirilen programa; Kandıra Kaymakamı Mehmet Ünal’ın yanı sıra Kandıra Belediye Başkanı Adnan Turan, Kandıra İlçe Emniyet Müdürü Coşkun Kartal, Kandıra İlçe Jandarma Komutan Vekili Mahmut Aydınoğlu, Kandıra İlçe Milli Eğitim Müdürü İhsan Özkan, daire müdürleri, Siyasi Parti İl Başkanları, STK temsilcileri, öğrenciler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kandıra Kaymakamı Mehmet Ünal yaptığı açıklamada, yayaların güvenliği için Kandıra merkez ve köyler Emniyet ve Jandarma teşkilatının hassasiyet içerisinde bu çalışmaları sürdürdüğünü belirtti. Ünal “Bu anlamda trafik güvenliği de büyük önem taşımaktadır. Özellikle yayaların trafikte kurallara uyması, sürücülerin yayalara saygı göstermesi büyük önem taşımaktadır. Bütün arzumuz trafik kazalarını en aza indirmek, can ve mal kayıplarını en asgari noktaya taşımaktır” dedi.

Tüm polis ve jandarma teşkilatı mensuplarının tamamına trafik cezası tutma yetkisi verildiği hatırlatan Ünal, “Bunlar; araç kullanırken cep telefonu kullanımı, emniyet kemeri takmama ve makas diye tabir ettiğimiz şerit değiştirme konularında bütün personelimize bu anlamda ceza tutanağı tutma yetkisi verilmiştir. Bu yönüyle de vatandaşlarımızın daha duyarlı hale gelmesi ve bu tür konularda suç ihlali yapmamaları büyük önem taşımaktadır. Vatandaşlarımızın trafik kurallarına uymalarını arzu ediyoruz. Bu yönüyle yayalarımızın da araçlara karşı olması gereken kurallar içerisinde hareket etmesi ve yaya geçitlerinde de özellikle araçlarımızın yayalara uyması da bizleri için büyük önem taşımaktadır. Bu kampanyada görev alan bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑